Ha nyár, akkor rock

 
2015. Jún. 6. 08:24

Ha nyár, akkor rock

2015. június 6., Szombat 08:24

Bécs a komolyzene fellegvárának tekinti magát, de már évek óta igyekszik a fiataloknak is kedvébe járni. A Rock Bécsben fesztiválnak lassan hagyománya van, csakúgy, mint a magyar határ közeli Novarock.

Heavy Metall és Hardrock: ezt nyújtja ezen a hétvégén a Rock in Vienna, mégpedig a Donuainselen – vagyis lehetne ez akár főpróbája is a június utolsó hétvégéjén rendezendő Szigetfesztiválnak. Amelyet Bécs nagy büszkén Eurpa legnagyobbjának tartja .- mi magyarok viszont tudjuk hogy nem az..

Fülsüketítő zaj, az elviselhetetlenségig megnövekedett forgalom, torlódások, kosz. Mégse bánják a környékbeliek: a Nova Rock az egyébként legfeljebb a határátkelőről ismert Nickelsdorf, pontosabban a közeli Pannonia Fields II. legnagyobb eseménye dicsőséget hoz a kicsiny településnek.

Így lesz ez az idén is. A rendezők remélik, hogy némi szervezési ügyességgel sikerül elkerülni a forgalom teljes bedugulását és az idő sem okoz majd csalódást. Az autóklubok arra figyelmeztetnek, hogy péntektől az A4-es nickelsdorfi leágazásánál torlódásra lehet számítani.

Az idén is minimum 160 ezer látogatót várnak. A parkolóhelyet már néhány éve öt hektárral kibővítették, ide terelik a lakókocsikat is. A koncertek helyszínéig csak az engedéllyel rendelkező taxikat engedik be. Többszáz rendőr, és jó száz egészségügyis áll készenlétben, az eligazodást 550 rendező segíti. A bécsi Főpályaudvarról közvetlen vonat indul, a pályaudvarról shuttle viszi a helyszínre a közönséget. És persze számtalan külön utat szerveznek magyar és osztrák városokból is.

4 komment:
YDQFChFxv | 2017. január 29., Vasárnap 10:03
Begun, the great internet edtcouian has.

oP27m8KOECJ | 2017. január 29., Vasárnap 14:49
Four score and seven minutes ago, I read a sweet <a href="http://wysffn.com">areiclt.</a> Lol thanks

D0v9xloEC0uP | 2017. február 3., Péntek 23:40
What I find so <a href="http://yninvkvyrsr.com">ineestrting</a> is you could never find this anywhere else.

JNp3wBSrc | 2017. február 5., Vasárnap 23:46
Your posting is abstluoely on the point! http://rdvmdfc.com [url=http://pfjrda.com]pfjrda[/url] [link=http://xalpekchq.com]xalpekchq[/link]

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl