Magyar nyelvű vezetés Mariazellben

A Hotel Magnus Klausen új feladatot vállal

 
2016. Okt. 12. 22:25

Magyar nyelvű vezetés Mariazellben

A Hotel Magnus Klausen új feladatot vállal

2016. október 12., Szerda 22:25

A Mariazell Fő terén található Hotel Magnus Klause nemcsak a vendéglátást, hanem a magyar nyelvű tájékoztatást, programajánlást és idegenvezetést is fontos feladatának tartja.Akinek szerencséje van, hirtelen elhatározásból is hozzájuthat a magyar nyelvű vezetéshez - de azért Tantics Mónika azt ajánlja, a csoportok inkább jelentkezzenek be előre.

Az ötlet kézenfekvő: a Hotel Magnus Klauseben mindenki beszél magyarul, s ezt ma már a legtöbb ide látogató tudja is. A szálloda vezetője pedig tisztában van azzal, milyen nagy segítség a magyar nyelvű útba igazítás.

Akinek csak halvány elképzelése van arról, mit kell Mariazellben megnézni. hajlamos a látnivalókat a Bazilikára leszűkíteni. Nem vitás, itt is el lehet akár egy teljes napot is tölteni, nemcsak a kincsek nézegetésével, hanem a történetek, legendák megismerésével. A Magnus Klause igazgatónője, aki maga is évekkel ezelőtt  azért költözött ide és vágott bele a szálloda üzemeltetésébe, mert beleszeretett Mariazellbe, alaposan felkészült, hogy minden részletről felvilágosítást adjon, és a helyieknél is jobban kiemelje a magyar vonatkozásokat.

Másrészt ő a táj, a természet szerelmese is, így szó sem lehet arról, hogy az idegenvezetés csak a városka központjára korlátozódjon.  Számára az is fontos. hogy az éppen aktuális programokról tájékoztassa a vendégeket, a lehetőségekről, amelyek messze meghaladják a környező hegyek által kínált túrázást, télen síelést, vagy a pihenést az Erlauf partján.

Itt van például a Bürgeralpe. A tél egyszerű, a legkülönbözőbb nehézségi fokú sípályák, amelyekre persze felvonó visz - sőt, a Mariazellerbahn  két másik hegyre is kínál feljutási lehetőséget. Na de nyáron?

Igazi favágó birodalom várja a látogatót, és senki ne gondoljon a természet pusztítására, inkább arra, mi minden  állítható elő fából, és milyen nagy művészet ez. Aztán a két tó, az egyiken - Waldsee- nyári színpad varázslatos koncerteknek ad helyet, a másikon - Kristallsee- vízisízni lehet. És persze ezzel nincs vége, az ügyes és fantáziadús üzemeltetők folyamatosan törik a fejüket, mi mindent nyújthatnának még a turistáknak, akik kedvelik a sétautakat, a gyerekeknek kialakított játszótereket is.

A szomszédos hegy, a Gemeindealpe  1600 méterről csodás kilátással büszkélkedhet, már persze ha az időjárás éppen engedi. (János Zsolt,  honlapunk külső szerzője, megszállott Mariazell rajongó külön fontosnak tartotta megjegyezni, milyen izgalmas a hegyekben a percenként változó időjárás). A félúton lévő állomásról egyébként gokarttal vagy rollerrel száguldhatnak le a hegy tövébe a sebesség szerelmesei.

Tantics Mónika kedvence, az Ötcher hegy, amely egy kicsit távolabb van, de még mindig Mariazell közvetlen környezetében. Ausztria Grand Kanyonának is nevezik, a legmagasabb csúcs 1893 méter, és bizony itt szikla- és hegymászói tapasztalatra van szükség, miközben a kevésbé sportosakra is gondoltak.

Azt sem gondolná a kívülálló, hogy az Erlaufsee nemcsak úszásra alkalmas, hanem lehet itt búvárkodni is. Persze azért a strandolás a legnépszerűbb nyaranta, és a jóféle halvendéglők, amelyek a parton üzemelnek.

Innen indul sebes útjára a Salza folyó, raftingolók, kenuzók, izgalmas kalandokat keresők  kedvence. Egyébként siklórepüléstől a mountainbike túrázásig megannyi izgalmas programra  van lehetőség - csak mindezt ismerni kell. Ebben nyújt segítséget a Hotel Magnus Klause, amelynek honlapján megtalálhatók a konkrét programajánlatok is. További  információ található a marizaell.info-n.  :



jooble
Bogipark
Ilona stüberl