Az újév várható legfontosabb összefüggései

2024. január 21., Vasárnap 13:54
szervuszausztria_cimbezsolt.jpg

Vajon mit hoz 2024? Milyen év elé nézünk? A kérdést oly sokan teszik fel, s a válaszra csak kevesen vállalkoznak. A változások maradnak – és emellett a káosz is – véli János Zsolt Mas pénzügyi tervező, akinek véleményét a szervuszausztria.hu megkérdezte.


Pénzügyi kilátások az utolsó negyedévre

2023. október 16., Hétfő 14:45
szervuszausztria_egyutt.jpg

A Díványbeszélgetések a szervuszausztria.hu olvasói körében is igen népszerűek: János Zsolt MAS nemzetközi pénzügyi szakértő és gyakori beszélgetőpartnere, Iványi Ildikó a hétköznapi emberek számára is érthetően segít hozzá a tőkepiaci folyamatok megértéséhez. Az előadások sokakat ösztönöznek arra, hogy pénzügyeik tervezését szakértőre bízzák. Ugyanakkor a beszélgetések hallgatói, nézői, olvasói nem azt várják, hogy itt valaki mondja meg a tutit. A pénzügyi képzettség a fontos, az, hogy a témákat az emberek helyre tudják tenni, tudják, hogy egyáltalán mit kezdjenek velük. Ez a legfontosabb. A szakembereket honlapunk most arra kérte, engedjenek bepillantást, mi várható az esztendő hátralévő hónapjaiban.


„Pénzről nem illik beszélni”… dehogynem, mindenképpen

2023. május 19., Péntek 15:04
szervuszausztria_Finanzwissen.png

Egész nemzedékek bújtak e kategorikus kijelentés mögé és próbálták ezzel „megkönnyíteni” az életüket. Mert ugye a tudás hiánya felment a felelősség és a garanciavállalás alól – figyelmeztet János Zsolt MAS, aki számos érvvel támasztja alá a pénzügyekben való jártasság elsajátításának fontosságát.

 


Sasfészekből program – a pozitív gondolkodásért

2023. február 20., Hétfő 13:02
szervuszausztria_imkép.jpg

Valami pozitív, valami biztató kellene – tudnak-e ilyesmit a pénzügyekben jártas szakemberek mondani olvasóinknak? János Zsolt MAS, rovatunk állandó szerzője nem ámít, tudja, hogy a jelenlegi hangulat, a közelben dúló háború, a gazdasági bajok, az egekbe szökő infláció, a globális bizonytalanság közepette aligha lehetséges csak úgy, egyszerűen valami pozitívet mondani. De a bátorításnak igenis van helye, s ezt a véleményt nem is egyedül képviseli: az AL&E Consulting tréneri körének résztvevői egy emberként vallják ugyanezt.


A mesterséges intelligencia és a pénzügyek

2022. december 7., Szerda 09:41
szervuszausztria_mesterseges.jpg

Amikor Garri Kasparov, minden idők egyik legjobb sakkozója 1997. május 12-én elvesztett egy partit az IBM Deep Blue számítógépével szemben, a mesterséges intelligencia ült diadalt a természetes felett. Vajon a pénzügyekben is kellene-e működnie annak, ami a sakkban már 25 évvel ezelőtt lehetséges volt? Nem lenne elvárható, hogy a mesterséges intelligencia a befektetők javára billentse a nemzetközi részvénypiacokat? Vajon gyakorlatilag, avagy elméletileg lehetséges-e ez? János Zsolt, a szervuszausztria.hu pénzügyi szakértője szívesen vállalkozik a válaszra.


Vállalkozói gondolkodás és innováció

2022. szeptember 24., Szombat 15:13
szervuszausztria_mese2.jpg

Határon innen és túl sokakat foglalkoztat az infláció, vagyis, hogy mi idézte elő a régen nem látott mértékű áremelkedéseket. Ugyancsak nem országhoz kötött azoknak a fanatikusoknak a véleménye, akik fennhangon hirdetik: a pénzmennyiség vezetett az inflációhoz, tehát ha az emberek az ő termékeiket megvásárolnák, akkor egyszeriben minden rendbe jönne. Az elméletekről és a kiútról rovatunk szakértőjét, János Zsolt MASt kérdeztük.


Röviden és érthetően – az inflációról

2022. május 20., Péntek 10:17
szervuszausztria_inflci-1.jpg

Határon innen és túl mindannyiunkat súlyosan érint a soha nem látott áremelkedés. A folyamatot ugyan befolyásolni nem tudjuk, de az infláció kialakulásának megértése mégis segíthet.  Mint annyiszor, most is szakértőnket, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőt kértük, hogy foglalja össze a lényeget.


Élet – munka – a pandémia után

2022. január 20., Csütörtök 09:47
szervuszausztria_fej.png

Bár még messze nem vagyunk túl a pandémián – most az Omikron szedi az áldozatait a ki tudja hányadik hullámban – ám természetesnek vehető, hogy a nagy szervezeteket fejlesztő cégek már előbbre tartanak. A járvány utáni élettel foglalkoznak, azzal, hogy az erőteljes digitalizáció minden téren az eddigitől eltérő utat mutat. Rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS a lehetőségeket vázolja fel – nem kerülve a provokatív kérdéseket sem.


Napjaink égető gondja: az infláció

2021. november 22., Hétfő 17:31
szervuszausztria_d.png

A koronavírus járvány napjaink elsőszámú témája, de ott van közvetlenül utána a másik legnagyobb érdeklődésre számot tartó- ráadásul nem függetlenül tőle -: az infláció. Határon innen és túl egyre csak kúsznak fel az árak, így nem csoda, hogy a szakember – János Zsolt MAS - mostanában olyan kérdést is kap, mint hogy: ”Megtörténhet esetleg, hogy a központi bankok kezéből kicsúszik az infláció?” Pedig eleget hallani azt is, hogy ez az infláció inkább átmeneti jellegű. Akkor hogy lehet, hogy az árszint folyamatosan emelkedik?


Lesz világválság? – ez itt a kérdés

2021. szeptember 23., Csütörtök 09:07
szervuszausztria_biao-2-1-800x450.jpg

Az utóbbi napokban sokakban  felvetődik a kérdés: mi lesz ezzel az Evergrande üggyel? Milyen mértékben lehet ránk hatással? A választ rovatunk pénzügyi szakértőjétől, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőtől várjuk – aki szerint logikusnak mondható, hogy jelenleg ez a TÉMA. Már csak azért is, mert a sajtó azonnal ráharapott az érlelődő botrányra. Szerencsénkre János Zsolt maga is sokat foglalkozott ezzel a témával.


Újra hitelesen a kriptodevizáról

2021. május 25., Kedd 11:31
szervuszausztria_ivanyi.png

Igen sok ismerős és ügyfél – köztük a szervuszausztria.hu több olvasója – keresi meg rovatunk állandó szerzőjét, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőt azzal a kérdéssel, vajon az őket elárasztó rekláminformációkat mennyire lehet komolyan venni. A cikkben megadott magyarázat most nekik szól és mindazoknak, akik nem fogalmazták meg aggályaikat, de foglalkoznak a témával. Különösen indokolt ez, mert ilyenkor, szükség idején, sokan veszítik el az állásukat, s közülük nem kevesen igencsak hajlamosak bedőlni a kreatív csalóknak… Abban a reményben, hogy most aztán megtalálják az aranytojást tojó tyúkot. 


Mese a homok-coinról

2021. április 8., Csütörtök 17:21
szervuszausztria_bitcoin.jpg

A megkérdezettek 37 százaléka találkozott már a kriptovaluta fogalmával, de – egy felmérés szerint – a többségük nemigen érti, miről is van szó. Ugyanakkor mindenki szeretne könnyen sok pénzhez jutni, a határon innen és túl egyaránt, vagyis érdemes lenne többet tudni e témáról. Rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS pénzügyi tervező magyarázta már a működését,  ám most még könnyebben érthető formát talált, a jobb megértés kedvéért.


Évkezdet a tőkepiacokon a járvány árnyékában

2021. január 5., Kedd 20:49
szervuszausztria_vágva.jpg

Az új év kezdetén megkértük szakértőnket, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőt, értékelje a 2020-as esztendő piaci viszonyait, kitekintve az előttünk álló esztendőre


Vajon tényleg az arany lenne a megoldás?

2020. szeptember 22., Kedd 14:59
szervuszausztria_szept..jpg

A tőkepiacok újra nyugtalanok. A jegybankok ontják a pénzt, mintha a holnap nem is létezne, a politika pedig egyetért és mindezt további pénzpolitikai intézkedésekkel tetézi. A szervuszausztria.hu szerkesztője ezúttal két pénzügyi szakemberrel, Adámi Mónikával, a PFS-Partners új ügyvezetőjével, és a rovatunkból ismert János Zsolt MAS pénzügyi tervezővel beszélget az aktuális témákról, amelyek a mai nehéz időkben határon innen és határon túl fontosak lehetnek a befektetőknek.

 


Wirecard és az átláthatóság – vagyis a G az ESG-ből

2020. július 13., Hétfő 09:39
szervuszausztria_zsolt-ildi.jpg

A hétköznapi emberek – határon innen és túl - hajlamosak azt hinni, hogy távol tarthatják magukat a piac számukra nehezen érthető folyamataitól, és nem szükséges érteniük bizonyos, a sajtóban gyakran előforduló tőzsdei kifejezéseket, rövidítéseket. Erről szó sincs, hiszen mindenki saját boldogulásán dolgozik, és ha nincs tisztában a fogalmakkal, könnyen bedőlhet a hozam-ígéreteknek. Sokan sokat vesztettek emiatt – véli rovatunk állandó szerzője. János Zsolt MAS éppen ezért az alábbiakban igyekszik segíteni a tisztánlátást, s azt, hogy a jövőt már a jelenben megértsük, és nem csak akkor, amikor az már a múlt.


Gazdaságról érthetően

2020. július 5., Vasárnap 09:44
szervuszausztria_majusi div..png

Ismét díványbeszélgetésre hívjuk olvasóinkat, abban a meggyőződésben, hogy most, a járvány miatt még időszerűbb a kellő ismeret pénzügyi helyzetünkről, lehetőségeinkről. 


Díványbeszélgetés aktuális pénzügyi témákról

2020. május 9., Szombat 19:11
szervuszausztria_majusi div..png

A tőkepiacon is olyan események részesei vagyunk, melyre a korábbi években, évtizedekben nem volt példa. 
A „Díványbeszélgetések” házigazdái eddig is arra törekedtek, hogy a gazdasági eseményekről érthetően tájékoztassák az érdeklődőket, és olyan összefüggéseket mutassanak meg, amelyeket a médiában és más forrásból sem hallhattak.


 


Díványbeszélgetés aktuális pénzügyi témákról

2020. május 9., Szombat 15:02
szervuszausztria_majusi div..png

A tőkepiacon is olyan események részesei vagyunk, melyre a korábbi években, évtizedekben nem volt példa. 
A „Díványbeszélgetések” házigazdái eddig is arra törekedtek, hogy a gazdasági eseményekről érthetően tájékoztassák az érdeklődőket, és olyan összefüggéseket mutassanak meg, amelyeket a médiában és más forrásból sem hallhattak.

 


Az arany élete

2020. március 26., Csütörtök 16:59
szervuszausztria_Gold-Price-02-768x384.jpg

A jelenlegi gazdasági-pénzügyi környezet sokféle bizonytalanságot rejt. Hogy a történések hátterét jobban megértsük, a szervuszausztria.hu interjút készített ismert szakértőkkel   A kérdésekre Iványi Ildikó pénzügyi tervező, egy nemzetközi tanácsadó cégcsoport tagja, és János Zsolt MAS pénzügyi tervező, nemzetközileg ismert é elismert szakértő válaszol.  Olvasóink nem csak a Határon átnyúló pénzügyek rovatban találkozhattak velük, hanem a rendszeresen megtartott „Díványbeszélgetések”-en és más gazdasági fórumokon is.


Hogyan készüljünk fel a legrosszabbra?(2.)

2020. március 6., Péntek 13:19
szervuszausztria_jzscimuj.jpg

Előző cikkünkben János Zsolt, a szervuszausztria.hu Határon túli pénzügyek rovatában rendszeresen publikáló pénzügyi tervező a megjósolt tőzsdekrach realitását, az összeomlás jeleit és valószerűségét, a katasztrófa-jelzések népszerűségét elemezte. Második cikkünkben most tanácsait olvashatjuk arról, hogyan készüljünk fel egy ilyen helyzetre. 




jooble
Bogipark
Ilona stüberl