Vissza a gazdaságba

Hova tűnt az ex-kancellár?

 
2019. Jan. 27. 12:51

Vissza a gazdaságba

Hova tűnt az ex-kancellár?

2019. január 27., Vasárnap 12:51

Annak idején, 2016 tavaszán az SPÖ utolsó túlélési esélyének tartották Christian Kern pártelnökké és kancellárrá választását. Az ÖBB korábbi vezére azonban nemigen váltotta be a reményeket. A gazdasági életben jól teljesítő, kiváló képességűnek tartott Kern valószínűleg nem számított a politika realitásaira, piszkosabb volt a harc, mint gondolta, így veresége után visszalépett. Egy ideig még európai karriert tervezett, a hírek szerint az SPÖ európai csúcsjelölti posztjára pályázott, de a lehetőségeket felmérve hamar lemondott ilyen ambícióiról. Nemrégiben kiderült: visszatér a gazdasági életbe.

 

 

A Trend magazin fotója- Haselsteiner, Evelin és Christian Kern

Blue Minds Company a neve annak a cégnek, amelyet Christian Kern jövendő tevékenysége terepének választott. A vállalkozás üzleti modelleket fejleszt olyan energiaipari cégek számára, amelyek digitális átállást terveznek. Az ex-kancellár részesedést szerzett a cégben, amelynek tulajdona így három személy között oszlik meg: egy-harmad egyharmad részt tulajdonol még Kern neje - Eveline-Steinberger-Kern - és a Verbund energiaszolgáltató korábbi menedzsere, Bernhard Raberger. Kern a cég tel-avivi leányvállalatát igazgatja a jövőben: a FSIGHT nevű cég blokklánc alapú technológiával értékesít villanyáramot. Vagyis Kern a nemzetközi forgalmazás területén tevékenykedik ezentúl, és ideje egy részét Izraelben tölti - bár a FSIGHT Bécsben is jelen vanegytelephellyel.

A Blue Minds, amelyet Kern (szakirányú képzettségű) felesége alapított 2014-ben, eddig 25 millió eurót fejtetett startupok létesítésébe, Németország, Franciaország, Törökország és Kína volt eddig a fő célpont. Kern a nemzetközi marketing terén segítheti a további terjeszkedést.  A vállalkozásról egyébként nemrégiben újabb hír látott napvilágot: egyik sikeres startup cégében Hans-Peter Haselsteiner, a Strabag volt tulajdonosa vásárolta be magát (magánalapítványa révén, 61 százalékkal), így a Digital Hero GmbH és a Blue Minds (39 százalék) jelenleg üzlettársak.

Kern láthatólag megcsömörlött a politikától. Arra a kérdésre, vajon marketing kampányait segíti-e majd korábbi politikai kapcsolataival, egyértelmű nemmel válaszolt. Mindenfajta klasszikusan értelmezett politikai tevékenységet kizár az életéből. Kern távozásakor az osztrák sajtó egyébként előbányászta egyik megjegyzését, amelyet még 2016-os hivatalba lépése idején jegyeztek fel: „Csak akkor vállalok el egy állást, ha biztos vagyok benne, hogy később le is tudok mondani róla.” A történtek igazolják, komolyan gondolta.

Az alábbiakban korábbi cikkeink cikkeink a témában: 

 

https://szervuszausztria.hu/hirek/hir/botrany-az-spo-berkeiben

https://szervuszausztria.hu/hirek/hir/letette-a-hivatali-eskut-a-kern-kormany

https://szervuszausztria.hu/hirek/hir/osztrak-belpolitika-spokancellarkern

https://szervuszausztria.hu/hirek/hir/lemondott-faymann-ki-lesz-utod

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl