Sasfészekből program – a pozitív gondolkodásért

János Zsolt és a tréneri kör javaslatai

 
2023. Feb. 20. 13:02

Sasfészekből program – a pozitív gondolkodásért

János Zsolt és a tréneri kör javaslatai

2023. február 20., Hétfő 13:02

Valami pozitív, valami biztató kellene – tudnak-e ilyesmit a pénzügyekben jártas szakemberek mondani olvasóinknak? János Zsolt MAS, rovatunk állandó szerzője nem ámít, tudja, hogy a jelenlegi hangulat, a közelben dúló háború, a gazdasági bajok, az egekbe szökő infláció, a globális bizonytalanság közepette aligha lehetséges csak úgy, egyszerűen valami pozitívet mondani. De a bátorításnak igenis van helye, s ezt a véleményt nem is egyedül képviseli: az AL&E Consulting tréneri körének résztvevői egy emberként vallják ugyanezt.

János Zsoltt MAS

E kör tagjaként Ildikó, Zsuzsa, Nóra és Zsolt úgy látja, hogy mindannyian egy csónakban eveznek, tanácsadók és azok az emberek, akiket tanácsaikkal segítik. – A témák negatív, avagy pozitív tudomásul vétele egyaránt nagy energiát kíván, így aztán – mondja Iványi Ildikó, az AL&E Consulting trénere, – úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk a keretfeltételeket a folyamatban lévő változások fontos részeként.

Szervezeti- és menedzsmentfejlesztési szakemberekként e témák közül több tulajdonképpen segítségnek is tekinthető. – Emlékszem – mondja János Zsolt – néhány évvel ezelőtt még stressz helyzeteket kellett kitalálnunk, hogy az ügyfeleinket kizökkentsük a komfort zónájukból. Gyakran azt a választ kaptam, hogy ilyen elképzelhetetlen helyzetnek semmi realitása….Ma sokkal nehezebbek a napi viszonyok, mint amit annak idején ki tudtunk találni – mondja János Zsolt, az AL&E Consulting mestertrénere. – 14 napos TIMEOUT ZONE videóinkkal rövidesen pozitív impulzusokat nyújtunk a következő projektekből:

https://www.youtube.com/watch?v=Sh6K70ifgQk&feature=youtu.be

A legtöbb ember szeretné megtartani a megszokott keretfeltételeket ezért aztán különösen hajlamosak befogadni a jelen helyzet megváltoztatását célzó negatív megnyilatkozásokat. Az agyunk sajnos nagyonis fogékony a pesszimisták kijelentéseire, és ezek jobban hatnak ránk, mint az optimistákéi. Ezt igazolják a Harvard Egyetem felmérései is. Az agyunk „továbbszövi” a negatív képeket, amelyek ráadásul érzelmileg is rajtunk ragadnak. Nem elég egyszerűen csak valami bizakodót mondani, az optimistákat ugyanis afféle álmodozóként, naiv emberekként elutasítjuk. Nem mintha az optimisták ignorálnák a problémákat, csak éppen pozitív gondolkodásmódjuknak köszönhetően úgy vélik, hogy azok idővel megoldódnak, és nem bénítják le magukat negatív gondolatokkal.

Ha sikerül ebből a szemszögből tekinteni valamennyi időszerű témát, akkor a problémák egyszerűen csak egymás után megoldandó feladattá válnak.

Vegyük például a mostanában újra fellángoló vitát a munkatársak megfelelő bérezéséről.

Iványi Ildikó

Sok területen egyre nagyobb az átláthatóság, ami mindkét félnek, a vállalatvezetőségnek és a munkatársaknak is segít. Ahhoz, hogy az érintettek valóban élvezzék az előnyöket, döntő fontosságú, hogy mindkét fél foglalkozzon a következő kérdésekkel:

  • mi a tényleges üzleti modellünk?
  • mivel keressük a pénzünket, amit azután a munkatársaknak bónusz vagy bér formájában kifizetünk?
  • mindenki tisztában van azzal, hogy mivel kell valójában foglalkoznunk, ha sikeresek akarunk lenni?

A kérdések meglehetősen banálisaknak tűnnek, ám a munka világában még mindig igen sokan hiszik azt, hogy a vállalkozó csak azért van, hogy neki munkát és fizetést adjon.

E látásmód védelmezésének szándéka természetesen nagy naivitásra vall. Sokak számára már az is óriási lépés, ha térfelet váltanak és megkérdezik önmagukat, a meglévő üzleti modellen belül mit tehetnek annak érdekében, hogy közös sikereket érjenek el.

A másik oldalon a vezetők is feltehetik a kérdést, mivel tudjuk a munkatársakat arra ösztönözni, hogy többet foglalkozzanak a fontos témákkal - vagyis az én nézőpontomból pontosan ezekkel az egyszerű kérdésekkel és világosan meghatározott feladatokkal.

Ezen felül a vezetők számára fontos felmérni a munkatársak egyéni motivációját is, hogy pontosan tudják, miként alakítható ki mindenkor az elmélet - gazdaságosság – társadalom - hatalom –hagyomány – harmónia értékeinek motivációja.  

Amikor a modelljeinkről mesélünk, sokaknak ezek nehezen érthetőek, mert alig van olyan hasonló képződmény, amit át lehetne venni. Már az iskolában a gyerekeket sem fejlesztik, hanem értékelik, osztályozzák. Ebből sajnos fordított viselkedési minta adódik. Nem a fejlődés és ezzel együtt a produktív hiba kultúrája válik beidegződéssé, hanem a törekvés jó jegyek szerzésére.   – A síliften – meséli János Zsolt egyik friss élményét – érdekes vitába bonyolódtam a fiammal egy bizonyos kérdésben. El volt ragadtatva és azt kérdezte, miért nincs lehetőség ilyen vitára az iskolában? A kérdésemre, miért nem teszi fel ezt a kérdést a tanárának, azt felelte: valószínűleg akkor rosszabb jegyet kapna. Ilyesmit már tapasztalt más osztálytársaival kapcsolatban. Azután arról beszéltünk, hogy szerintem legalább egy kérdés feltevését mindenképpen megengedheti magának. A tanár reakcióját aztán majd megint megbeszéljük. Én mindenképpen támogatom, hogy legyen öntudatos, ahelyett hogy meghunyászkodik a jobb jegyért.

Elekes Zsuzsa

A gazdaságban és a vállalatoknál ugyanezek a témák vannak jelen. A beidegződések éppen ebből az iskolarendszerből jönnek.

– Ahhoz, hogy megoldásokat találjunk a vállalatoknál, előbb meg kell állapítanunk, hogy egy bizonyos helyzetben ki a haszonélvező, a társ, az áldozat, a megfigyelő. Az alapelemzés a valós helyzetre épül, amit személyiségelemzés és motivációs struktúrák pótlólagos programjaival egészítünk ki – mondja Elekes Zsuzsa, az AL&E trénere.

Scheele programjai és a Zenger Folkman szerinti kiértékelések segítenek a vállalatokkal együtt nevesíteni a konfliktusokat és az elméleti megközelítést az aktuális helyzethez igazítani.

Mindig problematikus, ha az egyes emberek nagyon mereven ragaszkodnak eredeti álláspontjukhoz és nem hajlandóak továbblépni. Ilyenkor azzal szoktak előállni, hogy mindenki nagyon negatív és senki nem képes valami pozitívet mondani. Az ilyesmi veszélyeztetheti az egész vállalatot. Hiszen ilyenkor elmaradnak az erőteljes döntések. A tulajdonosoknak és a menedzsereknek nem szabad félniük a nehéz döntésektől, mert éppen az ilyen gyöngeséget gyorsan kihasználhatják – mondja Ách Nóra, az AL&E szakértője.

Ács Nór

 

Minden javaslatunk esetében és a munkánkban előfeltétel, hogy az emberek saját magukra és a tudásukra hagyatkozzanak, és akarják a reflexiókat.

Ahogyan a fiamnál is, a kérdések feltevésének hajlandóságához hozzátartozik az a vágy, hogy fejlődjön és megtanulja a lehetőleg független következtetések levonását.

 

„A változás hol akarat, hol képesség, hol lehetőség” … „Az akarat és a cselekvés között azonban sok esetben igen nagy a szakadék”.

A következtetés tehát:

1. Az új folyamatok új reakciókat kívánnak, amelyeket gyakorta ki kell kényszeríteni.

2.Egészen idős korunkig lehetünk olyanok, amilyenek lenni akarunk és nem olyanok, amilyeneknek lennünk kell. A szerepeket le kell vetkőzni.

3.A másoktól származó értékelés befolyásolja a változást, ezért mindig pozitív környezetbe kell kerülni

4. A legegyszerűbb, ha a külső impulzusok találkoznak a belső motivációval és pozitív érzelmeket keltenek.

Éppen az ilyen ideális támogatás érdekében János Zsolt és az AL&E tréneri köre javasolja a részvételt Sasfészekből programukban. Három napra visszavonulunk Ausztriába, a Mariazell körüli hegyekbe.

A részletek itt tekintetők meg: https://www.menedzserkepzokozpont.hu/esemeny/Sasfeszek_program.html

Személyre szóló ajánlatok ugyancsak tőlük kérhető.

 

15 komment:
maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:21
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:21
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:26
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:28
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:28
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:29
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:30
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:34
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:35
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:53
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 15:54
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

maria sebok | 2023. augusztus 29., Kedd 18:36
NAGY HÍR NEKED.. Legyen óvatos a közlemény hitelhirdetéseivel, mert nem mindegyik igaz. Azért mesélek róla, mert én is az voltam áldozat, mielott megtalálná a helyes utat. Hitel minden rászorulónak: Tanúja voltam egy csodálatos ajánlatnak Mr. Sergio Vilar, aki a szavát tartja. Több hónapos kölcsönkeresés után csalókra bukkantam, akik kiürítettek a kevés pénzembol. De találkoztam egy nagyon becsületes emberrel, Sergio Vilar úrral, aki segített 2 000 000 Ft kölcsönhöz jutni 48 óra alatt. protokoll nélkül. Ezért jöttem, hogy elmagyarázzam ezt neked, nagy örömmel a szívemben, ha finanszírozásra van szükséged a számodra projektjeit vagy kifizette adósságait, az egyetlen személy, akivel kapcsolatba kell lépnie, Sir bresciani armando. Itt van az e-mail címe: Servicedefinencement33@outlook.fr 1. jön 1. szerv. Köszönöm a megértésed.

loan Offer | 2024. január 29., Hétfő 23:06
Quick loan You are sincere and honest(2%) contact us For immediate response We are at your disposal TO started :VIA sumitihomelend@gmail.com Or (WhatsApp) number: +918131851434 Mr. Sumiti Website: http://sumitilendinghome.in Mr. Sumiti

dr james eric | 2024. március 22., Péntek 15:04
Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with 100% approval. We stand apart from other lenders because we believe in customer service,and we stay with you until you get the results you want. no matter your location just 3% per year Contact us for more details regarding the loan. WhatsApp No:+918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric Kind regards/Respect

Financial Service Offer | 2024. március 22., Péntek 15:05
Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl