Hírünk Ausztriában

A Hotel Benczúr a bécsi Ferien Messén

 
2017. Jan. 4. 09:30

Hírünk Ausztriában

A Hotel Benczúr a bécsi Ferien Messén

2017. január 4., Szerda 09:30

Az osztrákok kedvelik Budapestet – s ezt a  Benczúr Hotel vezető munkatársai is érzik. A számok is ezt jelzik: egyre több vendég érkezik Ausztriából. Ebben annak is szerepe van,  hogy a szálloda évről évre bemutatkozik a turisztikai lehetőségekről információt nyújtó ausztriai rendezvényeken. 2017 a bécsi Utazás Vásárral kezdődik.  

A Ferien Messe, amely a hagyománynak megfelelően január közepén - január 12. és 15. között -  várja a látogatókat, a legnagyobb ilyen tematikájú vásár: sok száz kiállító - több mint hetven országból - négy nap alatt százezer látogatót vonz, akik ilyenkor szerzik be az információt (és a prospektusokat).  A siker az osztrákoknál szinte programozott. Például azért, mert a Hotel Benczúr környezete oly sokféleképpen kapcsolódik a közös kulturális és történelmi múlthoz. A szálloda vezetői pedig első perctől kezdve ráéreztek, mi az, amit az osztrák vendég nagyra értékel – persze a színvonalas vendéglátáson túl. Ez a plusz részben a szálloda földrajzi helyzetéből származik, a találmány csak az a felismerés, hogy érdemes hangsúlyozni a közeli monarchiás emlékeket. Ezek iránt minden osztráknak van affinitása.

A Városliget közeli háromcsillagos szuperior besorolású szálloda szép számmal nyújt ilyesmit. Itt van mindjárt az Andrássy út közelsége – a névadó Andrássy Gyula gróf köztudottan fontos személyiség volt a legendás Sisi császár- és királyné (Ferenc József neje) életében, róla minden osztrák hallott már. Közel a Vajdahunyad Vára, amelyet a Milleneum alkalmából avattak 1896-ban. Az 1866-ban megnyitott Állatkertnek maga Ferenc József adományozta első lakóit, amelyek egyenesen Schönbrunnból érkeztek. Karnyújtásnyira van a szállodától még  a Műjégpálya, és a patinás Széchenyi fürdő.

Utóbbi kettő kétségkívül a  téli aktualitás. Ami a Széchenyi fürdőt illeti, a névadó személye kétségkívül  kapcsolódik a többször emlegetett osztrák-magyar vonatkozásokhoz. Másrészt viszont a gyógyfürdő maga Budapest egyik cégére,: termálvize és az épület egyaránt vonzza a külföldieket (is) .  Már  1881-ben működött az itt talált gyógyvízre épült  ideiglenes „Artézi fürdő”- ezt váltotta fel 1913-ban a Széchenyi Gyógyfürdő, amelynek tervezője Czigler Győző volt. 1927-ben uszodával bővült, 1963-ban téliesítették. A római, a görög és az északi fürdőkultúra hatása miatt csarnokai, kádjai, medencéi különleges hangulatot és látványt nyújtanak, nem hiába: az ide érkező szállóvendégek szinte kivétel nélkül hallottak róla és szeretnék is legalább egyszer meglátogatni. 

A Hotel Benczúr most különleges csomagot kínál a fürdő szerelmeseinek.

EXKLUZÍV CSOMAG A FÜRDŐK SZERELMESEINEK

 Töltsön el két éjszakát a Benczúr Hotelben és az őszi napokon is frissüljön fel a Széchenyi Fürdő gyógyvizében!

Csomag tartalma:

•    2 éjszaka szállás 2 fő részére kétágyas Superior szobában
•    2 fő részére belépőjegy a Széchenyi Gyógyfürdőbe
•    Svédasztalos reggeli
•    3 fogásos vacsora a szálloda Zsolnay Éttermében (egy alkalommal)
•    Wifi

 Ár: 49.000 Ft/ 2fő/ 2éj + idegenforgalmi adó

A csomag foglalható 2017. január 8-tól 2017. március 31-ig a szabad helyek függvényében az info@hotelbenczur.hu címen

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl