Kánikulában irány a Benczúr terasza

 
2017. Jún. 23. 11:09

Kánikulában irány a Benczúr terasza

2017. június 23., Péntek 11:09

A város közepén  is kellemesen védenek a fák a nyári hőségtől a Benczúr Hotel teraszán. A Liget szélén vagyunk, ott, ahol annyi a program lehetőség, és ez a közeli jövőben még csak tovább fokozódik, végülis nemsokára fontos kulturális létesítmények kezdik meg működésüket itt.  

A Benczúr hotel  teraszán nem egy asztalnál német nyelven folyik a társalgás, van itt mindenféle nyelvjárás, wienerisch és a jellegzetes ober-österreichisch, és persze a hochdeutsch sem hiányzik.  Nem csoda, hogy a határon túli vendégek oly otthonosan érzik itt magukat - az osztrák városokban is hozzászoktak a kellemes teraszokhoz.

Persze nem csak ezért bővül egyre az ausztriai vendégkör: ez az örvendetes jelenség  éppúgy köszönhető a földrajzi közelségnek, a kulturális örökséget felidéző környezetnek, mint a tudatos kapcsolatépítésnek.

A Benczúr terasza egyébként kedvelt nemcsak a külföldi vendégek körében, szeretik a Városliget látogatói is. Utóbbiak száma a közeli jövőben még inkább megszaporodik: olyan kulturális létesítmények épülnek itt, amelyek méltán számítanak majd nagy érdeklődésre. Addig is, a mai formájában is igen népszerű az Állatkert. Ez az idén 151 éves intézmény évről évre tartogat újdonságot, immár nemcsak nappal és nemcsak azoknak, akik elsősorban az állatokra kíváncsiak. A forró nyári estéken néhány éve hangversenyeken várják a közönséget, amely a műsor előtt persze a ketrecek lakóit is meglátogathatja.  

A Hotel Benczúr portáján a vendégekkel foglalkozók naprakész információkkal szolgálnak az Állatkert programjáról - nem csak azért mert ez a szálloda tényleg a Liget szélén helyezkedik el, hanem mert igazgatója nagy barátja az intézménynek. A szálloda egyébként időről időre különleges csomagokat is kínál, amelyek a kedvezményes szálláson túl napi állatkerti belépőt is tartalmaznak.

A szintén közeli Széchenyi fürdő nem csak a nyári hőségben nyújt kellemes felüdülést, télen is népszerű. A nagy melegben azonban különleges szerepe van a Budapestre látogatók programválasztása szempontjából - a Benczúr vendégei számára nagy előny a közelsége.

Visszatérve a teraszra - mert az reggel- délben- este a legközelebbi kikapcsolódást jelenti - nemcsak a környezet, az étterem kínálata is népszerű. Akik rendszeres látogatói, egyetlen pillantásra láthatják, hogyan bővült az étlap, olyan fogásokkal persze, amelyek megfelelnek a nyárnak, a kánikulának, az idény által kínált zöldségeknek, gyümölcsöknek.

 

  

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl