Linzi emberünk Bécsben

Felső-Ausztriába készülők útiterveit segíti Kovács Balázs

 
2017. Márc. 26. 11:39

Linzi emberünk Bécsben

Felső-Ausztriába készülők útiterveit segíti Kovács Balázs

2017. március 26., Vasárnap 11:39

Jó hír a linzi utazást tervező  magyaroknak: ezentúl a felső-ausztriai régióban van megbízható partner, olyan idegenforgalmi szakember, aki segít a programok kiválasztásában, megszervezésében.  Kovács Balázs, aki kilenc éven át vezette a Turizmus RT (most megszűnt) bécsi képviseletét, márciustól a Linz Tourismus bécsi képviselője. Ausztriában értékelik tapasztalatait és kapcsolatrendszerét, a linziekhez pedig különösen régi kapcsolat fűzi. Címképünk: Kovács Balázs (középen) a linzi Magyar Napok megnyitóján tartományi vezetőkkel.

A felső-ausztriaiak választását minden bizonnyal az is befolyásolta, hogy Kovács kreatív ötleteiről ismert:  vezetésével  a turisztikai külképviselet egyfajta kísérleti laborként működött, számos új típusú kezdeményezés és innovatív marketingakció valósulhatott meg az osztrák beutazások és a vendégforgalom növelése érdekében. A siker egyértelmű volt:

tavaly minden idők rekordja született. Összesen  833 ezer osztrák vendégéjszakát jelentettek a hazai kereskedelmi szálláshelyek. Az elmúlt  négy év alatt 70 százalékkal nőtt az osztrák turisták magyarországi költése. A top 10 küldő piac turisztikai költését tekintetve Ausztria piaci részesedése mára 15 százalékos, jóllehet 2010-ben még csak 10 százalék körüli részt hasított a bevételi tortából. A hazánkban vendégeskedő osztrák turisták csak áfán keresztül napi 80 millió forintot (!) „fizetnek be" a magyar költségvetésbe - sorolja a meggyőző statisztikai adatokat a magyar szakember, aki stratégiai partnerségben osztrák és magyar cégekkel projekt alapon végzi munkáját.

A szervuszausztria.hu olvasóinak nem kell külön bemutatni Kovács Balázst, tevékenységéről, izgalmas rendezvényeiről  megvalósult ötleteiről gyakran írtunk - sőt, életútját portré cikkben is megismertettük. 

Most, hogy életének új szakasza kezdődik, kérdésünkre szívesen emlékezik az elmúlt kilenc évre - amely számára izgalmas és fontos időszak volt. Valamiféle tanulási folyamattal kezdődött, hiszen hamar kiderült: a hagyományos idegenforgalom-szervezési gyakorlaton túl van más, specifikusan Ausztriára szabott út is: a diaszpóra bevonása, hiszen itt igen sok - és egyre több - magyar él. Ez a gondolat volt a Rot-Weiß-Rot in Ungarn mozgalom megalapításának kiinduló pontja. (cikkünk itt:) 

Persze az ötlet nem elegendő:  szükség volt nem csekély szervező munkára is egy olyan kapcsolati háló kialakítására, amely aztán már önjáró, az újonnan felkért nagykövet saját ismerősei köréből hoz további önkéntest - a másik oldalon, a magyarországi kedvezményeket biztosító szolgáltatók pedig ugyanígy viszik a forgalmukat növelő kezdeményezés hírét. Ez a kapcsolati háló ma is megvan, felépítésének képessége pedig nagy reményekre jogosít a jövendő tekintetében.

 

Kétségkívül ez az egyedülálló magyar-osztrák (vagy osztrák-magyar) mozgalom segítette az Auf nach Ungarn mottóval rendszeresen szervezett turisztikai és kulturális fesztiválok, magyar napok/hét  sikerét. Néhány utalás ezekre: http://szervuszausztria.hu/hirek/hir/szervuszausztria-linzi-magyar-napok-rwru

http://szervuszausztria.hu/hirek/hir/szervuszausztria-idegenforgalom-grazi-magyar-napok

Ugyanígy a kapcsolatok bővülését és a lehetőségek feltérképezését mozdították elő a  GUT in Wien márkanéven futó sikeres B2B-találkozók: ezeken a két ország  turisztikai szakemberei találkozhattak Bécsben  - ráadásul a rendezvények egy-egy magyarországi régió részletes bemutatkozására is lehetőséget nyújtott. Kovács Balázs, akinek   precíz feladatvégzése ismert, adatot is említ: munkatársaival és a hazai szolgáltatókkal összefogásban az elmúlt kilenc évben közel 1400 marketingakciót valósított meg. Azt már a szerkesztő teszi hozzá, hogy az ausztriai képviselet munkájának elismeréseként a hazai szakmai szervezetek jelölése alapján Kovács Balázs idén másodszor szerepelhetett Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban c. kiadványban.

A Linz Tourismus - mindazokkal együtt, akik  mostantól egy-egy projektben közreműködésre kérik - , tisztában van Kovács szakértelmével és szerteágazó tapasztalataival. A "másik oldalon",  az idegenforgalmi szolgáltatásokat fogyasztók pedig  ezentúl egyéni kívánságaikkal, csoportos, illetve családi, baráti körben - vagy akár hivatalos ügyintézéseik érdekében - tervezett utakhoz kérhetik a segítségét. 

Elérhetősége honlapunk kapcsolat-ablakán keresztül, vagy: kb@good-deal.at.

Linz feltörekvő város, amely innovatív turizmus-stratégiával komoly eredményeket ért el, hogy egy szürke ipari városból színes, peszgő kulturális fővárossá pozícionálta magát, s 2009-es Európa Kultórális Főváros cím óta meghatározó szereplője Ausztria kulturális turisztikai kínálatának. Linz és környéke ideális célpont családi- és céges kirándulásokhoz egyaránt, hosszú hétvégés városlátogató- és kuturális turisztikai úti célnak szintén kitűnő választás.

Programajánlatok: http://www.linztourismus.at/gruppen/vereine-und-kulturinteressierte

A város turisztikai kiadványai megtekinthetőek itt: http://www.linztourismus.at/service/downloads

 

2 komment:
Berényi Ferenc | 2017. március 26., Vasárnap 19:11
Sok sikert kívánok Balázsnak most a másik oldalon .... Üdv: BF

Gratulálunk! | 2017. március 28., Kedd 11:19
Örömmel vettük a hírt ezen a fórumon!!! Sok sikert, Balázs találkozunk reméljük, mielőbb újra ! Köszönettel, Ihász Kata és Borsi Vali / Ruta Utazási Iroda

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl