A Hotel Benczúr Innsbruckban mutatkozik be

 
2018. Nov. 4. 09:56

A Hotel Benczúr Innsbruckban mutatkozik be

2018. november 4., Vasárnap 09:56

Korántsem véletlen az Innsbruckból érkezett meghívó: a kifejezetten 50 pluszosoknak rendezett SENaktiv Vásár szervezői pontosan ismerik a budapesti Benczúr szálloda erényeit. Köztük azt, hogy a Liget szélén megtalálható hotel családias hangulatával, a programlehetőségek ismertetésében jártas személyzetével, jó közlekedési kapcsolódásával nagyonis megfelel e korosztály igényeinek.

Márpedig az ausztriai idősebb korosztályra érdemes összpontosítani, ők azok, akiknek több idejük van már és megengedhetik maguknak az utazást, viszont kedvelik a kényelmet. Nekik az is fontos, ez a szálloda - a színvonalas vendéglátáson túl - a földrajzi közelségnek, a kulturális örökséget felidéző környezetnek köszönhetően különlegesen sokat nyújt az osztrákoknak, és ezt a tudatos kapcsolatépítéssel alaposan ki is használják. A szálloda környéke monarchiás emlékeket idéz, és ezt az osztrák vendég nagyra értékeli. A legújabb budapesti szenzáció, a Szépművészeti Múzeum újra nyitása pedig a kultúrát kedvelőknek jelent élményt: a bécsi kiállítások színvonalával vetekedő remek Leonardo Da Vinci kiállítás a Benczúr szállodából rövid kellemes sétával elérhető.

Ami a közvetlen osztrák-magyar kulturális kötődés nyomait illeti, itt van mindjárt az Andrássy út közelsége – a névadó Andrássy Gyula gróf köztudottan fontos személyiség volt a legendás Sisi császár- és királyné (Ferenc József neje) életében, róla minden osztrák hallott már. Közel a Vajdahunyad Vára, amelyet a Millennium alkalmából avattak 1896-ban. Az 1866-ban megnyitott Állatkertnek maga Ferenc József adományozta első lakóit, amelyek egyenesen Schönbrunnból érkeztek. Karnyújtásnyira van a szállodától még a Műjégpálya, és a patinás Széchenyi fürdő.Utóbbi kettő kétségkívül a téli aktualitás. Ami a Széchenyi fürdőt illeti, a névadó személye szintén kapcsolódik a többször emlegetett osztrák-magyar vonatkozásokhoz. Másrészt viszont a gyógyfürdő maga Budapest egyik cégére: termálvize és az épület egyaránt vonzza a külföldieket (is). Már 1881-ben működött az itt talált gyógyvízre épült ideiglenes „Artézi fürdő”- ezt váltotta fel 1913-ban a Széchenyi Gyógyfürdő, amelynek tervezője Czigler Győző volt. 1927-ben uszodával bővült, 1963-ban téliesítették. A római, a görög és az északi fürdőkultúra hatása miatt csarnokai, kádjai, medencéi különleges hangulatot és látványt nyújtanak, nem hiába: az ide érkező szállóvendégek szinte kivétel nélkül hallottak róla és szeretnék is legalább egyszer meglátogatni.  A Hotel Benczúr honlapját érdemes látogatni - itt az érdeklődő mindig talál olyan, a fent említett közeli helyszínekhez is kapcsolódó akciós lehetőségeket, amelyek kedvezményeket is tartalmaznak.  Részletek és foglalás a honlapon.

A teljesen akadálymentesített épületben az öt kategóriájú szobákon kívül őrzött parkoló áll a vendégek rendelkezésére,  szobaszerviz széf csomagmegőrző szolgálja a kényelmüket. Az étterem változatos fogásokat kínál - nyáron a kellemes teraszon is, és nyolc, állítható méretű terem biztosít helyszínt a különböző rendezvények számára. Részletek és foglalás a honlapon.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl