Idén is: Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben

Ez lesz a huszadik

 
2019. Okt. 2. 12:04

Idén is: Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben

Ez lesz a huszadik

2019. október 2., Szerda 12:04

Dürer az Albertinában, a bécsi századforduló szecessziós alkotóinak kiállítása a Leopold múzeumban, a Szépművészeti állandó anyagának gyönyörűségei, izgalmas kortársművészek megannyi kisebb-nagyobb múzeumban - Bécs ezúttal is kínál olyan látnivalót, amelyért érdemes megtenni ezt az alig 250 kilométeres utat. De aki valóban el akar mélyedni egy-egy kiállítás műveiben, ne az október 5-i szombatot válassza. A Múzeumok Hosszú Éjszakája más örömöket kínál, a festmények előtt viszont garantált tömeget, hiszen ekkor egyetlen jeggyel sok tucat múzeumba lehet bejutni.

Húsz éve hagyomány immár az ORF (az állami televízió) jóvoltából ez az éjszakai tobzódás, éspedig nem csak Bécsben, hanem az egész országban. Az idén már összesen 730 múzeum és galéria tart nyitva éjjel egy óráig és kínál különleges programokat. Ezen az éjszakán nem annyira a hétköznap is látható tárlat a főszereplő, sokkal inkább az a különlegesség, ami kapcsolódik ugyan az érintett múzeumhoz, de általánosabb érdeklődést is kielégít.

A Treffpunkt Museum - a múzeumi körséta gyülekezője - a rendezvénysorozat honlapján megtalálható, és a programról is kap tájékoztatást a látogató. Jegyet is itt válthat - felnőtteknek Bécsben teljes áron 15 euró, mérsékelt áron nyugdíjasoknak, diákoknak 12 euró, a tartományi székhelyeken ennél olcsóbb - és kaphatóak infó-füzetek, tájékoztatók a kisbusz járatok indulásáról. A gyermekek 12 éves korig ingyen látogathatják a rendezvényeket, és fontos tudni, hogy fantasztikus gyerekprogramokat is szerveznek. Ezekhez külön gyerek-bérletet árulnak.Álzalános tájékoztatás itt:  https://langenacht.orf.at/info/  Érdemes megjegyezni, hogy ilyenkor a legkisebb és legkülönlegesebb múzeumok is várják a látogatót, olyanok, amelyek "rendes hétköznapokon" a mégoly kultúra kedvelőknek sem jut eszébe. 

Bécsi program itt: https://www.stadt-wien.at/kunst-kultur/ausstellungen/lange-nacht-der-museen.html

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl