Hathétig a korcsolyázóké a Városháza előtti tér

 
2023. Feb. 3. 15:42

Hathétig a korcsolyázóké a Városháza előtti tér

2023. február 3., Péntek 15:42

Aki Bécsben korcsolyázni szeretne, legyen az helyi lakos vagy turista, január közepe és március eleje között nem kell sokat keresgélnie. A legszebb környezetben, a központban, a Városháza előtti téren ebben az időszakban tökéletes jégpálya áll rendelkezésre. Újabban már a jegyvásárlás nyűgei is kisebbek, ugyanis online is kapható a belépő.

És persze az sem gond, ha nincs az illetőnél felszerelés: kétezer pár kitűnő állapotban lévő korcsolya áll rendelkezésre, mindenki megtalálja a neki megfelelő méretet.

És hogy mit nyújt ez a gyönyörű helyen lévő pálya? Összesen 8500 négyzetméter kifogástalan jégfelület áll a korizni vágyók rendelkezésére, naponta délelőtt 10 órától este 10-ig. Évről évre van valami újdonság, egyre kényelmesebb az öltöző és a melegedő, és most már zárható szekrényekben is lehet hagyni a korcsolyázásnál csak zavaró holmikat.

A tanuló-, vagy edzőpályák délután hatig fogadják a látogatókat, általában csoportokat, iskolásokat, óvodásokat, akiknek ráadásul ingyen kínálja a Város a téli sportlehetőséget. A tapasztalatok szerint nagyon népszerű ez az elkülönítés – a bukdácsolók így nem zavarják azokat, akik inkább száguldozni szeretnek, és a kisebbek sem rémülnek meg tőlük. A tanulópályák hat óra után átalakulnak: ilyenkor jönnek a felnőttek, akik a jég-kuglit kedvelik. Igaz, aki erre vágyódik, jobb, ha előre pályát foglal a www.wienereistraumcom honlapon. A jég-kugli pár éve alatt nagyon népszerűvé vált.

Lassan hagyományosnak mondható a Wiener Eistraum. 1995-ben nyílt meg, mint annyi minden, a legendás polgármester, Helmut Zilk elképzelését megvalósítva. Abban az évben még csak 1800 négyzetméter jégfelület várta a közönséget, de a bécsiek első perctől kezdve kitörő lelkesedéssel fogadták a létesítményt. Így aztán érthető, hogy évről évre bővítik a területet, már amennyire a hely megengedi. Eredetileg például csak a Burgtheater felé eső részt öntötték fel, később már a Városháza közvetlen közelében is lehetett siklani, és az igazi szenzáció az volt, amikor az ősfák alatti ösvények is jégpályává alakultak.

A kölcsönzőben egyébként előmelegített cipők várják a felszerelés nélkül érkezőket, aki pedig saját korcsolyát hoz, a szintén itt működő élezőben felfrissítheti. Minden szolgáltatás kifizethető online is – mégpedig 10 százalék kedvezménnyel. Egyébként az éhenhalástól sem kell félni, a megszokott kis alpesi házikókban kapható étel-ital.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39