Minden napra egy fesztivál

Mi vagyunk Bécs

 
2019. Jún. 12. 09:53

Minden napra egy fesztivál

Mi vagyunk Bécs

2019. június 12., Szerda 09:53

Még véget sem ért a Bécsi Ünnepi Hetek általában nagysikerű rendezvénysorozata, az  osztrák főváros máris kedvez a más típusú, vagy inkább könnyedebb  szórakozást kedvelőknek. Május 31-től minden nap más kerületben kezdődnek programok, amelyeken belépőjegy nélkül, ingyen vehetnek részt az érdeklődők. A részletekről Horváth Tamás tájékoztatja az érdeklődőket.

"Mi vagyunk Bécs" néven hirdetik a rendezvénysorozatot, amely tulajdonképpen az osztrák főváros különleges színfoltjaként 1955 óta ismert: akkor rendezték meg először, és azóta minden évben ismétlik a kerületek fesztiválját. Minden kerületben egy napig tart a buli, amely az első kerületben kezdődik, és szám szerint folytatódik, így tart összesen 23 napig.

Természetesen mindegyik kerület igyekszik sajátos, a kerületre jellemző módon szórakoztatni a népet. Koncertek, kulturális események, irodalmi felolvasó estek és a tánc áll a Wir sind Wien középpontjában.

A helyi fellépők mellett mindig szívesen jönnek vendégszereplők is, és erre szükség is van: a 23 nap alatt több mint 2.000 programot hirdettek meg.

A fesztivált május 31.-én a két kerülethez - az elsőhöz és a harmadikhoz - tartozó  Stadtparkban a Buntspecht nevezetű fiatal bécsi banda és a The Waldeck Sextett előadása nyitotta meg. A programkínálat szerint operettet hallgathatunk az Alte Donaunál és megtekinthetjük az egyik leghíresebb karikatúrista Manfred Deix kiállítását is.

A program egyes napokra lebontva a  wirsindwien.com https://wirsindwien.com/ honlapon található, minden egyéb információval együtt.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl