Mariazelli mesevilág az igazi téli szezon kezdete előtt

 
2016. Dec. 9. 11:58

Mariazelli mesevilág az igazi téli szezon kezdete előtt

2016. december 9., Péntek 11:58

Persze Mariazellben most még minden az Adventről szól,  mégpedig úgy, ahogyan ebben a gyönyörű, békés kis városkában az megszokott. A napok-hetek azonban rohannak, a Karácsony véget vet ennek a különleges hangulatnak, és jönnek a téli "hétköznapok": itt, a hegyek között ez az időszak elsősorban a téli sportokról, a téli üdülésről szól.

A mariazelli karácsonyi vásár egyik erénye kétségkívül az, hogy itt csak kézi készítésű, manufaktúrákban előállított termékek, ételek árusítására adnak ki engedélyt.  Aki itt vásárol, annak nem a rohanás, a mennyiségi beszerzés a célja - itt jó nézelődni, kóstolni, válogatni. Van miből: sajtok, kolbászok,mézek, lekvárok, sütemények, és persze a helyi specialitás, a likőrök, mézeskalácsok nagy választéka kínálja magát.

A programok sem kevésbé vonzóak: például a mohácsi busójáráshoz hasonló Krampus futtatásra az idén is ezrek voltak kíváncsiak - csak Csehországból 120 busszal érkeztek a látogatók. A felvonulás résztvevői nem igazán tetszetős, inkább ijesztgető, de igényesen kidolgozott maszkokban és jelmezekben vonultak fel.

Az adventi hangulatot kisebb-nagyobb, élő, fafaragott jászolok biztosítják. A gyerekeknek lehetőséget nyújtanak lovaglásra, adventi koszorú készítésre, a felnőtteket templomi koncertek várják - vagyis a m ai rohanó világban Mariazell főtere igazi mesehangulatot áraszt. (A részletes program itt található). És amikor szegény városiak még csak szenvednek a ködös, kellemetlen időtől - itt már havas a táj, friss, harapnivaló a levegő.

Persze mindenki sajnálja, amikor ennek az időszaknak vége - no de szerencsére nincs ok a búslakodásra, hiszen máris itt a síszezon. Családi hétvégék kedvelt üdülőhelye Mariazell, ami érthető, három  hegy biztosít kicsiknek és nagyoknak minden  nehézségi fokú pályát. A  Bürgeralpe, a Gemaindealpe, az Annaberg vagy  50 km hosszúságú sípályái között  ingyenes sí busz közlekedik, és mindez karnyújtásnyira van a Magnus Klause hoteltől - amelynek  teraszáról - a szobák ablakaiból -  egyébként az adventi vásárban is lehet gyönyörködni. A Bürgeralpe kabinos felvonója mindössze 200 méterre van a szállodától. Ez a hegy különösen kedvelt a gyerekesek körében, hiszen 1700 méter kivilágított szánkópályát is nyújt.

Mindent egybevetve Mariazell ilyenkor éli legjobb időszakát, a Magnus Klause Hotel magyarul beszélő munkatársaival meg külön nyereség a magyar turisták számára.

 

A rovatot a Hotel Magnus Klause támogatja.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl