Zene, film, jóféle étel-ital

Kezdődik a filmfesztivál a Városháza előtt

 
2012. Jún. 30. 11:07

Zene, film, jóféle étel-ital

Kezdődik a filmfesztivál a Városháza előtt

2012. június 30., Szombat 11:07

Kicsit korábban megkezdődött, és tovább tart a zenei filmek fesztiválja a Rathausplatzon. Biztos siker, érthető, ha a rendezők minél hosszabb időn át szeretnék odacsalogatni a közönséget. Jó ez a vendéglátóknak is, akik a térre kitelepülve az idén is ínyencségekkel várják a különböző országok ételeit szívesen kóstolókat.

Már a kezdés előtt izgalmasak az események a téren: van is mindig nézőközönsége az előkészületeknek. A csinos alpesi házak felállítása, a széksorok elhelyezése, a hatalmas vászon felemelése, a tribünök felépítése ma már persze rutinmunka, de azért napokig – hetekig eltart. Az éttermi részt már néhány nappal a vetítések megkezdése előtt megnyitják, mintegy lehetőséget nyújtva a „kipróbálásra”. Ahogyan évek óta, most is csinos sátor takarja szinte a teljes éttermi övezetet - így nem feltétlenül kell megfutamodni egy kis eső elől.

A június 30-i nyitó előadás egy londoni koncertről készült film volt . A következő két hónapban, összesen 65 estén opera, komolyzenei koncert, operett felvételeket vetítenek, és persze nem maradnak el a korábbi újévi koncertek sem. Az előadások mindig sötétedés után kezdődnek.



 

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl