Harmadik országokból remél Ausztria új munkaerőt

2018. december 6., Csütörtök 10:04
szervuszausztria_erstantragszentrum.jpg

Nem újdonság, hogy a piros-fehér-piros kártya nem segített az ausztriai munkaerőgondokon, így érthető, hogy a néppárti-szabadságpárti kormány most megreformálja a 2011-es feltételeket. Az új elgondolások értelmében több harmadik országbeli (EU-n kívüli) munkaerőnek nyújtanak könnyített lehetőséget az elhelyezkedésre, és a hiányszakmák listáját hozzáigazítják az egyes régiók szükségleteihez. 


Laser Dent: Ahol az egészség és az esztétika kéz a kézben jár!

2018. február 7., Szerda 08:04
szervuszausztria_bolyoscim.jpg

Az egészség és az esztétikus megjelenés egyaránt fontos, ezek alapja pedig a megelőzés - vallja dr. Bolyós Ágnes. Soproni fogászati rendelőjében ezen alapszemléletnek megfelelően kezeli pácienseit, akiknek nagyrésze a határon túlról érkezik és dr. Bolyósnál egyénre szabott, hozzáértő ellátásban részesül.


A Maxx Marketing korszerű segítséget nyújt

2018. január 28., Vasárnap 18:59
szervuszausztria_maxx.JPG

Nincs ágazat, amelyben a konkurenciaharc ne tenné szükségessé a cég, a termék, a szolgáltatás bemutatását, előnyeinek kiemelését. A versenytársak közül az szerez előnyt, akinek ez jobban sikerül - aki marketingjében korszerűbb eszközöket alkalmaz, és ezekkel minél szélesebb kört ér el.

 


Ausztriai magyarok - magyarországi osztrákok - ügyvédje

2018. január 8., Hétfő 12:37
szervuszausztria_fannicim.jpg

A  A magyar és az osztrák jogrendszer alapjai nagyon hasonlóak, ám annál több az eltérés a részletekben. Márpedig ezek ismerete nélkül kellemetlen meglepetések érhetik az Ausztriában vállalkozó magyarokat. Az eligazodásban segít a Budapesti és a Bécsi Ügyvédi Kamarában egyaránt bejegyzett ügyvédnő: dr. Hahn Fanni az alábbiakban a szervuszausztria.hu olvasóit alapvető információkkal látja el, szerkesztőségünk pedig közreadja az ő elérhetőségét.


Ápoló(nő) kerestetik

2017. november 12., Vasárnap 09:54
szervuszausztria_ápol.jpg

A statisztika szerint jelenleg 25 ezer osztrákot gondoznak ápoló(nő)k a nap 24 órájában, és a szám, vagy legalábbis az igény tovább nő. Ez az a terület, ahol a közvetlen szomszédos országokból érkezőket tényleg tárt karokkal fogadják, akár magánúton, akár szervezett ügynökségek közvetítésével érkeznek. 


Menjek vagy ne menjek? – Ausztriában 30 év felett

2017. június 5., Hétfő 10:27
szervuszausztria_partner.png

Ha Ön egy 33 évesdiplomás, szakmávalisrendelkező ember, milyen céljai és lehetőségei lehetnek? Van-e esélye arra, hogy külföldönújrakezdje az életét, mert azt látja, hogynem jut itthon egyről a kettőre.Természetesen igen. Miért is ne? Mi okunk van arra, hogy kételkedjünk? Megpróbálunk eloszlatni néhány tévhitet ezzel kapcsolatban.

 


A Stájerországi Gazdasági Kamara fellép a bérdömping ellen

2017. június 1., Csütörtök 15:24
szervuszausztria_logo-wko.png

A külföldi cégek az ausztriai eladatok elvégzésére hazai munkaerőt hoznak, akik sokszor az osztrák bérszínvonal alatti bérért  dolgoznak - állapította meg a Stájerországi Gazdasági Kamara. Állításának valódiságát az immár több területre kiterjedő kötelező adatszolgáltatás igazolja. A kamara illetékesei az osztrák munkaerőpiac számára káros jelenség  megszüntetését követelik. 


Vállalkozni, új életet teremteni Bécsben

2017. április 26., Szerda 13:48
szervuszausztria_méret.png

Ki más tudna jobban tanácsot adni azoknak, akik vállalkozást indítanának Bécsben, vagy éppen csak most kezdenék kialakítani új életüket, és fogalmuk nincs, mi a teendő - mint az, aki sikeresen túl van az akadályokon? Ő maga megfizette a tanulópénzt - másokat megkímélne ettől- mondja Koós Szilárd, a MAXX Business Group tulajdonos-igazgatója, aki az ausztria@maxxbusinessgroup.com email címen várja a jelentkezőket.

 


Változások: könnyítések, szigorítások

2017. március 13., Hétfő 22:25
szervuszausztria_berényivágva.jpg

A mégoly stabil, jogbiztonságot nyújtó Ausztriában is vannak változások, amelyek elsősorban az ország gazdaságstratégiai céljainak megvalósítását szolgálják. A szervuszausztria.hu olvasói immár hozzászokhattak, hogy az ausztriai cégalapítás és munkavállalás  titkaihoz szakértői segítséget kapnak, egyéni problémáikkal pedig bátran fordulhatnak tanácsadónkhoz, dr. Berényi Ferenchez, aki a  külföldi cégek ausztriai letelepedését segítő osztrák állami ügynökség, az ABA – Invest in Austria magyarországi konzulenseként is   rendelkezésre áll.


Ausztriának elege van a kelet-európai munkavállalókból

2017. február 27., Hétfő 17:50
szervuszausztria_arbeitsmarktprognose_grafik_body_a.5136589.jpg

Szerencséjük van azoknak, akik ausztriai közép-vagy felső iskolai intézményben szereztek végzős bizonyítványt, vagy esetleg a budapesti osztrák gimnáziumban érettségiztek - már ha Ausztriában akarnak dolgozni. Rájuk ugyanis nem vonatkozik az az új rendelet, amelynek következtében az osztrák cégek a jövőben kisebb lelkesedéssel fognak külföldieket alkalmazni. 


A vendéglátóiparban dolgozóknak jól jönne

2017. február 10., Péntek 15:37
szervuszausztria_mindestverdienst-oesterreich.jpg

Ha valóra válna a kancellár elképzelése és bevezetnék az 1500 eurós  minimálbért, az a költségvetésnek évi 900 millió eurójába kerülne. A befektetők számára egy ilyen rendelkezés nem lenne túl vonzó, és fékezhetné a munkahely teremtési kedvet is, de jó néhány ágazatban nyernének a dolgozók.

 


Ausztriának bevándorlókra van szüksége

2016. december 17., Szombat 08:23
szervuszausztria_cikkhez.jpg

Az osztrák munkaerőpiaci egyensúly fenntartása évi 50 ezer új, 15 és 64 év közötti munkaképes bevándorlóval biztosítható - erre a következtetésre jut egy minap közzétett belügyminisztériumi tanulmány.  A társadalom elöregedése miatt frissítésre van szükség, ez pedig az alacsony születési ráta miatt saját erőből szinte elképzelhetetlen.


Családi cégek: ötlet is kell ...

2016. november 1., Kedd 08:55
szervuszausztria_letöltés.jpg

Az utóbbi időben a korábbinál több szó esik a családi cégekről: ezek jogi, vagy akár üzleti tekintetben nem különböznek a többi formától, ám valami eltérés mégis csak van. Az üzlettársak egyazon család tagjai,  jobban ismerik egymást, mint az "idegenek", tisztában vannak a másik képességeivel, és talán nagyobb a bizalom is. Az alábbiakban bemutatunk egy ilyen vállalkozást. A Klementz nővérek példája - budapesti és bécsi sikerük -  ugyanakkor azt is bizonyítja, hogy nem elég a családi összetartozás, a sikerhez az ötlet és annak megvalósítása is elengedhetetlen.

 


Társasági adócsökkentés?

2016. október 17., Hétfő 17:45
szervuszausztria_jóadó.jpg

Az osztrák kormány a társasági adó csökkentését fontolgatja. Az öt százalékos mérséklés  (a jelenlegi 25 százalék helyett 20 százalékra) a szakemberek szerint jótékonyan hatna az Ausztriában beruházni kívánók nagyobb lelkesedésére.  Bár döntés még nincs, az elképzelés komolyságát alátámasztja, hogy a pénzügyminisztérium adóosztályának vezetője jelezte egy szakmai konferencián a szándékot.

 


Családi cég: Előny? Hátrány? Mindkettő?

2016. október 4., Kedd 09:34
szervuszausztria_szervuszausztria_kos_kortvelyesi.jpg

A kis családi cégekről, legyen szó magyarországi vagy ausztriai tulajdonosról, alig olvasni-hallani, az ő problémáikkal nemigen foglalkozik senki, igaz, előnyeiket sem ecsetelik kellőképpen. Pedig  legtöbbjük története tanulságos, mint ahogy arra is érdemes odafigyelni, mire kell vigyázni, ha a család együtt vállalkozik. Szerencsére akadt egy kíváncsi fiatalember, akinek köszönhetően október 20.-án Budapesten első ízben megrendezik a Családi Cégek Napját.


Ausztriában vállalkozni jó

2016. szeptember 2., Péntek 13:28
szervuszausztria_szervuszausztria_berenyi.jpg

A vállalkozó szellem, a tudás, a bátorság nem mindig elég ahhoz, hogy valaki külföldön új életet kezdjen. A szervuszausztria.hu olvasóitól kapott levelek bizonyítják, nem ritka a tanácstalanság azok körében, akik szeretnének képzettségüknek megfelelő munkát végezni a határon túl is, és nem érik be egy mosogatói állással. Sokan tervezik a cégalapítást, amelynek ausztriai szabályait, buktatóit és előnyeit jobb hozzáértő szakembertől elsajátítani. Honlapunk továbbra is segít a kapcsolatteremtésben.  Dr. Berényi Ferenc tevékenységét már sokan ismerik.


Az ausztriai cégalapítás egyre vonzóbb

2015. október 28., Szerda 10:25
szervuszausztria_cég.jpg
Nem csökken a magyar vállalkozók – és munkavállalók – érdeklődése Ausztria iránt. Az okokról, lehetőségekről, nem utolsósorban pedig azokról a körülményekről, amelyre különösen figyelni kell, dr. Berényi Ferenc tanácsadó, olvasóink régi „ismerőse” tájékoztat. Az elmondottakból kiderül, hogy a szakértő segítsége, közreműködése, kapcsolatrendszere megkönnyíti az indulást, fontos azoknak, akik el akarják kerülni a buktatókat, és szeretnék lerövidíteni az ügyintézés időtartamát.

Zöld-szálloda és/vagy közösségi iroda a Főpályaudvar mellett

2015. augusztus 30., Vasárnap 09:24
szervuszausztria_2651.jpg

Aki kereste már kétségbeesetten az éjszaka kellős közepén szállodai szobájának kulcsát, vagy kártyáját, az tudja értékelni a bécsia bécsi Hotel Schani újítását. A családi vállalkozásban üzemeltetett szálloda megálmodója pár évvel ezelőtt csak annyit tudott, hogy „valami mást” szeretne, a jövő szállodáját. Cikkünkből megtudható, hogyan valósult ez meg mára. Itt ráadásul magyarul is beszélnek: a tulajdonos család egyik tagja, Anita Komarek magyar.


Felhőben az adat

2015. június 2., Kedd 17:53
szervuszausztria_doqu.png

Senki nem bánná, ha végleg megszabadulna a papírhalmazoktól, a dossziék tömegeitől – ráadásul szükség esetén minden fáradság nélkül, percek alatt hozzájutna hatósági benyújtásra is alkalmas hiteles dokumentumaihoz. A papírmentes iroda nem álom ma már: Hortobágyi Ágoston és bécsi illetve budapesti cége a méregdrága beruházást magára vállalva biztosítja ezt a környezettudatos adattárolást. Sőt faültetéssel vállal szerepet a papír újratermelésében, a környezet védelmében is.

 


Recept a boldogulásra?

2015. február 1., Vasárnap 12:01
szervuszausztria_szil,vágva.jpg

A sikert sehol nem adják ingyen. Ausztriában sem. Vállalkozási kedv, kreativitás, szervezőkészség, kitartás kell hozzá – és biztosan szerencse is. Az sem árt, ha a már „befutottak” közül valaki megosztja a titkát, felkarolja, segíti azokat, akik most kezdik. Koós Szilárd, akit a szervuszausztria olvasó már ismernek, nemcsak tervezte ezt, de meg is valósította.
jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl