Özönlenek a turisták Ausztriába

Jó eredménnyel zárult a nyári turistaszezon

 
2016. Nov. 28. 17:56

Özönlenek a turisták Ausztriába

Jó eredménnyel zárult a nyári turistaszezon

2016. november 28., Hétfő 17:56

 

Ausztria változatlanul népszerű: a 2016-os nyári idegenforgalmi idényben a látogatók száma  minden előzetes várakozást felülmúlt. A legfrissebb statisztikák 73 millió vendégéjszakát és 23 millió látogatót jegyeznek.

A májustól októberig számított nyári szezonban 1993 óta nem fogadott Ausztria ennyi vendéget. A növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest 5,1 százalék. Az idegenforgalmi szakértők tisztában vannak azzal is, hogy nem csupán a vendéglátás magas színvonala, a nagyszerű természeti adottságok játszanak közre a jó eredményben. Ausztriának, az osztrák nyaralóhelyeknek kedvez az egyébként ijesztő terrorista fenyegetés, amely részint a távolabbi, csak repülővel elérhető üdülőhelyek vonzerejét csökkenti, részint egyes, a veszélynek leginkább kitett városoktól elriasztja az utazni vágyókat. Országonkénti lebontásban ugyanis a legtöbb vendég Németországból érkezik (37 százalék - 6,9 százalékos növekedés). Második helyen a belföldi turizmus áll - az 5,2 százalékos emelkedésben minden bizonnyal szintén szerepet játszik a fent említett két körülmény.

Az előző évinél sokkal több vendég érkezett Csehországból, Hollandiából, Svájcból, Belgiumból, Nagy Britanniából. Ezzel szemben erősen visszaesett az orosz forgalom, ami érzékeny veszteség, hiszen az orosz turisták közismerten sok pénzt költenek.

Az egyes tartományok - különösen Tirol, Salzburg, és Karintia  - szerepelnek jól a statisztikában, de jelentős volt a növekedés Stájerországban és Vorarlbergben is. Az októberi eredmény is bizakodásra ad okot - a téli szezon pedig éppen csak elkezdődött, ha az időjárás kedvez, van oka a reménykedésnek.

 

 

 



jooble
Bogipark
Ilona stüberl