A Haydn Filharmónia koncertje

 
2017. Márc. 7. 10:05

A Haydn Filharmónia koncertje

2017. március 7., Kedd 10:05

Kivételesen Sopronba invitálja a közönséget az Esterházy Magánalapítvány: március 14-én este 18.00 órakor a classic.Esterházy on Tour keretében a Haydn Filharmónia lép fel  Alexander Lonquich karmesterrel és zongoraművésszel. A helyszín a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. 

Fischer Ádám 1987-ben a Bécsi Filharmonikusok és a legkiválóbb magyar zenekarok tagjaiból alapította az Osztrák - Magyar Haydn Filharmóniát. Sikeres nemzetközi turnéi mellett a zenekar  - új néven - az idei évtől a kismartoni Esterházy-kastély rezidens zenekaraként működik.Korábbi cikkünk itt olvasható.

A soproni koncerten a Trierben született zongoraművész és karmester, Alexander Lonquich működik közre.  Lonquich az elmúlt évadokban nagy sikerű koncertet adott többek között a londoni Royal Philharmonic Orchestra-val, szólistaként játszott a Bécsi Filharmonikusokkal, a Szlovén Filharmonikusokkal, továbbá számos szólóestet adott Európában és Amerikában.  Művészetét több magas rangú díjjal ismerték el - így  a Diapason d’Or, a Premio Abbati, az Edison kitüntetettje.

Műsoron: Antonín Dvořák: E-dúr vonósszerenád,

Op. 22. Dimitrij Sosztakovics: c-moll zongoraverseny trombitára és vonószenekarra, Op. 35. Wolfgang Amadeus Mozart: Esz- dúr zongoraverseny Nr. 9. KV 271 „ Jeunehomme”.

Közreműködik és vezényel: Alexander Lonquich

Belépőjegy: 1800 HU

Jegyvásárlás itt:

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl