Bécs már majdnem a legnagyobb

Berlin legyőzhetetlen

 
2013. Júl. 21. 12:35

Bécs már majdnem a legnagyobb

Berlin legyőzhetetlen

2013. július 21., Vasárnap 12:35

Az osztrák főváros a legfrissebb adatok szerint lekörözte Hamburgot, és a német nyelvterület második legnagyobb városává lépett elő. Az első továbbra is Berlin.

Bécs immár 1,741 246 lakossal büszkélkedhet, s ezzel a második a németnyelvű városok népesség szerinti rangsorában. Hamburg mindössze hétezerrel marad el mögötte, a listavezető Berlin viszont gyakorlatilag behozhatatlanul népesebb .- lakóinak száma csaknem 3,5 millió.

A tendencia Bécsben nem új, évek óta rohamos lakosságnövekedés regisztrálható. 2000 óta csaknem 200 ezerrel többen élnek az osztrák fővárosban – a növekmény Linz teljes lakosságának felel meg. Ha így megy tovább, a város 2033-ra kétmilliósra gyarapodhat, s ezzel Bécs az Európai Unió egyik leggyorsabban növekvő városa.

Az is igaz, hogy a lakosság számának rohamos növekedése nem új tapasztalat. A huszadik század elején hasonlóan robbanászszerű volt a gyarapodás. A város vezetői számára a mindenkori statisztikai adatok éppoly fontosak, mint a tendencia: a város fejlesztését ehhez igazítva tervezik.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39