Bécsi Magyar Gólyaavató

 
2015. Okt. 23. 10:33

Bécsi Magyar Gólyaavató

2015. október 23., Péntek 10:33

Az egyetemi év Ausztriában később kezdődik – csak októberben. A bécsi Magyar Diákok Egyesülete az idén is gondoskodott róla, hogy az itt tanuló magyar fiataloknak emlékezetes legyen ez a kezdet. Az At4Hu-val közösen rendezett – immár hagyományos – Bécsi Magyar Gólyaavatón több mint hetven magyar gólya vett részt. A rendezvényről Paluska Zsuzsanna, a bécsi MDE elnöke tudósítja a szervuszausztria.hu-t.

Még kissé félénken léptek a Haus Panorama bécsi kollégium közösségi termébe a magyar fiatalok, akik ebben a tanévben kezdik meg tanulmányaikat valamelyik bécsi egyetemen. Elfogódottságukat a szervezők a regisztráció után ismerkedő, majd csapatépítő játékokkal oldották, előkészítve így a jó hangulatot a kétnapos rendezvénysorozathoz. A téma az idén a vadnyugat volt, a cowboyok világa. A hét lelkes csapat a kerettörténetbe illő név választása után ügyesen megoldotta a kreatív feladatokat, hogy aztán az este a jó hangulatú gólya bulival fejeződjön be.
 
Nem véletlenül tervezték kétnaposra a rendezvényt: szombaton Bécs megismerése volt a program. A szervezők hét állomást alakítottak ki a város különböző pontjain, ahol kisebb kihívások elé állították a csapatokat. A Bécsi Stadt Rally után az esküt a gólyák az AMAPED magyar iskolában tették le. Ugyanitt értékelték ki a csapatok közötti versenyt. A tanévkezdést újak és régiek hagyományos szemeszternyitó bulival ünnepelték az MMX bárban: itt az elsőéveseknek lehetősége nyílt a már régebb óta Bécsben tanuló magyar diákok megismerésére is.
 
S hogy ki mindenkinek köszönhető ez a nagyszerűen sikerült kétnapos rendezvény? A szervezők köszönetnyilvánítása az Ausztriai Magyarok Kerekasztalának, a Sale e Pepe és az Ilona Stüberl éttermeknek, Koós Szilárdnak és a LaserMaxx-nak, a Smart Rooms-nak, a Giro Café-nak, az Avocada ékszernek, a JPL fotóműhelynek, az Eurolines Hungary-nak, és az Ungarisches Tourismusamt-nak szól, ők támogatták az idei Gólyaavatót.
 
 

.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl