Vihar egy plakát körül

Meleg pár gyermekkel

 
2018. Aug. 20. 08:58

Vihar egy plakát körül

Meleg pár gyermekkel

2018. augusztus 20., Hétfő 08:58

Putyin felbukkanása az osztrák szabadságpárti külügyminiszter asszony stájerországi esküvőjén ideig-óráig háttérbe szorított egy másik botrány-gyanús ügyet: az Osztrák Államvasutak ÖBB plakátja miatt kirobbant vitát. A kedvezményes jegyet reklámozó család szülőpárja ugyanis két férfiú, ráadásul egyikük sötétbőrű: arcukon boldog  mosollyal tartják fehér kisbabájukat.

 

Az ÖBB kétségkívül előnyös ajánlata családoknak szól, ők vásárolhatják meg a mindössze 19 eurós jegyet, amellyel akár négy gyermekkel is egy éven át igénybe vehetik a vasúti szállítást. A jegykonstrukció nem új, a hirdetési kampány azonban igen: az ÖBB nem csak a gazdasági előnyt kívánta kiemelni, hanem a sokszínűséget és az egyenjogúságot is- legalábbis a cég szóvivője így fogalmazott elhárítva a támadásokat.

Utóbbiak ugyanis rögtön megindultak. Nem nagy meglepetés, hogy a szélsőjobboldali (és jelenleg kormányon lévő) Szabadságpárt egyik vidéki tisztségviselője érezte szükségét egy éles kirohanásnak a Facebookon, amelyre özönlöttek a hívek kommentjei. Egy másik, önérzetes (amstetteni) városi tisztviselő azt is bejelentette, hogy most aztán nem fogja meghosszabbítani saját kedvezményes családi jegyét, inkább a Westbahn magánvasút szolgáltatásait veszi igénybe. Őt egyszerűen elborzasztja ez a meleg pár a gyerekkel, nem tartja helyénvalónak, hogy egynemű párok fogadhassanak örökbe és nevelhessenek gyermeket - írta.

 A vita persze szélesebb politikai térre is átterjedt, pártok képviselői utasították vissza a rasszista, homofób megjegyzéseket - amelyekből volt elég a facebookon - , míg végül a Szabadságpárt vezetése is megszólalt, illetve utasította az amstetteni kommunálpolitikust a bocsánatkérésre. Ezt a párt hű katonája meg is tette, megjegyezve, hogy megszólalása helytelen volt, ám ő, konzervatív gondolkodású lévén egyszerűen csak aggódik a hagyományos családmodell miatt.

 

 

1 komment:
Josef Lewis | 2018. november 27., Kedd 12:45
Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb. Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt. Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól. E-mail: progresiveloan@yahoo.com Call / WhatsApp: +16626183756 Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl