Graz után Bécs

Real Hungary - Esterházy Művészeti Díj

 
2017. Jún. 26. 08:14

Graz után Bécs

Real Hungary - Esterházy Művészeti Díj

2017. június 26., Hétfő 08:14

A grazi kiállítás csak a kezdet volt, június végétől újabb ausztriai helyszínen tekinthetőek meg  kortárs magyar képzőművészek  alkotásai. A Real Hungary címen június 27-én nyíló kiállításon az Esterházy Művészeti Díj nyertesei mutatkoznak be a bécsi Collegium Hungaricumban. 

A 2009-ben alapított és két évenként kiosztott Esterházy Művészeti Díj ( „sponsored by Uniqa”) ma már fontos szerepet játszik a fiatal magyar képzőművészek életében. Az Esterházy Magánalapítvány célja a díj alapításával  a kortárs festészet műfajában alkotó, fiatal, tehetséges művészek támogatása és elindítása volt pályájukon. Ezzel az alapítvány egyértelműen csatlakozik az ősökhöz, azok több mint 400 éves gyűjtői szenvedélyének örököse és egyben folytatója. A művészeti díj egyébként fontos része az Esterházy Magánalapítvány kulturális tevékenységének, a kortárs művészeteket támogató NOW – Esterházy Contemporary elnevezésű projekt központi eleme. Nemcsak a díj, illetve a pályázat ötlete és kivitelezése a példa erre, hanem a számtalan kiállítás, amelynek helyet biztosítanak a kismartoni kastélyban.

A nyertesek nagy segítséget kapnak az induláshoz a pályán, s akik nem részesültek jutalomban, tapasztalatot gyűjthettek.  A mostani, bécsi kiállítás jó példa a fontos támogatásra: a fiatal művészek bemutatkozhatnak az osztrák fővárosban. A kiállítás október 10.-ig tart nyitva - a résztvevő művészek névsora a meghívón olvasható.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl