Segítség a bécsi lakásvásárláshoz

Bécsi Ingatlanok: egy napba sűrített tanácsadás

 
2017. Ápr. 15. 11:13

Segítség a bécsi lakásvásárláshoz

Bécsi Ingatlanok: egy napba sűrített tanácsadás

2017. április 15., Szombat 11:13

A  magyar befektetők körében is egyre népszerűbb és sok esetben a hazainál jobban preferált az ingatlanvásárlás az osztrák fővárosban: a nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb gazdasági körülmények és az erősebben szabályozott, ezáltal nagyobb biztonságot nyújtó környezet igazolja ezt a tendenciát. A vásárlás ezernyi apró részletében azonban nem nehéz utat téveszteni - ezért szükség van a helyi viszonyokat jól ismerő szakértő segítségére. A minap rendhagyó terepen, a 8. Vince Wine Show  alkalmával  is találkozhattak az érdeklődők a Bécsi Ingatlanok munkatársaival. 

A különleges borszakmai kiállításon a Bécsi Ingatlanok standján az igényes közönség  egy pohár eredeti bécsi bor mellett tájékozódhatott a bécsi ingatlanbefektetések legfontosabb kérdéseiről. A találkozón persze fontos szerepet játszottak a Cobenzl borászat termékei, de azért aki ide betért legalább ilyen fontosságot tulajdonított az aktuális lehetőségeknek, amelyek iránymutatóak lehetnek gazdasági döntéseikben is.

Nagy az érdkelődés a Bécsi Ingatlanok standja iránt

E rovatban szóltunk már többször a bécsi lakáskeresés mikéntjéről. A legnagyobb segítség a Bécsi Ingatlanok egyetlen napra szervezett privát ingatlan-tanácsadása:  az egynapos bécsi kiruccanás elegendő ahhoz, hogy az érintettek  átfogó képet kapjanak a piacról.

Azt  azonban az ingatlan keresőnek magának kell eldöntenie, milyen típusú lakást keres. Két nagy csoport a választék:  a régi építésű lakások-  az Altbau -, illetve a Neubau (a háború után épült ingatlanok). Bár a  legtöbben a magas, tágas, szecessziós lakásról álmodnak, tudomásul kell venni ezek hátrányait. Gyér a kínálat, mert az ilyen lakások általában egyetlen személy vagy család tulajdonában lévő nagy bérházakban vannak, akik kedvelik a hosszú időre szóló lakáskiadást - és inkább egyben adják el a házakat. Régi építésű lakást csak ritka szerencsével és horribilis áron lehet vásárolni. Vagyis eleve célszerűbb új építésű lakásban gondolkodni - ehhez kap segítséget az érdeklődő a Bécsi Ingatlanok munkatársaitól, akik igen nagy ajánlati körrel, személyes hálózattal rendelkeznek. A követezőkben a lakásvásárlás menete lesz a téma,  a kiegészítő költségekkel együtt.

 

 

 

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl