A bécsi lakásvásárlás költségei

Konkrét lépések

 
2017. Jún. 9. 09:08

A bécsi lakásvásárlás költségei

Konkrét lépések

2017. június 9., Péntek 09:08

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok tulajdonos-vezetőjének tájékoztatása alapján részletesen leírtuk mi a menete a lakás vásárlásnak, amennyiben az ügyfél már eldöntötte a tulajdonszerzés avagy bérlés nehéz kérdését. Megírtuk, hogy a vásárlás mellett szól mindenképpen a biztonságos jogi környezet és az ugyancsak biztosra vehető hozam, abban az esetben, ha az illető a lakást kiadja. Alábbi cikkünkben a vásárlás gyakorlati teendőiről, illetve a költségekről adunk tájékoztatást.

 

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a Bécsi Ingatlanok nem hagyja magára ügyfelét a teendőkkel, nem éri be azzal, hogy segít kiválasztani a megfelelő ingatlant. A következő lépés az adásvételi szerződés aláírása, ügyvédnél. Itt minden érdekelt fél jelen van, a közvetítő  szükség esetén segít értelmezni a szerződés egyes pontjait - amelyeket egyébként általában már előzetesen megkaptak a felek. 

A költségek a következők :

Nagyságrendi példaszámítás egy 100.000 EUR értékű lakás esetében:

Illeték (Ingatlanszerzési adó) 3,5% =  3.500 €

Földhivatali illeték (Bejegyzési adó) 1,1% = 1.100 €

Ügyvédi díj 2% + 20% USt. = 2.400 €

Közjegyzői hitelesítés*  = ca. 500 €

Ingatlanközvetítői díj 3% + 20% USt. = 3.600 €

Összesen:  11.100 €

* Az ügyvédi és közjegyzői díj a vétel ár nagyságától és a szerződő felek számától függ.

Az iroda munkatársai, középen Nagy Zoltán tulajdonos.

A szerződés aláírása után az ingatlanközvetítő ügyfelét és az eladót elkíséri a lakásba, ahol átadják a kulcsokat, még egyszer megtekintik a lakást, és együtt leolvassák a közüzemi órákat. Az átíratással a vevőnek nincs dolga, a Bécsi Ingatlan képviselője megteszi a szükséges lépéseket, az átírás időpontjáig az eladó kapja a számlát, onnan az új tulajdonos.   A tulajdonosváltásról ugyancsak a közvetítő értesíti a házkezelőséget, amely azután megteszi a szükséges lépéseket a közös költség beszedése tekintetében.

Következő cikkünk ismét a bérlésre összpontosít, és az ezzel kapcsolatos jogokat és kötelességeket elemzi.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl