Orbán ál-népszavazása

 
2021. Júl. 24. 12:44

Orbán ál-népszavazása

2021. július 24., Szombat 12:44

Magyarországon Orbán el akarja terelni a figyelmet a korrupciós ügyekről és a megfigyelési ügyről – írja a Der Standard című bécsi napilapban megjelent kommentárjában Gerald Schubert.

 

Orbán Viktor tehát az urnákhoz szólítja a népet. Ezzel a magyar kormányfő azt a látszatot kelti, mintha a szexuális felvilágosítás rendkívül problémás téma lenne országában. A népszavazáson öt állítólag égetően fontos kérdést akar feltenni a női és férfi választópolgároknak. Olyanokat, például, hogy szabad-e a gyermekeknek felvilágosítást tartani a nemi átalakításokról? Vagy rendjén való-e ilyen nemi átalakításokat azonnal végrehajtani a gyermekeknél?

Aki nem tudja, hogy hogyan csinálják Orbán Magyarországán a politikát, annak az ilyenfajta prioritások alapján egy teljesen disztópikus (negatív tartalmú utópia) elképzelése alakulhat ki az országról.  Lehetséges talán, hogy fanatikus nemi átalakító szekták vonulnak keresztül a falvakon, amelyek el akarják törülni az emberek szexuális identitását, és amelyeket most a nép szavával kell megállítani?

Természetesen szó sincs erről. És természetesen az Európai Unió sem várja el a tagállamaitól a nemi átalakítással foglalkozó propagandát, miként azt a hisztérikus budapesti panaszáradat el akarja hitetni. Brüsszel csupán megengedte magának, hogy egy olyan törvényt bíráljon, amely megnehezíti, hogy a fiatalkorúak hozzáférjenek a homoszexualitással foglalkozó információkhoz. Nem többről és nem is kevesebbről van szó.

Kézenfekvőbb tehát az, hogy Orbán az országában előforduló korrupciós ügyekről és az éppen időszerű Pegazus-megfigyelési ügyről akarja elterelni a figyelmet. Valamint kézenfekvő az is, hogy egy olyan ál-népszavazással, mint amilyen ez, gátlástalanul lehúzza a sárba demokrácia legfontosabb eszközét, a népszavazást. (Gerald Schubert, 2021.07.22.)

Fordította: dr. Gonda László

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl