Tízéves a Bécsi Ingatlanok

2017. november 6., Hétfő 13:28
szervuszausztria_jo.jpg

A szervuszausztria.hu olvasói hónapról hónapra  a Bécsi Ingatlanok munkatársainak tanácsait olvashatják bécsi ingatlanszerzési - vagy bérlési terveikhez. Az alábbiakban magáról az irodáról  közlünk cikket, abból az alkalomból, hogy Nagy Zoltán 10 évvel ezelőtt indította el vállalkozását. 


Jogok és kötelességek 2.

2017. október 12., Csütörtök 10:04
szervuszausztria_cimbeszept.jpg

Ausztriában a bérbeadást a bérleti törvény (MRG – Mietrechtgesetz) szabályozza, amely sokkal inkább a bérlő mint a bérbeadó jogait védi. Az alábbiakban - a Bécsi Ingatlanok munkatársainak köszönhetően -  néhány részletet közlünk a szerződés általános pontjaiból. 


Lakásbérlés Bécsben

2017. szeptember 3., Vasárnap 13:11
szervuszausztria_cimbeszept.jpg

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok munkatársainak útmutatása alapján olvasóinkat a bécsi lakásvásárlás illetve bérlés rejtelmeibe avattuk be. Sorozatunk legújabb cikkében a jogokról és kötelességekről tájékoztatunk.

 


Ingatlanbérlés Bécsben - 2. rész

2017. augusztus 7., Hétfő 08:40
szervuszausztria_ezajó.jpg

Előző cikkünkben - a Bécsi Ingatlanok szakértőinek útmutatása alapján - megírtuk a bécsi lakás bérlésének feltételeit. Most a sikeres lakásválasztás után következő lépésekkel folytatjuk a témát.   


Ingatlanbérlés Bécsben - 1. rész

2017. július 9., Vasárnap 10:35
szervuszausztria_cimbejul.jpg

Jobb előre felkészülni, és tudni, milyen feltételekkel lehet lakást bérelni Bécsben. Az alábbiakban pontos leírást adunk arról, milyen dokumentumok beszerzését kérik a Bécsi Ingatlanok munkatársai, még mielőtt a tényleges lakáskereséshez hozzáfognának. 


A bécsi lakásvásárlás költségei

2017. június 9., Péntek 09:08
szervuszausztria_jo.jpg

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok tulajdonos-vezetőjének tájékoztatása alapján részletesen leírtuk mi a menete a lakás vásárlásnak, amennyiben az ügyfél már eldöntötte a tulajdonszerzés avagy bérlés nehéz kérdését. Megírtuk, hogy a vásárlás mellett szól mindenképpen a biztonságos jogi környezet és az ugyancsak biztosra vehető hozam, abban az esetben, ha az illető a lakást kiadja. Alábbi cikkünkben a vásárlás gyakorlati teendőiről, illetve a költségekről adunk tájékoztatást.

 


.. és eljött a bécsi ingatlanvásárlás pillanata

2017. május 10., Szerda 09:56
szervuszausztria_borító.jpg

Előző cikkünkben  a megvásárlandó ingatlan kiválasztása  volt a fő téma - most nézzük meg, mi a helyzet, amikor a befektető már tudja, melyik lakást szeretné megvenni. Abban már biztos lehet, hogy jól dönt, hiszen a gazdasági alap, a jogi környezet Ausztriában stabil, és ha a vásárló nem saját maga szeretne beköltözni, a lakás bérbeadása hosszútávon biztos jövedelmet nyújt. 


Segítség a bécsi lakásvásárláshoz

2017. április 15., Szombat 11:13
szervuszausztria_bo.jpg

A  magyar befektetők körében is egyre népszerűbb és sok esetben a hazainál jobban preferált az ingatlanvásárlás az osztrák fővárosban: a nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb gazdasági körülmények és az erősebben szabályozott, ezáltal nagyobb biztonságot nyújtó környezet igazolja ezt a tendenciát. A vásárlás ezernyi apró részletében azonban nem nehéz utat téveszteni - ezért szükség van a helyi viszonyokat jól ismerő szakértő segítségére. A minap rendhagyó terepen, a 8. Vince Wine Show  alkalmával  is találkozhattak az érdeklődők a Bécsi Ingatlanok munkatársaival. 


Első lépés: megtalálni az ingatlant

2017. március 9., Csütörtök 09:20
szervuszausztria_jókép.jpg

Ingatlanszakértőnk a rovat előző cikkeiben  a "bérelni vagy venni"  dilemmában próbált segíteni ésszerű érvek alapján. Most az a kérdés, a döntés után milyen szempontok alapján kell belevágni a megvásárolandó lakás keresésébe. Ingatlanszakértőnk a rovat előző cikkeiben  a "bérelni vagy venni"  dilemmában próbált segíteni ésszerű érvek alapján. Most az a kérdés, a döntés után milyen szempontok alapján kell belevágni a megvásárolandó lakás keresésébe. 


Drágák, és mégis nagy a kereslet

2017. március 2., Csütörtök 17:00
szervuszausztria_image_manager__detail-expertenrat_anstieg_immobilienpreise.jpg

Az osztrák ingatlanpiac változatlanul szárnyal. A most közzétett összesítés szerint tavaly új rekord született: most először haladta meg az ingatlan vásárlások száma a 120 ezret. Pénzben kifejezve ez 27 milliárd eurós volument jelent. Nemcsak a tranzakciók száma nőtt, hanem az egyes ingatlanok ára: a hat évvel ezelőttihez képest 45 százalék az áremelkedés. 


Lakásbérlet Bécsben: minimum 15 hónapra

2017. február 15., Szerda 08:32
szervuszausztria_nagyv.jpg

Kinek érdemes lakást bérelni Bécsben? Ezt a kérdést tettük fel Nagy Zoltánnak, a Bécsi Ingatlanok tulajdonos cégvezetőjének sorozatunk következő részében. A szakértő korábban már elmondta véleményét a lakás vásárlás előnyeiről. Tanácsai fontosak lehetnek azoknak,  akik hosszabbtávon szeretnének berendezkedni Bécsben. 


Vásárolni? Bérelni?

2017. január 9., Hétfő 09:11
szervuszausztria_nagyzovag.jpg

Sorozatunk első részében Nagy Zoltán, a Bécsi Ingatlanok tulajdonos cégvezetője segítségével áttekintést adtunk  az osztrák főváros ingatlan helyzetéről. A  továbbiakban igyekszünk segíteni azoknak, akik hosszabb távon szeretnének berendezkedni Bécsben, vagy éppenséggel ingatlanba fektetnének.  A szakértőnek azt a kérdést tettük fel, hogy melyiküknek ajánl inkább ingatlanvásárlást. 


Tanácsok a bécsi ingatlanvásárláshoz

2016. december 7., Szerda 09:57
szervuszausztria_ezajó.jpg

Bécs drága, ez nem is vitás, és az is tény, hogy ennek oka a keresletnél jóval kisebb kínálat.  Mindezek fényében jobb, ha szakemberhez - ingatlanközvetítőhöz fordul az, aki Bécsben tervez lakást vásárolni. Honlapunk segít ebben a következőkben: Nagy Zoltán, a Bécsi Ingatlanok tulajdonosa ad tanácsokat, és várja a személyes ügyekben hozzá fordulókat.Most induló sorozatunkban a tanácsadó a leggyakoribb kérdésekre ad választ - ehhez szívesen fogadjuk a honlap kapcsolati oldalán olvasóink hozzászólását is. A Bécsi ingatlanok honlapján pedig megtalálhatóak a legfrissebb hirdetések.

 


Fektessem a pénzem ingatlanba?

2014. november 4., Kedd 07:57
szervuszausztria_tuecken_offenen_immobilienfonds_25s21-meingeld-immobilienfo20110524195047.jpg

Pénzügyi tervezőként, gyakorló tanácsadóként János Zsolt, aki rendszeresen tart előadásokat nemcsak a PFS-Partners gazdasági fórumain, hanem nemzetközi konferenciákon is – sok tapasztalatot szerzett arról, mi érdekli az embereket a legjobban. A kérdések, amelyekre a hozzá fordulók választ várnak, függetlenek attól, mely országban él a válaszra váró: mindenki befektetései értékállóságára, sőt, ha lehet hozam biztosítására vágyódik. Az alábbiakban a szakértő megosztja olvasóinkkal ismereteit.


Egy magyar származású burgenlandi ingatlanközvetítő tanácsai

2011. április 20., Szerda 09:10
szervuszausztria_haiden.jpg

Ahogy közeledik május 1. egyre több magyar vállalkozó keres telephelyet, magánember lakhatási lehetőséget Ausztriában. Az érdeklődés növekedése láttán a szervuszausztria.hu egy Ausztriában ingatlanközvetítéssel foglalkozó szakemberhez fordult tanácsért. Ágnes Haiden nemcsak most, egyetlen alkalommal válaszolt kérdéseinkre, burgenlandi irodája a későbbiekben is rendelkezésre áll és szívesen segít – üzleti alapon - a határ közelében ingatlant keresőknek. Helyismeretén kívül nagy előnye a magyar nyelvtudás.


Külső szolgáltató kezeli az ingatlanokat

2011. február 21., Hétfő 09:51
szervuszausztria_srabag.jpg

Létezik egy különös kapocs egymástól távoli országokban lévő épületek között. A frankfurti Palais Quartier, a budapesti Corvinus Egyetem, a varsói Grand Hotel Polonia Palace, magyar Telekom számtalan épülete egy és ugyanazon épületgazdálkodási céget bízott meg a karbantartással – és mindez egy további országhoz, Ausztriához köti őket. Igaz, a céget angol nevén ismerik: a Strabag Property és Facility Management a felsorolt cégek választottja.




jooble
Bogipark
Ilona stüberl