Magyarország nem Ausztria

2019. március 27., Szerda 08:55
szervuszausztria_Der_Standard_LogoN_e18a458e87.jpg

Orbán médiabirodalma az Európai Néppárt (ENP) konzervatív jellegének megmentéseként ünnepli az ENP határozatát a Fidesz tagságának felfüggesztéséről  - írja kommentárjában Paul Lendvai a Der Standard hasábjain. 


Európai parlamenti választás: Orbán Viktor, az értékes kolonc

2019. február 23., Szombat 16:48
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

A magyar kormányfő a végsőkig provokálja az Európai Unión belüli párttársait. Személye azonban hatalmi tényezőként túl fontos az Európai Néppártnak (EPP) - írja Oliver Grimm, a Die Pressében megjelent kommentárjában.


Magyarország pórázon vezeti a tudományokat

2019. február 17., Vasárnap 10:56
szervuszausztria_120315_1417_infoscreen.jpg

Kathrin Lauer, a bécsi Wiener Zeitung budapesti tudósítója terjedelmes tudósításban számolt be a Magyar Tudományos Akadémia átalakítása elleni tiltakozásról. Az újságíró érintett akadémikusokat is megszólaltat. A lap fotót közöl e legutóbbi tüntetésről. 


Orbán anyaszerepbe szorítja vissza a nőket

2019. február 13., Szerda 09:12
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

A magyar kormány új intézkedéseinek köszönhetően a nők függőségi helyzetbe vagy adóssági csapdába kerülnek - így értékeli kommentárjában Noura Maan a Der Standard hasábjain Orbán Viktor családtámogatási pontjait.


Orbán Viktor, a vicces miniszterelnök

2019. február 3., Vasárnap 11:35
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Úgy tűnik, Orbán eltökélte, hogy legalább családtagjain és baráti körén kívül komolyan kívánja venni “nulla tolerancia"- tréfáját.  Hogy a tekintélyelvű hatalom birtokosai kevésbé jól viselik a humort, az közismert. Ez a bizonytalankodás különösen megfigyelhető az Orbán Viktor vezette Magyarországon - írja a bécsi Der Standardban a színész-komikus-kommentátor Florian Scheuba, akinek véleményét a lap gyakran közli. A cikk az online felületen egyébként több mint 170, sokszor eltérő véleményt tartalmazó hozzászólást kapott.


Hogyan teremtették meg a Soros-ellenségképet

2019. január 20., Vasárnap 10:27
szervuszausztria_wiener.jpg

Zsidó politikai tanácsadók találták ki a zsidó befektető és filantróp elleni kampányt - írja cikkében Alexander Dworzak a Wiener Zeitung hasábjain. A szerző hivatkozik arra az interjúra, amelyet a magyarországi kampány egyik kiagyalója, George Birnbaum egy svájci lapnak adott nemrégiben.  A bécsi lap cikke itt olvasható.


“ A magyarok illiberálisok”

2019. január 13., Vasárnap 10:50
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök átfogó támadást indított Európa, Németország, Macron és a migráció ellen - írja budapesti keltezésű cikkében Boris Kálnoky a bécsi Die Pressében.Orbán Viktor miniszterelnök átfogó támadást indított Európa, Németország, Macron és a migráció ellen - írja budapesti keltezésű cikkében Boris Kálnoky a bécsi Die Pressében.


Magyarország: forradalmi dráma az állami TV-adóban

2018. december 19., Szerda 09:12
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Az ellenzék radikalizálódik: parlamenti képviselők ki akarták erőszakolni, hogy beolvassák a követeléseiket az állami TV-ben. A lakosság továbbra is szkeptikus - az eseményeket Boris Kálnoky foglalta össze a Die Presse december 18-i számában.

 

 


Magyarország irányított nyilvánossága

2018. december 15., Szombat 09:18
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Magyarországon nehéz helyzetben vannak a független médiák, ám ennek ellenére még léteznek. Gregor Mayer ad áttekintést a helyzetről a Der Standard hasábjain.


Soros Közép-európai Egyeteme Bécsbe jön

2018. december 9., Vasárnap 16:13
szervuszausztria_ceus.jpg

Bécsbe jön a Közép-európai Egyetem (CEU), és ezt az osztrák politika lelkesen fogadja. Michael Ludwig (SPÖ) bécsi főpolgármester üdvözölte a Soros-egyetemként is ismert neves oktatási intézményt. Heinz Faßmann (ÖVP) oktatási miniszter szintén örömét fejezte ki, amiért " Bécs felértékelődik tudományos  székhelyként”. Az eredetileg a magyar fővárosban, Budapesten letelepedett egyetem egy része 2019 szeptemberétől Bécsbe költözik - írja a Wiener Zeitung hasábjain Alexander U. Máthé.


Magyarország: “Nem lesz semmiféle szankció ellenünk.”

2018. november 11., Vasárnap 11:02
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Az Európai Tanács hétfőn tárgyal először a 7-es írja cikkely alapján Magyarország ellen indított eljárásról. Budapest higgadtan várakozik -  olvasható Boris Kálnoky és Oliver Grimm közös cikkében, amely a Die Presse külpolitikai rovatában jelent meg.

 


Orbán udvari kommentátora “árulónak” bélyegezte Kurzot

2018. szeptember 21., Péntek 09:47
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Budapesten eluralkodott a harag az ÖVP európai parlamenti képviselői iránt, amiért azok a Magyarország elleni jogállamisági eljárás mellett szavaztak - írja budapesti tudósításában Gregor Mayer.


Európa rossz szelleme: helyenként nyomasztó volt Orbán beszéde

2018. szeptember 14., Péntek 16:23
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megsérti az EU alapértékeit, az eljárásra azonban túlságosan későn kerül sor - írja Thomas Mayer kommentárjában, amely a Der Standardban jelent meg.


Magyarország korrupció gyanújával került az USA igazságügyi hatóságainak a célkeresztjébe

2018. augusztus 28., Kedd 15:47
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Kormányhivatalnokok túlárazva vásárolhatták meg az amerikai gyártó szoftverét - írja Gregor Mayer, a Der Standard budapesti tudósítója.


Orbán a migránsok elleni uszítást be akarja vonni az európai parlamenti választásokba

2018. július 31., Kedd 13:06
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

A magyar miniszterelnök siker receptje a migránsok és a “brüsszeli elit” elleni uszításra alapoz - írja a Der Standard hasábjain Gregor Mayer.


Identitás mint polgári kötelezettség

2018. június 23., Szombat 18:06
szervuszausztria_wz.jpg

A magyar parlament menekült ellenes törvénycsomagot fogadott el - számol be a Wiener Zeitung olvasóinak Kathrin Lauer, a lap budapesti tudósítója.

 


Börtönbüntetés a segítőknek

2018. június 4., Hétfő 09:27
szervuszausztria_wz.jpg

 

A magyarok szigorítják a “Lex Sorost”: “börtönbüntetés is jár az NGO-k képviselőinek, hogyha menekülteken segítenek - írja Kathrin Lauer, a Wiener Zeitung budapesti tudósítója.

 


Tekintélyelvű demokrácia, avagy a demokrácia tekintélyelvűsége?

2018. május 15., Kedd 19:27
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor versus Emmanuel Macron, a paprikacinizmus a gall pátosszal szemben, a nacionalizmus az európai integráció ellenében - az Európai Unióval kapcsolatos két világszemlélet. A szerző, Christoph Prantner így összegezi a Der Standard hasábjain megjelent cikkének témáját. 

 


Budapest lázad Orbán ellen

2018. április 25., Szerda 08:39
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Az újabb fővárosi tömegtüntetésen új választásokat követeltek azzal a mottóval, hogy “mi vagyunk a többség”. A tüntetések egyre inkább gondot okozhatnak Orbánnak - írja Boris Kálnoky a Die Presse című konzervatív napilapban.


Orbán komor fenyegetései

2018. március 24., Szombat 13:33
szervuszausztria_wz.jpg

A magyar kormányfő zsoldoshadsereg masírozását látja, és a választások után erkölcsi, politikai és jogi “elégtételt” akar majd venni - olvasható a Wiener Zeitung és az APA közös cikkében. 
jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl