Ingatlanbérlés Bécsben - 1. rész

 
2017. Júl. 9. 10:35

Ingatlanbérlés Bécsben - 1. rész

2017. július 9., Vasárnap 10:35

Jobb előre felkészülni, és tudni, milyen feltételekkel lehet lakást bérelni Bécsben. Az alábbiakban pontos leírást adunk arról, milyen dokumentumok beszerzését kérik a Bécsi Ingatlanok munkatársai, még mielőtt a tényleges lakáskereséshez hozzáfognának. 

Fix munkahely

Fontos feltétel, hogy a bérlakást kereső bejelentett teljes munkaidős állással rendelkezzen Bécsben, amelyet az elmúlt 3 hónap bérpapírjainak benyújtásával is  igazolnia kell. Általánosságban elmondható, hogy a nettó fizetésnek minimum kétszer, de inkább két és félszer nagyobbnak kell lennie, a bruttó bérleti díjnál, hogy a tulajdonos meggyőződjön a leendő bérlő hosszú távú fizetőképességéről. A bruttó bérleti díj magában foglalja a közös költséget, de nincs benne a fűtés, meleg víz és világítás díja.

Diákok esetében a fizetőképesség bizonyítása kezes bevonásával hidalható át. Ebben az esetben a kezesnek kell bemutatnia a szükséges bérpapírokat.  

Albérlet keresés munkakeresőknek

A még munkakeresőknek vagy frissen munkába lépőknek a fentiek miatt  nehezebb dolguk van, ha albérletet keresnek. Nekik sem lehetetlen  bérlakáshoz jutni, de a bérbeadó magasabb, akár 6 havi kauciót is kérhet.

Összességében az osztrák főváros albérleti szabályozása szigorú, ám pont ez az erős törvényi leszabályozottság teszi biztonságossá és kiszámíthatóvá, mind a bérlakás tulajdonosok mind a bérlők számára.

Következő cikkünkben a konkrét dokumentumokról, és a lakásátadás menetéről tájékoztatunk.

 

 

 

Milyen dokumentumok szükségesek a bérléshez?

  • Ausztriai lakcímbejelentő lap
  • Munkaszerződés
  • Kereseti igazolás
  • Utolsó három havi bérpapír
  • Személyazonosságot igazoló dokumentum: személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél
  • Bankkártya

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl