Oldalvágások Orbán ellen a Hofburgban

Soros György a díszvendégek között

 
2017. Nov. 9. 17:04

Oldalvágások Orbán ellen a Hofburgban

Soros György a díszvendégek között

2017. november 9., Csütörtök 17:04

Alexander Van der Bellen szövetségi államelnök az IWM  (Humán Tudományok Intézete) jubileumi rendezvényére hívott vendégeket a Hofburgba. A díszvendégek között volt Soros György.

A Die Presse képe a cikkhez - Fotó: © Reuters

Nem hiányozhatott egy kis oldalvágás a magyar miniszterelnök ellen,, amikor Alexander Van der Bellen szövetségi államelnök a Hofburgban megnyitotta a Humán Tudományok  Intézetének (IWM) jubileumi ünnepségét. A 35 évvel ezelőtt Bécsben megalapított társadalomtudományi műhelyben egykor előadóként szerepelt Orbán Viktor is, akkoriban még mint a Liberális Internacionálé alelnöke. „Az idők megváltoztak” – jegyezte meg Van der Bellen szárazon.

A megjegyzést a díszvendégek, köztük Heinz Fischer korábbi államelnök, Mihai Răzvan Ungureanu volt román miniszterelnök, valamint Karl Schwarzenberg cseh - és Vesna Pusić horvát ex-külügyminiszter az egykori horvát külügyminiszter, nevetéssel fogadták.   Az első sorban ott ült az IWM egyik szponzora, Soros György milliárdos, a liberális Nyitott Társadalom Alapítvány alapítója. Őt Orbán időközben főellenségnek választotta ki.

Az ünnepi beszédet Michael Ignatieff, a Soros által támogatott Közép-európai Egyetem kanadai rektora tartotta. Az egyetemet a magyar miniszterelnök egy ideje  el akarja zavarni Budapestről. A történész szenvedélyesen óvott a tudomány és a humanizmus elleni támadásoktól. Az olyan intézményeknek, mint az IWM is, kiemelt feladatuk az érzelmi és  lélektani nevelés. Ez is értelmezhető oldalvágásként. (cu)

(Die Presse, nyomtatásban: 2017.11.08.)

Fordította: dr. Gonda László

1 komment:
Lackinger Béla | 2017. november 9., Csütörtök 20:36
Jók a hozzászólások is a cikk után. Már annak, aki ért németül. Hál' istennek kezdenek sógorék észhez térni, és már nem lehet sokáig etetni őket ilyen orbánfóbiás, liberális, gagyi dumákkal. Természetesen a vén Sorosról is megvan a véleményük, csak azt nem merik hangoztatni a roppant szabad, demokratikus Ausztriában.

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl