Orbán Viktor stabil rendszere

2022. április 2., Szombat 12:01
szervuszausztria_wien.jpg

Elméletileg az ellenzék megnyerheti a választásokat Magyarországon – de ez nagyon kevés hasznot hozna a számára – írja a Wiener Zeitung vendégkommentár oldalán megjelent elemzésében Péter Techet. 


Orbán függősége Putyintól

2022. március 31., Csütörtök 13:06
szervuszausztria_wien.jpg

A magyar miniszterelnök nem csupán az energiapolitikában ápol szoros kapcsolatot Oroszországgal – írja Alexander Dworzak, a Wiener Zeitung szerkesztője.

 


Orbán magyar miniszterelnök egy beszédében utalást tett a lehetséges magyar kilépésre (Huxit)

2022. február 15., Kedd 08:20
szervuszausztria_stand.jpg

A miniszterelnök eddig még sohasem hozta szóba Magyarország kilépését az EU-ból - most “jogállami dzsihádról” beszélt – írja a bécsi Der Standardban megjelent tudósításában  Gregor Mayer.

 


Az ellenzéki pártok egyesítik erőiket Orbán ellen

2021. szeptember 29., Szerda 09:47
szervuszausztria_wz.jpg

Orbán Viktor magyar miniszterelnök választási ígéretekkel készül a következő választásra, az ellenzék pedig saját tervei szerint jár el – írja Florian Koch a Wiener Zeitungban megjelent cikkében.

 


Orbán ál-népszavazása

2021. július 24., Szombat 12:44
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Magyarországon Orbán el akarja terelni a figyelmet a korrupciós ügyekről és a megfigyelési ügyről – írja a Der Standard című bécsi napilapban megjelent kommentárjában Gerald Schubert.

 


Gyenge lábakon áll az EU Magyarország elleni pénzügyi blokádja

2021. július 16., Péntek 10:12
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Az EU-Bizottság visszatartja az Újjáépítési Alapból Budapestnek szánt 7,2 milliárd eurót, és vizsgálja a kifizetések feltételekhez kötésének lehetőségeit, ám politikai tekintetben vékony jégen mozog –írja a Die Presse című bécsi napilapban Wolfgang Böhm. 


Orbán Viktor a “sajtószabadság új ellensége”

2021. július 8., Csütörtök 10:31
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

A Riporterek Határok Nélkül szervezet évente egyszer nyilvánosságra hoz egy listát, amely a “sajtószabadság női és férfi ellenségeinek” nevét tartalmazza. A magyar kormányfő valóban kiérdemelte, hogy felkerüljön a listára – írja Gregor Mayer a Der Standard című bécsi napilapban.

 


Orbán - a skrupulusok nélküli csapatkapitány

2021. június 30., Szerda 19:12
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem csak a szabályokat írja át, de még a játékot vezető bírót is a saját csapatából választja ki – írja a Der Standardban megjelent cikkében Paul Lendvai.


Tizenegy éve hatalmon: a kegyencek Orbán-rezsime

2021. május 31., Hétfő 12:56
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

 

Orbán Viktor a határok tudatos áthágásával Magyarország kárára biztosította maga számára a korlátlan hatalmat. Kormányzásának tizenegyedik évfordulóján Paul Lendvai a Der Standardban megjelent terjedelmes, sok képpel illusztrált elemzésében összegezi ezt a több mint egy évtizedet – a fordítás dr. Gonda László munkája. 

 


Fidesz: Botrány az európai kereszténydemokratáknál

2021. március 6., Szombat 09:52
szervuszausztria_wz.jpg

Már évek óta ferdén lógott a házi áldás, s most bekövetkezett a szakítás: az Orbán Viktor vezette magyar kormánypárt, a Fidesz és az Európai Néppárt végérvényesen külön úton megy tovább. A következmények messze hatóak lehetnek – írja Andreas Lieb a Wiener Zeitung külpolitikai rovatában megjelent cikkében.   

 


A sajtószabadság likvidátorai

2021. február 18., Csütörtök 09:42
szervuszausztria_stand.jpg

Magyarországon nincs már egyetlen jelentős példányszámú, szabad újság és - az RTL kivételével-  egyetlen ténylegesen független TV és rádióadó sem – írja Paul lendvai a Der Standard című bécsi napilapban.

 


A Demeter-cikk és a Szájer-botrány az osztrák sajtóban

2020. december 2., Szerda 19:44
szervuszausztria_Zeitungen_Bild.jpg

Bécsi lapok is foglalkoznak a két legújabb magyar vonatkozású botránnyal. Az alábbiakban szószerinti fordításban közöljük a Der Standard és a Die Presse cikkét. 


Orbán a Soros-kommentár után: “Úgy látszik, Brüsszel már elesett”

2020. november 26., Csütörtök 22:25
szervuszausztria_pres.jpg

Miután Soros György befektető felszólította az EU-tagállamokat, hogy akadályozó politikájuk miatt utasítsák rendre Magyarországot és Lengyelországot, Orbán Viktor is kifejtette elméletét Sorosról. A Die Presse szerkesztőségi cikkben tájékoztat a fejleményekről.


Nincs eszköz Orbán ellen

2020. október 5., Hétfő 10:49
szervuszausztria_stand.jpg

Hogyan jár el egy klub azokkal a tagokkal szemben, akik nem tartják be az alapvető szabályokat, de sem megbüntetni, sem kizárni nem lehet őket, mert azt maguknak a bűnösöknek is meg kellene szavazniuk? Egyetlen egyesület sem fogadna el ilyen működési szabályzatot. Az Európai Unió valamikor elkövette ezt a hibát - és most tehetetlenül szembesül azzal a ténnyel, hogy Lengyelország és Magyarország szisztematikusan aláássa azokat a demokratikus alapelveket, amelyek az európai integráció alapját képezik – írja Eric Frey a Der Standard című bécsi napilapban.

 


A bécsi szelet és a frankfurti virsli veszélyezteti a magyar kultúrát

2020. szeptember 30., Szerda 19:42
szervuszausztria_120315_1417_infoscreen.jpg

A hivatalos politikai elvárás ellenére a magyarok nem tudnak ellenállni a nyugati csábításnak, és szívesen esznek bécsi szeletet (igaz, sertés húsból) és frankfurti virslit (mustár nélkül). A magyarosítás már nagyon régen megkezdődött, még mielőtt a 69 éves bejárónőnk Paula Müllerként megszületett volna. Most Sipos Ibolyának hívják. Magyarországon a Mickey Mouse-t is Miki Egérnek nevezik. Ha mindez még csak groteszknek is tűnhet, a gazdasági életben és a bankszektorban ez már komolyabb –írja a Wiener Zeitung vendégkommentár rovatában, Karl Schultes történész, politológus, Magyarországon működő osztrák vállalkozó.

 


Orbán pávatánca

2020. június 25., Csütörtök 08:21
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor uralkodási technikája mindmáig változatlan és mindig sikeres volt – írja a Der Standardban megjelent kommentárjában Paul Lendvai


Koronavírus-felhatalmazási törvény

2020. május 28., Csütörtök 14:44
szervuszausztria_wz.jpg

Magyarországon véget vetnek a parlament önkorlátozásának. A kormány júniusban meg akarja szüntetni a “veszélyhelyzetet”. A “parlamenti rend helyreállítása” önmagában ugyanis még nem jelenti a visszatérést a “ magyar normalitáshoz”. A veszélyhelyzet továbbra is fennáll. Ennek megszüntetésére csak a kormánynak van felhatalmazása. Egyedül az ő mérlegelésétől függ, hogy meddig tart a veszélyhelyzet. Sem határidő nincs, sem alkotmányjogi eljárás, amellyel Orbán miniszterelnököt és a kormányát rá lehetne kényszeríteni a veszélyhelyzet befejezésére - akkor sem, ha már véget ért a koronavírus járvány – írja kommentárjában Alexander Dworzak a Wiener Zeitung hasábjain.


Orbán rugalmas hatalmi játszmája

2020. május 19., Kedd 10:09
szervuszausztria_stand.jpg

Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök nem rendeletek útján rombolta le a demokráciát, hanem a parlamenti szavazásokkal — írja a Der Standardban megjelent kommentárjában Gregor Mayer.


Az EU-n belüli hatalmi struktúra átka

2020. április 7., Kedd 09:15
szervuszausztria_wz.jpg

A magyar szükségállapot törvényre adott bizonytalan reakciók megmutatják, hogy amíg egy tagállamot nem szigetelnek el ugyanúgy, mint Ausztriát 2000-ben, addig az azt tesz az EU-ban, amit csak akar – írja Alexander Dworzak és Martyna Czarnowska. a Wiener Zeitungban megjelent cikkében.


Orbán megszünteti a parlamentet

2020. április 1., Szerda 18:00
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök mostantól rendeletekkel kormányozhat - mindaddig, amíg úgy nem dönt, hogy arra már nincs szükség – írja budapesti tudósításában Boris Kálnoky.




jooble
Bogipark
Ilona stüberl