Menjek vagy ne menjek? – Ausztriában 30 év felett

 
2017. Jún. 5. 10:27

Menjek vagy ne menjek? – Ausztriában 30 év felett

2017. június 5., Hétfő 10:27

Ha Ön egy 33 évesdiplomás, szakmávalisrendelkező ember, milyen céljai és lehetőségei lehetnek? Van-e esélye arra, hogy külföldönújrakezdje az életét, mertaztlátja, hogynem jut itthon egyről a kettőre.Természetesen igen. Miért is ne? Mi okunk van arra, hogy kételkedjünk? Megpróbálunk eloszlatni néhány tévhitet ezzel kapcsolatban.

 

Az első ilyen tévhit a diplomával kapcsolatos. A szüleink generációja erősen bízott abban, hogy a diploma egy életre megoldja azt is, ha munkát váltunk. Nem azt szeretnénk mondani ezzel, hogy a diploma nem kell, csupán a sorrend változott. Nem biztos, hogyelső helyen szerepel az egyetemi, főiskolai végzettséget igazolópapír. Sőt, amennyiben az egyetem, főiskola befejezése után néhány évig sikertelenül keresünk állást, ez munkahelyi kérdéseket vet fel. Abban az időben az embereknek általában 1-2 munkahelyevolt élete folyamán, szemben a jelenlegi helyzettel, amikor akár néhány éve atív hatást gyakorol bármelyik diplomára.

A második talán a karriertervünk vagy élettervünk, ha úgy tetszik. Folyamatosan azzal foglalkozunk, hogy betervezzünk egy döntést vagy a következő lépést. Pedig a legjobb időpont ahhoz, hogy változtasson és lépjen, most van. Minden nap tegyen lépéseket céljai felé és minden nap találjon motivációt álmai megvalósításához. Ha itthon nem, akkor külföldön, Ausztriában például. Nem kell örökre Ausztriába költöznünk ahhoz, hogy felépítsük karrierünket, néhány év elég lesz ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzünk és felépítsük magunkat. 3-5 év alatt eljuthatoda, hogy a megtakarításaibólhazatér és elindítjaéletét. Nagyon fontos emellett, hogy megtervezzük, hogyan fogjuk megvalósítani ezt. Tudjuk, az álom és a cél között a különbség az, hogy a cél – egy időponttal és tervvel ellátott álom.

A következő talán az lenne, hogy merjen belevágni. Tehát az Önbizalom kérdése.Hanincs lehetőségünkmunkára, akkorgyorsanleépül az önbizalmunk. Ezpedig a lehetőségeinkgyorsbeszűküléséhezvezet. Mindennap keressenegyokot és dicsérjemegmagát! Ezelsőlépésnekkitűnő.

És a legfontosabb – a döntés. Ha eldöntöttük, hogy megcsináljuk, és tervünk is van hozzá – garantált a siker!

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl