Gólyaavatóval, szemeszternyitó partival kezdődik az év Bécsben

Várják a magyar elsőéveseket!

 
2016. Szept. 8. 17:53

Gólyaavatóval, szemeszternyitó partival kezdődik az év Bécsben

Várják a magyar elsőéveseket!

2016. szeptember 8., Csütörtök 17:53

Nem maradnak ki a Bécsben tanuló magyar egyetemisták a gólyaavató örömeiből. Az MDE, a magyar egyetemisták bécsi szervezete, amely egyik céljának tekinti az otthonról érkező fiatalok jó közérzetének megteremtését, és segítséget nyújt a beilleszkedéshez, az idén is várja a magyar fiatalokat. Cikkünkben a rendezvény szervezői nemcsak a részleteket ismertetik, hanem a jelentkezési lehetőséget is!

A bécsi egyetemeken októberben kezdődik a szemeszter, s minden bizonnyal az idén is nő azoknak a magyarországi diákoknak a száma, akik Ausztriában kezdik meg egyetemi tanulmányaikat. Nekik rendezi az MDE október 14.-15-én a gólyaavatót, ami az idén ugyan csak kétnapos, de ha valóra válik a szervezők elképzelése, akkor mielőbb gólyatáborrá alakul. A többnapos tábor még több programra, ismerkedési lehetőségre nyújt majd alkalmat.

- Ausztriában nem szokás az ilyen rendezvény – mi azonban nem akarjuk, hogy a magyar gólyák kimaradjanak az otthon hagyományos buliból – mondja Tóth Gábor, az idei főszervező, a WU hallgatója. Tőle azt is megtudjuk, hogy tavaly csaknem százan jöttek el. Idén is hasonlóra számítunk – teszi hozzá.  

Tavaly a western volt a téma, a szervezők cowboynak és cowgirlnek öltöztek be, idén a szuperhősöké a terep - a téma “A gólyák felemelkedése!”

A szervezők 15 fős lelkes csapata már jó ideje óta dolgozik a programokon, amelyek célja, hogy az „idegenbe szakadt” diákok a különböző játékos, csapatépítő feladatok közben minél jobban megismerjék egymást.  Egyébként az MDE aktív egyesületi tagjain kívül a szervező csapat az idén a régi gólyákkal, „kívülálló” segítőkkel bővült- meséli Tóth Gábor.


A rendezvény nem jöhetne létre szponzorok nélkül.

A 2016-os Gólyaavató kiemelt támogatói:

MAXX Business Group

Ilona Stüberl étterem

Sale e Pepe étterem

Treffpunkt Café Wien

Smart Rooms

Wukhi Wien

Geller Mária Kalocsai Fashion

Red Bull Austria

Ausztriai Magyarok Kerekasztala - Runder Tisch

Pannonia Club

Avocada

szervuszausztria.hu

Némedi Tóth Zsófia, az MDE tagja, a Gólyaavató marketing koordinátora szívesen avat be a program részleteibe is.

Október 14.-én péntek délután a kezdéskor a kísérők együtt vezetik a gólyákat a feladatok helyszínére. A regisztráció után mindenki megkapja a pólóját és az uzsonnás csomagot, és a beosztását az kisorsolt csapatokba. Vicces feladatok végrehajtásáért jár a pont, az értékes nyereményeket pedig azok kapják, akik több pontot gyűjtöttek. A nyitó nap kisebb bulival zárul.

Szombaton koradélután Bécs utcáin folytatódik a gólyaavató, az úgynevezett „StadtRallyval”. A gyülekező után minden csapat – kísérővel, vagyis a csapatkapitánnyal - elindul egy-egy egy nevezetes, ismert helyre, ahol újabb feladatok várják őket. Egymást követik a helyszínek, a feladatok – és gyűlnek a pontok. A verseny eredményét még szombaton kihirdetik és kiosztják a díjakat is.

A gólyaavatót szombat este a Semester Opening zárja le, a Club Massivban. Akik vettek már részt fergeteges MDE-s buli, nem lepődnek meg, hogy ismét Niedermayer Kolos áll a DJ pult mögé. És persze nem marad el a tombola sem.

“A szemeszternyitók sikerének egyik titka, hogy itt a már összeszokott gólyák összeismerkedhetnek a már régebben óta Bécsben tanuló magyar diákokkal” – mondja Paluska Zsuzsanna, az MDE elnöke, aki az idén is jó hangulatra, sok résztvevőre számít.

Hogyan segíthetnek e cikk olvasói is a gólyaavató szervezőinek?

Aki legalább három, tanulmányait idén Bécsben kezdő magyar diákot hív el a Gólyaavatóra, - s az illető a regisztrációs űrlapon fel is tünteti, kitől kapta az információt - ingyen belépőt kap és a szombati Semester Opening Party-n egy italt.  

Vagyis mindenkinek az MDE gólyaavatón a helye, aki Bécsben kezdi a szemesztert!

Jelentkezni itt lehet!


Segítség a jelentkezéshez:

1. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot:
https://goo.gl/forms/Ry79dFcBr7dzcdup1

2.  A jelentkezés kizárólag a részvételi díj befizetésével lesz érvényes.
Szeptember 5. - Október 1.       20 euró
Október 2. - Október 9.             25 euró

A részvételi díj tartalmazza: pénteken étkezés egyszer,  gólyaavatós póló, pénteki italok, szombati Semester Opening belépő

Az űrlapon megadott két lehetőség közül választva tudsz dönteni a befizetés módjáról:  banki átutalással / szeptember 13.-tól személyesen

 Banki átutalással:
Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

A megjegyzés rovatban tüntessétek fel a neveteket!

Személyesen:
Szeptember 13-tól minden kedden személyesen is be tudjátok majd fizetni a részvételi díjat, és találkozhattok a szervezőkkel a Treffpunkt Caféban.

3. Ezután már nincs más dolgotok, mint várni az információs csomagokat emailben a szervezőktől! :)
Kérdéseitekkel bátran forduljatok a szervezőkhöz:
golyaavato@mde.hu

Kedvcsinálónak íme néhány kép a tavalyi gólyabálról - Pehi Dorka fotói.

 



jooble
Bogipark
Ilona stüberl