Múzeum helyett Palota

 
2011. Nov. 17. 08:12

Múzeum helyett Palota

2011. november 17., Csütörtök 08:12

A patinás uralkodóházat sem kíméli a válság: takarékosságra kényszerül és emiatt az év végétől bezár a bécsi Liechtenstein Múzeum. A gyűjteményt ezentúl csak előzetes bejelentéssel csoportok nézhetik meg. A palota impozáns helyiségeit a jövőben is kiadják azonban rendezvényekre – ez az üzletág eddig is jövedelmező volt. Az új profilhoz új név társul: Liechtenstein Palais GmbH ezentúl a hivatalos elnevezés.

A jelekből lehetett következtetni a bajokra. Előbb az alig négy hónapja kinevezett új igazgató jelentette be távozását (áthidalhatatlan véleménykülönbségekre hivatkozva), majd a Bankgasséban lévő második (városi) palotában tervezett új múzeum megnyitásának időpontját halasztották 2012 novemberéről 2013 tavaszára. Most pedig a Liechtenstein Palota közmúzeumának bezárása következett: a 2004-ben megnyitott barokk létesítmény látogatóinak száma drasztikusan csökkent. A liechtensteini uralkodó minden jótékonysági hajlama és a képzőművészet melletti elkötelezettsége ellenére nem kedveli a veszteséges üzleteket.

Nem is olyan régen, az őszi múzeumi ajánlatunkban hívtuk fel aszervuszausztria.hu olvasóinak figyelmét a Liechtenstein múzeum remek kiállítására, és általában a megtekintésre érdemes barokk palotára, a tekintélyes gyűjteményre. Most másképpen hangzik ez az indítvány: aki teheti, az év vége előtt még keresse fel a múzeumot, hiszen ke4vés az esélye annak, hogy ezek a csoportos látogatások valóban létrejönnek.

A bezárásról közzétett bejelentés szerint a várt évi 300 ezer látogató helyett évente alig 45 ezren váltanak jegyet. A gyűjteményt egyébként továbbra is a korábbi megbízott Johann Kräftner igazgatja. Évente egyszer, a Múzeumok Hosszú éjszakáján továbbra is megnyitják a nagyközönség előtt a palota-múzeumot.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39