Számít az osztrák vendégre is a Hotel Benczúr

Minden korosztály megtalálja a számítását

 
2016. Aug. 26. 22:12

Számít az osztrák vendégre is a Hotel Benczúr

Minden korosztály megtalálja a számítását

2016. augusztus 26., Péntek 22:12

A város közepén is kellemesen védenek a fák a nyári hőségtől a Benczúr Hotel teraszán. Nem egy asztalnál német nyelven folyik a társalgás: van itt mindenféle nyelvjárás, wienerisch és  jellegzetes ober-österrechisch, és persze a hochdeutsch sem hiányzik.  Az ausztriai vendégkör egyre bővül, ami a földrajzi közelségnek, a kulturális örökséget felidéző környezetnek éppúgy köszönhető, mint a tudatos kapcsolatépítésnek. Az augusztusi nyárban az osztrák vendégeknek jóleső érzés lehet a szálloda hallban a Salzburg közelében élő magyar származású Tóth Dóra Mária festményeit felfedezni.

Senki nem állítja, hogy a szálloda növekvő népszerűségében ne játszana jelentős szerepet a sokféle kedvezmény, amit kínál, nem utolsósorban a Rot-Weiß-Rot in Ungarn mozgalom tagjaként. Ez utóbbihoz a Hotel Benczúr az első pillanattól kezdve csatlakozott, felismerve, hogy az Ausztriában élő magyarok osztrák környezetükben jó szolgálatot tehetnek a magyar idegenforgalomnak. Ezért érdemes munkájukat olyan kedvezményes akciókkal segíteni, amelyek még vonzóbbá teszik az osztrákoknak a budapesti tartózkodást.

Az akciók nem utolsósorban a környék adottságaihoz is kapcsolódnak. Itt van mindjárt az Állatkert, amely éppen ebben a hónapban ünnepelte alapításának 150. évfordulóját. Az ebből az alkalomból szervezett szimpózium nem budapesti résztvevőinek jó része természetesen a közeli Benczúr szállodában szállt meg, de a hotel kedvezményes, belépőjeggyel kombinált tartózkodást kínál azoknak is, akik „hétköznapi” látogatásra készülnek.

Az ausztriai vendégeknek kellemes meglepetés, hogy az immár hagyományosnak mondható tárlaton a szálloda halljában ezúttal ausztriai magyar festőnő alkotásai láthatók.  

Az 1975-ös (váci) születésű Tóth Dóra 2012-ben végzett a salzburgi Leonardo Művészeti Akadémián Hannes Baier professzor tanítványaként. Műveit Magyarországon és Ausztriában már több kiállításon láthatta a közönség, és díjakat is kapott.  Salzburg közelében él, de kapcsolata nem szakadt meg szülőhazájával, és a Benczúr igazgatójával már meg is állapodtak, hogy két év múlva ismét elhozza legújabb festményeit.  

Az ausztriai ismertséget nem csak a vendégek tapasztalatainak átadása, vagy éppen a honlapunkon megjelenő információ biztosítja: a Hotel Benczúr rendszeresen részt vesz olyan ausztriai vásárokon, amelyek közvetlen kapcsolatot jelentenek a lehetséges vendégekkel. Nemcsak a nagyobb osztrák városokban rendszeresen megrendezett magyar napokról van szó, hanem speciális, sokszor az idegenforgalom egy-egy ágára szakosodott rendezvényekről. Ilyenek például a Senior Messék: azok a vásárok, amelyek utazási lehetőségeket ajánlanak az 50 plusz nemzedéknek. A Hotel Benczúr családias hangulatával, a programlehetőségek ismertetéséhez hozzászokott személyzetével, jó közlekedési kapcsolódásával nagyonis megfelel e korosztály igényeinek. Az ausztriai 50 plusz korosztályra pedig érdemes összpontosítani, ők azok, akiknek több idejük van már és megengedhetik maguknak az utazást, viszont kedvelik a kényelmet. Hogy a Benczúr e tekintetben sokat tud nyújtani, az feltehetően már ismert: a minap érkezett meghívó Innsbruckból a 40, SENaktiv Messe rendezőitől, hogy a szálloda is vegyen részt november 18-tól a jubileumi rendezvényen.

Persze korántsem csak ez a korosztály a célközönség – hogyan is lehetne. Aki a Sziget fesztivál idején a Benczúr utcában, a szálloda környékén járt, fiatalok jókedvű csoportjaival találkozhatott. Ők is itt szálltak meg, a szálloda más erényeit szem előtt tartva. A kisebb-nagyobb budapesti fesztiválokról, rendezvényekről a RWRU facebook oldala rendszeresen tájékoztat, a hozzájuk kapcsolódó, vagy éppen ott nem is szereplő akciós szálláslehetőségről pedig a Hotel Benczúr nyújt rendszeres információt.



jooble
Bogipark
Ilona stüberl