Vihar egy plakát körül

Meleg pár gyermekkel

 
2018. Aug. 20. 08:58

Vihar egy plakát körül

Meleg pár gyermekkel

2018. augusztus 20., Hétfő 08:58

Putyin felbukkanása az osztrák szabadságpárti külügyminiszter asszony stájerországi esküvőjén ideig-óráig háttérbe szorított egy másik botrány-gyanús ügyet: az Osztrák Államvasutak ÖBB plakátja miatt kirobbant vitát. A kedvezményes jegyet reklámozó család szülőpárja ugyanis két férfiú, ráadásul egyikük sötétbőrű: arcukon boldog  mosollyal tartják fehér kisbabájukat.

 

Az ÖBB kétségkívül előnyös ajánlata családoknak szól, ők vásárolhatják meg a mindössze 19 eurós jegyet, amellyel akár négy gyermekkel is egy éven át igénybe vehetik a vasúti szállítást. A jegykonstrukció nem új, a hirdetési kampány azonban igen: az ÖBB nem csak a gazdasági előnyt kívánta kiemelni, hanem a sokszínűséget és az egyenjogúságot is- legalábbis a cég szóvivője így fogalmazott elhárítva a támadásokat.

Utóbbiak ugyanis rögtön megindultak. Nem nagy meglepetés, hogy a szélsőjobboldali (és jelenleg kormányon lévő) Szabadságpárt egyik vidéki tisztségviselője érezte szükségét egy éles kirohanásnak a Facebookon, amelyre özönlöttek a hívek kommentjei. Egy másik, önérzetes (amstetteni) városi tisztviselő azt is bejelentette, hogy most aztán nem fogja meghosszabbítani saját kedvezményes családi jegyét, inkább a Westbahn magánvasút szolgáltatásait veszi igénybe. Őt egyszerűen elborzasztja ez a meleg pár a gyerekkel, nem tartja helyénvalónak, hogy egynemű párok fogadhassanak örökbe és nevelhessenek gyermeket - írta.

 A vita persze szélesebb politikai térre is átterjedt, pártok képviselői utasították vissza a rasszista, homofób megjegyzéseket - amelyekből volt elég a facebookon - , míg végül a Szabadságpárt vezetése is megszólalt, illetve utasította az amstetteni kommunálpolitikust a bocsánatkérésre. Ezt a párt hű katonája meg is tette, megjegyezve, hogy megszólalása helytelen volt, ám ő, konzervatív gondolkodású lévén egyszerűen csak aggódik a hagyományos családmodell miatt.

 

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl