Külső szolgáltató kezeli az ingatlanokat

A Strabag segít a vállalatok gondjain

 
2011. Feb. 21. 09:51

Külső szolgáltató kezeli az ingatlanokat

A Strabag segít a vállalatok gondjain

2011. február 21., Hétfő 09:51

Létezik egy különös kapocs egymástól távoli országokban lévő épületek között. A frankfurti Palais Quartier, a budapesti Corvinus Egyetem, a varsói Grand Hotel Polonia Palace, magyar Telekom számtalan épülete egy és ugyanazon épületgazdálkodási céget bízott meg a karbantartással – és mindez egy további országhoz, Ausztriához köti őket. Igaz, a céget angol nevén ismerik: a Strabag Property és Facility Management a felsorolt cégek választottja.

Mit tudhat ez a vállalat, amely egyébként az osztrák építőipar legismertebb konszerne, a Strabag kifejezetten épületkezelésre szakosodott cége, ha ilyen egymástól eltérő intézmények tartják alkalmasnak a feladatra?

A legkézenfekvőbb éppen az, hogy testre szabott megoldásokat kínál, hiszen ezekre az intézményekre semmiféle sablon nem alkalmazható. A tulajdonosnak viszont egyéb feladatai is vannak, nyilván nagyobb energiával tud az eredeti feladatokra összpontosítani, ha jó kezekben tudja a nagy értéket képviselő – területileg sokszor egymástól távol eső – ingatlanok kezelését.

A hosszú távú értéknöveléstől az optimális állagmegőrzési stratégián át a költségcsökkentő megoldásokig sokféle a feladat. A magyarországi leányvállalatot - a STRABAG Property and Facility Services GmbH. és a magyar WING Zrt. vegyes vállalata- a STRABAG Property and Facility Services Zrt-t egyebek között jó tízéves együttműködés köti a Magyar Telekomhoz.

Ezalatt az idő alatt bizonyította, hogy képes szállítani a vagyongazdálkodási, üzemeltetési és beruházás-lebonyolítási feladatok optimális megoldásait. Nem egyedülálló az ötlet: az utóbbi időben egyre több cég bíz meg külső szolgáltatót, és valószínűsíthető, hogy a gazdasági-pénzügyi válság, az árnyomás miatt ez a tendencia folytatódik. Pazarlásnak, a meglévő vagyon elherdálásának, vagyis az ingatlanok értékvesztésének ilyen körülmények között nincs helye, s ha a cégvezetés ezt felismeri, nyilván keresi és kéri a legavatottabb szakértők segítségét.

A STRABAG Property and Facility Services Európa egyik vezető ingatlanszolgáltatója. Teljes körű szolgáltatásokat kínál, portfoliója tartalmaz vállalati megoldásokat, területgazdálkodást, bérbevétel/bérbeadást, vagyongazdálkodást, a műszaki Facility Management révén felújítási/átépítési szolgáltatásokat, beruházás lebonyolítást és lehetőséget nyújt infrastrukturális szolgáltatásokra is.

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl