Kelet-nyugati műkereskedelmi találkozó Bécsben

 
2012. Szept. 19. 15:49

Kelet-nyugati műkereskedelmi találkozó Bécsben

2012. szeptember 19., Szerda 15:49

A hét második fele a kortárs művészeteké: a bécsi Vásárváros új időpontban, új működtetővel, ám a régi művészeti vezetőkkel ad otthont - ezúttal negyedszer - a Viennafair néven ismert képzőművészeti vásárnak.

A licensz új birtokosa Szergej Szaketscsikov és Dimitrij Akszenov, aki a bécsi gyűjtők és művészeti szakértők konzorciumával alakított új vállalkozást kifejezetten a megrendezésére vállalatot. Az együttműködés a legnagyobb szponzorral, az Erste Bankkal igen szoros, annál is inkább, mert ennek a pénzintézetnek nagy tapasztalata van a közép-kelet-európai kortárs képzőművészetek terén. Az Erste nevével fémjelzett alapítvány elnöke, Boris Marte aktívan közreműködött a Viennafair új koncepciójának kidolgozásában.

Az eddig inkább csak a közép-kelet-európai térségre összpontosító rendezvény most jobban bevonja a nyugati gazdasági térséget is, amit jól jelez a most először használt New Contemporary elnevezés, no és az a körülmény, hogy a honlap teljes egészében angol nyelvűvé vált. A váltás, a kapu nyugati irányú szélesebbre nyitása mindenesetre élénkítheti a műkereskedelmet, továbbra is megtartva a bécsi központot.

Ami nem változik, az a szakma fokozott érdeklődése: az idén 26 országból 122 galéria mutatkozik be a négy nap alatt, többségük saját standon, általuk felkarolt művészek alkotásaival. A résztvevők között magyarok, Deák Erika, az Inda galéria, a Kisterem, Ani Molnár, a Viltin Galéria – némelyikük régi ismerős már itt. Külön kiállítás, pódiumbeszélgetés, szakmai előadás, művész- közönségtalálkozó színesíti a kínálatot.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl