VAKÁCIÓÓÓÓ!

De hova menjünk, mit csináljunk nyáron (Bécsben)?

 
2019. Júl. 2. 18:22

VAKÁCIÓÓÓÓ!

De hova menjünk, mit csináljunk nyáron (Bécsben)?

2019. július 2., Kedd 18:22

Pár napja, június 28.-án az ausztriai iskolákban is elkezdődött a várva-várt nyári szünet, így aztán az itteni szülőknek is fájhat a fejük, hogyan töltsék el ezeket a napokat, heteket, sőt, hónapokat. Igyekeztünk összegyűjteni néhányat a legérdekesebb programok  közül, és persze, nem csak gyerekeknek.

A WienXtra-Ferienspiel  biztos találat: számtalan workshop és fellépő várja a 6-13 éves korosztályt. A program itt található:https://www.wienxtra.at/kinderaktiv/wienxtra-ferienspiel/  A gyermekprogramokról a Múzeumi Negyedben található iroda is tud részletes tájékoztatást adni.

A Tenger Háza akciós ajánlatokkal és különlegességekkel készült a nyári szünetre. Július 1.-től szeptember 6.-ig, hétfőtől péntekig kiváló kikapcsolódás az egész családnak. Ennek az akvarisztikai létesítménynek már a helyszíne is izgalmas: egyike annak a hét betonszörnynek, amelyet a második világháborúban a nácik építettek - lövésztoronynak vagy légvédelmi toronynak. A betonkolosszusok lebonthatatlanok, és felrobbanthatatlanok, mert velük dőlne romba az egész környezetük, márpedig mindegyik sűrűn beépített (sőt gyönyörű szecessziós házaktól körülvett tereken) csúfítja a környezetet. Bár az Esterházy téren álló monstrum sem lett szebb a benne elhelyezett Tenger Házától, de legalább hasznos: sokaknak okoz örömet a különleges tengeri élőlények látványa.   

A gyerekek izgalmas rejtélyekre számíthatnak a nyáron a Természettudományos Múzeum programjain, amelyeket a dinoszaurusz teremben tartanak meg. Általában érdemes átböngészni ennek a múzeumnak a kínálatát.

Bécsen kívül, de még mindig könnyen megközelíthető helyszíneken is vannak szép számmal lehetőségek elütni a vakáció napjait: közülük kiemelkedik a szlovák határnál lévő SchlossHof, igaz itt csak augusztus 3.-tól indul a nagyüzem. Szeptember 1.-ig minden nap workshopokra, a hétvégéken pedig kulturális programokra invitálják a gyerekeket és velük együtt az egész családot. 

A fagyizás, strandolás sem megvetendő program. Bécsben a nevezetes, általában olasz fagylaltozókon kívül van elég kisebb hely is. Ami pedig a fürdést illeti, Bécs egyedülálló lehetőséget kínál, hiszen ott van az Öreg Duna (Alte Donau), amely az U1 metróvonallal elérhető, és nem egy részén ingyenes strandolást biztosít. A tisztaság itt is kifogástalan, és a medret is kotorják rendszeresen. Uszodák, strandok is vannak szinte minden kerületben, és az utóbbi években va,óságos tengerparti érzést alakítottak ki a Duna-csatorna mentén.

És a felnőttek?

A bécsi nyári mozik közül a legnevezetesebb kétségkívül a Városháza előtti filmfesztivál, amely immár 29 éve nemcsak kitűnő minőségű vetítésekkel, hanem gasztronómiai élményekkel is várja az egyre nagyobb számú közönséget. Az eleinte kizárólag klasszikus zenei filmeket kínáló fesztivál manapság már sokkal szélesebb körű érdeklődést is figyelembe vesz: van itt minden műfajú film, és a Sony berendezésnek köszönhetően az élvezet kifogástalan.  A műsor itt található: https://filmfestival-rathausplatz.at/programm/.

Más szabadtéri filmfesztiválok is vannak, az Augarten talán a legismertebb, de talál ilyen szórakozást a nyári programot kereső (felnőtt) a következő linken: https://www.wien.gv.at/kultur/kino/sommer/index.html

És persze szól a popzene is - július 25-28. között, mégpedig a Karlsplatzon.

Mindez csak szerény válogatás a sok tucatnyi jobbnál jobb bécsi nyári szórakozási lehetőség közül. 

 

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl