Háromszáz előadás

Szenzáció az Operában

 
2012. Aug. 28. 09:07

Háromszáz előadás

Szenzáció az Operában

2012. augusztus 28., Kedd 09:07

Ismét nyílt nappal indul az idei szezon az Operában. Ezúttal szeptember 2-án vasárnap tárják ki a kapukat, hogy akinek csak kedve van, kezet foghasson az igazgatóval, és kicsit bepillanthasson a kulisszák mögé.

Persze nem csak az épületet, a rejtélyes zugokat nézhetik meg az operarajongók, hanem kicsit beülhetnek a próbákra, részesei lehetnek a zenekar, a szólisták, az ének-és a balettkar felkészülésének. De benézhetnek a díszletraktárba éppúgy, mint a jelmezkészítő műhelyekbe, sőt, kicsit közelebbről is láthatják az egyes előadásokon már megcsodált ruhákat, a parókákat. Nem valamiféle másolatokat, hanem szigorúan az eredetit!

A nyílt nap zárásaként a műszakiak mutatkoznak be: a bonyolult színpadtechnikát ugyan nem kötelező – nem is nagyon lehet – így egyetlen röpke bemutató alatt megérteni, de érdekes lehet látni, miként oldják meg a színpadkép váltásokat. Bár a belépés ingyenes, a nagy érdeklődés miatt számozott jegyeket osztanak a pénztárnál (Operngasse 2, 1010 Wien).

A 2012/13-as szezon azután nyolc különböző operabemutatót, egy balettet, két matinét és egy gyermekopera előadással várja a közönséget.

Szeptember 4-én a múlt szezon utolsó bemutatóját, Verdi Don Carlosát ismétlik. A teljes szezonban 300 előadást tartanak, nem változik a z igazgatópáros - Dominique Meyer intendáns és Franz Welser-Möst zenei igazgató – személye. Szenzáció, hogy most először énekel a Ringen – a Don Carlos címszerepében - Roberto Alagna. A teljes program az található, jegyet is lehet online rendelni.

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl