Új fiókokat nyit Magyarországon az osztrák Oberbank

Ügyfélbarát működése sikert hoz határon innen és túl

 
2017. Ápr. 5. 19:28

Új fiókokat nyit Magyarországon az osztrák Oberbank

Ügyfélbarát működése sikert hoz határon innen és túl

2017. április 5., Szerda 19:28

A magyarországi hálózat is hozzájárul az Oberbank sikertörténetéhez - (2016 sorrendben a hetedik rekordév volt ), így nem csoda, hogy az osztrák magánbank terveiben  további budapesti és vidéki fiókok nyitása is szerepel. Már csak azért is, mert az eredményes működés egyik tényezője a hosszú távú terjeszkedési stratégia.

Franz Gasselsberger vezérigazgató a 2016-os üzleti eredményeket ismertetve ez utóbbi megállapítást azzal egészítette ki, hogy kimutatható a  pozitív összefüggés a fiókok száma és a nyereség alakulása között. Vagyis: bár az Oberbank terjeszkedési kiadásai igen magasak, ráfordításai mégsem haladják meg a hozambevételeket.

A budapesti sajtóértekezleten: középen a vezérigazgató (Kredit: Oberbank)

Tavaly hat fiók kezdte meg működését -  összességében a hálózat immár 159 fiókot ölel fel.  2016-tól a három németországi mellett két új  ausztriai (egy bécsi és egy perchtolsdorfi), valamint a nagykanizsai fiók fogadja immár az ügyfeleket.

A magyarországi terjeszkedés a tervek szerint az idén felgyorsul: Budapesten 2 filiálé nyílik, és szó van vidéki nagyvárosokról is. Miskolc és Pécs  lehet új telephely. A végső cél Magyarországon húsz fiók működtetése - árulta el a vezérigazgató.

A siker tényezői közé sorolható  a lakossági üzletág növekedése, a folyamatosan emelkedő hitelállomány - amelynek hátterében áll az egyénre szabott tanácsadás. Ez utóbbi fontos tényezője annak is, hogy  jelentősen gyarapodott az Oberbank vagyonkezelési üzletága, vagyis egyre többen bízzák javaik kezelését a bankra. Az adatok az Oberbank egészére - vagyis valamennyi fiókhálózatra - vonatkoznak, a magyarországi növekedési potenciál azonban ezen belül is reményt keltő. Különösen, mert  az Oberbank első magyarországi fiókjának 2007-es  megnyitása óta gyűlnek a tapasztalatok, s a kilenc fiók (2 budapesti, egy-egy szombathelyi, győri, debreceni, kecskeméti, szegedi, székesfehérvári, nagykanizsai) ügyfelei egyre inkább meggyőződhetnek arról, hogy az osztrák pénzintézet itteni munkatársai (is) felkészültek és elkötelezettek, a tanácsadás egyénre szabott és körültekintő, vagyis egyre szélesebb körben nyeri el az Oberbank a pénzügyi kapcsolatokban oly fontos bizalmat. Mindez nagy mértékben segíti a helytállást az igen nagy versenyben, illetve a nem mindig ideális gazdasági-pénzügyi körülmények között is.

A jövőt illetően a bank vezetői bizakodóak - derült ki a budapesti sajtóértekezleten. Márt csak azért is, mert a jó tapasztalatokra hagyatkozva jelszavuk 2017-ben is az "offenzíva". Ez összesen nyolc új fiók nyitását jelenti.

 

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl