Lesz világválság? – ez itt a kérdés

2021. szeptember 23., Csütörtök 09:07
szervuszausztria_biao-2-1-800x450.jpg

Az utóbbi napokban sokakban  felvetődik a kérdés: mi lesz ezzel az Evergrande üggyel? Milyen mértékben lehet ránk hatással? A választ rovatunk pénzügyi szakértőjétől, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőtől várjuk – aki szerint logikusnak mondható, hogy jelenleg ez a TÉMA. Már csak azért is, mert a sajtó azonnal ráharapott az érlelődő botrányra. Szerencsénkre János Zsolt maga is sokat foglalkozott ezzel a témával.


Újra hitelesen a kriptodevizáról

2021. május 25., Kedd 11:31
szervuszausztria_ivanyi.png

Igen sok ismerős és ügyfél – köztük a szervuszausztria.hu több olvasója – keresi meg rovatunk állandó szerzőjét, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőt azzal a kérdéssel, vajon az őket elárasztó rekláminformációkat mennyire lehet komolyan venni. A cikkben megadott magyarázat most nekik szól és mindazoknak, akik nem fogalmazták meg aggályaikat, de foglalkoznak a témával. Különösen indokolt ez, mert ilyenkor, szükség idején, sokan veszítik el az állásukat, s közülük nem kevesen igencsak hajlamosak bedőlni a kreatív csalóknak… Abban a reményben, hogy most aztán megtalálják az aranytojást tojó tyúkot. 


Mese a homok-coinról

2021. április 8., Csütörtök 17:21
szervuszausztria_bitcoin.jpg

A megkérdezettek 37 százaléka találkozott már a kriptovaluta fogalmával, de – egy felmérés szerint – a többségük nemigen érti, miről is van szó. Ugyanakkor mindenki szeretne könnyen sok pénzhez jutni, a határon innen és túl egyaránt, vagyis érdemes lenne többet tudni e témáról. Rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS pénzügyi tervező magyarázta már a működését,  ám most még könnyebben érthető formát talált, a jobb megértés kedvéért.


Évkezdet a tőkepiacokon a járvány árnyékában

2021. január 5., Kedd 20:49
szervuszausztria_vágva.jpg

Az új év kezdetén megkértük szakértőnket, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőt, értékelje a 2020-as esztendő piaci viszonyait, kitekintve az előttünk álló esztendőre


Vajon tényleg az arany lenne a megoldás?

2020. szeptember 22., Kedd 14:59
szervuszausztria_szept..jpg

A tőkepiacok újra nyugtalanok. A jegybankok ontják a pénzt, mintha a holnap nem is létezne, a politika pedig egyetért és mindezt további pénzpolitikai intézkedésekkel tetézi. A szervuszausztria.hu szerkesztője ezúttal két pénzügyi szakemberrel, Adámi Mónikával, a PFS-Partners új ügyvezetőjével, és a rovatunkból ismert János Zsolt MAS pénzügyi tervezővel beszélget az aktuális témákról, amelyek a mai nehéz időkben határon innen és határon túl fontosak lehetnek a befektetőknek.

 


Wirecard és az átláthatóság – vagyis a G az ESG-ből

2020. július 13., Hétfő 09:39
szervuszausztria_zsolt-ildi.jpg

A hétköznapi emberek – határon innen és túl - hajlamosak azt hinni, hogy távol tarthatják magukat a piac számukra nehezen érthető folyamataitól, és nem szükséges érteniük bizonyos, a sajtóban gyakran előforduló tőzsdei kifejezéseket, rövidítéseket. Erről szó sincs, hiszen mindenki saját boldogulásán dolgozik, és ha nincs tisztában a fogalmakkal, könnyen bedőlhet a hozam-ígéreteknek. Sokan sokat vesztettek emiatt – véli rovatunk állandó szerzője. János Zsolt MAS éppen ezért az alábbiakban igyekszik segíteni a tisztánlátást, s azt, hogy a jövőt már a jelenben megértsük, és nem csak akkor, amikor az már a múlt.


Gazdaságról érthetően

2020. július 5., Vasárnap 09:44
szervuszausztria_majusi div..png

Ismét díványbeszélgetésre hívjuk olvasóinkat, abban a meggyőződésben, hogy most, a járvány miatt még időszerűbb a kellő ismeret pénzügyi helyzetünkről, lehetőségeinkről. 


Díványbeszélgetés aktuális pénzügyi témákról

2020. május 9., Szombat 19:11
szervuszausztria_majusi div..png

A tőkepiacon is olyan események részesei vagyunk, melyre a korábbi években, évtizedekben nem volt példa. 
A „Díványbeszélgetések” házigazdái eddig is arra törekedtek, hogy a gazdasági eseményekről érthetően tájékoztassák az érdeklődőket, és olyan összefüggéseket mutassanak meg, amelyeket a médiában és más forrásból sem hallhattak.


 


Díványbeszélgetés aktuális pénzügyi témákról

2020. május 9., Szombat 15:02
szervuszausztria_majusi div..png

A tőkepiacon is olyan események részesei vagyunk, melyre a korábbi években, évtizedekben nem volt példa. 
A „Díványbeszélgetések” házigazdái eddig is arra törekedtek, hogy a gazdasági eseményekről érthetően tájékoztassák az érdeklődőket, és olyan összefüggéseket mutassanak meg, amelyeket a médiában és más forrásból sem hallhattak.

 


Az arany élete

2020. március 26., Csütörtök 16:59
szervuszausztria_Gold-Price-02-768x384.jpg

A jelenlegi gazdasági-pénzügyi környezet sokféle bizonytalanságot rejt. Hogy a történések hátterét jobban megértsük, a szervuszausztria.hu interjút készített ismert szakértőkkel   A kérdésekre Iványi Ildikó pénzügyi tervező, egy nemzetközi tanácsadó cégcsoport tagja, és János Zsolt MAS pénzügyi tervező, nemzetközileg ismert é elismert szakértő válaszol.  Olvasóink nem csak a Határon átnyúló pénzügyek rovatban találkozhattak velük, hanem a rendszeresen megtartott „Díványbeszélgetések”-en és más gazdasági fórumokon is.


Hogyan készüljünk fel a legrosszabbra?(2.)

2020. március 6., Péntek 13:19
szervuszausztria_jzscimuj.jpg

Előző cikkünkben János Zsolt, a szervuszausztria.hu Határon túli pénzügyek rovatában rendszeresen publikáló pénzügyi tervező a megjósolt tőzsdekrach realitását, az összeomlás jeleit és valószerűségét, a katasztrófa-jelzések népszerűségét elemezte. Második cikkünkben most tanácsait olvashatjuk arról, hogyan készüljünk fel egy ilyen helyzetre. 


Hogyan készüljünk fel a legrosszabbra? 1.

2020. február 26., Szerda 20:19
szervuszausztria_okt..jpg

Az utóbbi időben megsokasodtak a pánik prófétái és az ő üzeneteik. Mi áll tényszerűen emögött? Hogy melyek a befektető számára legfontosabb szempontok, azt János Zsolt MAS, a szervuszausztria.hu Határon túli pénzügyek rovatában rendszeresen publikáló pénzügyi tervező foglalja össze.

 


Bizalmi válság a világgazdaságban

2019. október 28., Hétfő 07:48
szervuszausztria_cimbeis.jpg

A világgazdaság, a pénzpiac folyamatai szinte mindenkit érintenek - azokat is, akik nem vesznek róluk tudomást, vagy egyszerűen csak kevéssé értik az összefüggéseket. Mivel ez a körülmény határon innen és túlélőkre egyaránt vonatkozik, rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS tájékoztat az aktuális helyzetről és az abból levonandó következtetésekről. Aki a pénzügyi tervezővel személyesen is szeretnének találkozni, november 12-én megteheti, ha jelentkezik ildiko@ivanyiildiko.hu email címen. Meghívó a cikkben. 

 


Legyen Ön is szakértő!

2019. augusztus 8., Csütörtök 12:23
szervuszausztria_cimbeis.jpg

Senki ne gondolja, hogy a Google minden kérdésére választ ad - mondja János Zsolt MAS, aki a szakértői értékesítés modellének változásáról szóló véleményét munkatársával, Iványi Ildikóval együtt nyilvános előadásban - tréningen - és kétrészes rádióműsorban osztja meg az érdeklődőkkel, amelynek lényege, hogy a képzett szakértők egyre nélkülözhetetlenebbek: vagyis érdemes részt venni olyan továbbképzésben, amely a megfelelő tudáshoz juttat.


Még lehet jelentkezni!

2019. június 30., Vasárnap 08:50
szervuszausztria_divany,jul.jpg

A határon túli pénzügyek rovatban már többször mérlegeltük, mi a kedvezőbb befektetés. Nagyjából két éve sok befektető elfordult a pénzpiactól és az ingatlanpiac mellett döntött.  Az állami intézkedések és az alacsony vagy fix kamatozású hitelek is hatással voltak, vannak a folyamatra.


 


Nyáron rajtol az új „szuper” befektetés…

2019. május 8., Szerda 09:06
szervuszausztria_állampapir.jpg

Egy hír nyomában

Határon innen és túl az államkötvények kibocsátása a befektetést keresők számára mindig fontos hír. Az alábbiakban a szervuszausztria.hu szakértőkkel beszélget a legújabb információkról.  A kiindulási pont: vajon tényleg olyan jó befektetés-e a Nemzeti Kötvény néven június 3-ától forgalomba kerülő új lakossági állampapír.


Ausztriában dolgozó magyarok figyelmébe!

2019. április 8., Hétfő 13:24
szervuszausztria_oregek.jpg

Az Ausztriában dolgozó magyarok számára fontos információ, mire számíthatnak, ha majd nyugdíjba mennek. Honlapunk nekik segít, amikor megteremti a kapcsolatot az ismert szakértővel.  Dr. Farkas András, a NyugdjGuru az alábbiakban általános ismertetést ad az ausztriai nyugdíjrendszerről, másrészt lehetővé teszi, hogy az érdeklődő olvasók további információkat szerezzenek a konkrét kérdésekben a NyugdíjGuru News portálján elérhető összefoglalójában.

https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/nemzetkozi-nyugdijmegallapitas/ausztriaban-dolgozo-magyarok-figyelmebe-az-osztrak-nyugdijrendszer-2019-ben


Az ingatlanalapokról

2019. március 30., Szombat 08:42
szervuszausztria_jzscimuj.jpg

Az ingatlanalapok iránt a befektetők és tanácsadóik - határon innen és túl - mindig is nagy érdeklődést tanúsítanak. Méltán gyanítható tehát, hogy a Magyar Nemzeti Bank terve - az ingatlanalapok visszaváltási idejének fél évre emelése - ugyanilyen figyelmet kelt. Kérdés, a szakembereken túl ki érti az intézkedés hátterét. A szervuszausztria.hu pénzügyi tanácsadója, a Pénzügyek határon átnyúló pénzügyek rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS pénzügyi elemző most írásban és egy videóban élő szóban segíti a jobb megértést.


Mi lesz, ha rosszabb idők jönnek...

2019. február 19., Kedd 08:35
szervuszausztria_cim.jpg

A jó idők nem tartanak örökké - mondja János Zsolt MAS pénzügyi tervező, rovatunk állandó szerzője. Rögtön hozzáteszi azt is, hogy nem árt előre felkészülni a következő recesszióra, ami feltartóztathatatlanul be fog következni. Három lehetőséget lát a felkészüléshez.


A céges siker (egyik) titka

2018. október 20., Szombat 08:51
szervuszausztria_jzscimuj.jpg

Nincs vállalatvezető vagy különösen tulajdonos, akinek ne a cég sikere lenne az álma. Az azonban már nem ilyen általános, hogy valamennyien tisztában vannak: a siker nem pusztán kézzelfogható anyagi jellegű célok kitűzésével érhető el. Legalább ilyen fontos, hogy valamennyien magukévá tegyék a vállalat eszményeit - és legyenek ilyenek. János Zsolt MAS, rovatunk állandó szerzője határon innen és túl szerzett tapasztalatai alapján foglalja össze az alábbiakban a teendőket. A következő, november 13-i workshopra pedig olvasóink is jelentkezhetnek, itt.
jooble
Bogipark
Ilona stüberl