Zene, zene, zene

Nyár az Esterházy Tündérbirodalomban

 
2017. Jún. 29. 08:15

Zene, zene, zene

Nyár az Esterházy Tündérbirodalomban

2017. június 29., Csütörtök 08:15

Az Esterházy Magánalapítvány  burgenlandi helyszíneken népszerű nyári programokra invitálja a közönséget : a július már főszezon. Az alábbiakban megosztjuk olvasóinkkal a műsort.  

 

RIGOLETTO – OPERA A SZENTMARGITBÁNYAI KŐFEJTŐBEN

2017. július 12.- augusztus 19.

 

Idén Verdi egyik legnépszerűbb operáját, a Rigolettot tűzik műsorra a Szentmargitbányai Kőfejtő szabadtéri színpadán. A francia rendező, Philippe Aurlaud, aki először rendez ezen a helyszínen július 12-re tűzte ki a premiert. A művészeti vezető a német operaélet shooting sztárjaként számon tartott Anja Bihlmaier lesz.

 

Gilda szerepében a tavalyi szezon Szerelmi bájitalában Adinaként ünnepelt spanyol szopránt, Elena Sancho Pereget láthatjuk újra. A másik szereposztásban Gildaként pedig azt a Tatiana Larina-t köszönthetjük, aki legutoljára Donizetti Lammermoori Lucia című operájának címszerepében kápráztatta el a Kölni Operaház nagyközönségét.

 

Rigoletto szerepére a szentpétervári Mariinszkij Színház baritonját, Vladislav Sulimskyt valamint a 2015-ös szentmargitbányai Tosca Scarpiáját alakító közönségkedvencet, az olasz Davide Damianit sikerült megnyerni.

 

Mantova hercegének szerepén három kitűnő tenor osztozik majd. A koreai származású Yosep Kang a világ vezető operházainak színpadán vendégszerepel többek között Rigoletto szerepében illetve Az álarcosbál Riccardojaként. A fülöp-szigeti származású, Amerikában nevelkedett Arthur Espiritu Észak-Amerika után Európában többek között a Milánói Scála, a Lipcsei és Párizsi Operaház, a Baden-Badeni Fesztivál és a Berlini Filharmónikusok színpadán szerepel, Rigolettót 2013-ban énekelte először St. Gallenben, majd a rákövetkező évben a Klosterneuburgi Fesztiválon, az idei évadban pedig a Kasseli Színházban. A mexikói tenor Jesus Leon amerikai tanulmányai után az Atlantai Opera, a Koreai Operaház, a Skót Operaház, a Dijoni Operház, a párizsi Chatelet Színház mellett Olaszország számos színpadán fellépett, többek között Rómeo, Nadir, Elvino, Mantova hercege, Alfredo és Don Giovanni szerepeiben. Mantova hercegének szerepében jelenleg a Nápolyi Operaház színpadán hallhatja a nagyközönség.

 

Maddalena és Giovanna szerepén az észt származású Annely Peebo és a bolgár Jordanka Milkova osztoznak. Monterone szerepében az osztrák baritont, Clemens Unterreinert láthatja a nagyközönség, míg a bérgyilkos Sparafucile-t Luke Stoker, basszus, alakítja. Ceprano Gróf szerepén Simon Duus és Karl Huml, Ceprano grófné szerepén pedig Eva Bodorova és Arina Alexeeva, míg Borsa udvaronc szerepén a két tenor, Kirlianet Cortes és David Jagodic osztoznak majd.

 

A Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Bécsi Filharmónia Kórusát Walter Zeh vezényli

 

Időpontok: 2017. július 12-től augusztus 19-ig

21 előadás, szerdától péntekig

Jegyárak: csütörtökönként és vasárnap 33 és 110 euró, péntekenként és szombaton 42 és 118 euró között. Diákok 26 éves korig az 1-5-ig kategóriákban 30%-os kedvezményre jogosultak igazolványuk felmutatása ellenében. Jegyek online a www.operimsteinbruch.at oldalon vagy a kismartoni Esterházyplatz 4. szám alatti Panevent jegyirodában a tickets@panevent.at mail cím alatt vásárólhatók. Kedvezményes jegyek csak a Panevent irodában válthatók.

Kezdete: 20.30 órakor, beengedés 18.30-tól

www.arenaria.at/ www.operimsteinbruch.at

 

 

2017. július 15., 19.30 – Haydn Terem

2017. július 16. 11.00 – Haydn Terem

 

PIKNIKKONCERT

Fazil Say (zongora)

Camerata Salzburg

 

A koncertsorozat legkedveltebb formátuma a Piknikkoncert. Az esti koncertek előtt és a délelőtti koncertek szünetében pikniklehetőség a kastélyparkban. Fazil Say török zongoraművész a különböző kultúrák összekötője és nagy jazz rajongó a neves Camerata Salzburggal lép fel. Hazánkban legutóbb februárban a Cziffra fesztiválon lépett fel. Elődadásában saját szerzeményét, a Silk Road című zongoraversenyt is hallhatja a nagyközönség, melyben igazi zenés kalandozásra csábítja a hallgatóságot.

 

Wolfgang A. Mozart: Janicsár-szvit fúvósokra és török ütőhangszerekre

Wolfgang A. Mozart: C-dúr zongoraverseny, KV 467

Fazil Say: Silk Road

Joseph Haydn: G-dúr (Katona) szimfónia, Hob.I:100

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017. július 21., 19.30 – Haydn Terem

 

PANNON IFJÚSÁGI SZIMFONIKUS ZENEKAR

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl