Európa legnagyobb kerékpárfesztiválja

 
2018. Ápr. 20. 08:38

Európa legnagyobb kerékpárfesztiválja

2018. április 20., Péntek 08:38

Látványos trükkök, BMX sztárok és több ezer érdeklődő - ez volt a 20. bécsi biciklis találkozó. A Rathaus előtt tartott rendezvényen több iskola is bemutatta tudását. Az alkalmat megragadva a bécsi Radlobby igyekezett felhívni a figyelmet néhány biciklis aktualitásra. A fesztiválon a szervuszausztria.hu képviseletében Horváth Tamás járt: az alábbiakban az ő beszámolóját és fotóit közöljük.

 

 Senad Grosic, a világhírű BMX freestyler iskolája volt a rendezvény egyik legnagyobb attrakciója. A Senad’s School2Rock pazar bemutatójával teljesen elkáprázatta a közönséget: minden hajmeresztő mutatványt vastaps jutalmazott. A rámpákról csak úgy repkedtek a kerékpárosok, és a szaltókban sem volt hiány. A mester által kiválasztott 16 legtehetségesebb diák taposta a pedált a „bikefest”-en.

A többszörös BMX Flatland világbajnok, Viki Gomes mindkét napon workshopot tartott, ahol káprázatos trükkjeit is megtekinthette a nagyérdemű. A flatland kategória lényege, hogy a bringás az akrobatikus fogásokat az egyenes aszfalton mutatja be. BMX-es berkekben erre sokan azt mondják, hogy az illető a „földön táncol”.

Kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhattak a közönség számára felállított kör alakú pályán.  Akik elfáradtak, azok pedig egy wifi-sátorban pihenhették ki magukat. Az érdeklődők a kerékpármúzeumon kívül megtekinthettek és ki is próbálhattak egészen újszerű vagy épp régimódi stílusú bicikliket is.

Az eseményen számos kerékpáros szervezet és turisztikai cég képviseltette magát. Ezek közül is kitűnt a bécsi Radlobby.  Megosztották lapunkkal az idei aktuális célkitűzéseiket,amelyek között szerepel az önkéntes alapú kerékpáros vizsga bevezetése, az autómentes zónák kialakítása az iskolák környékén, általános sebességcsökkentés a városban és a gyerekeknek szóló motivációs kampányok. 

A bécsi kerékpáros közlekedés legnagyobb problémája még mindig az oldaltávolság be nem tartása. A legtöbb baleset abból adódik, hogy az autós túl közel kerül a kerékpároshoz. Sajnálatos, hogy a pártok közül egyedül a Zöldek programja foglalkozott a biciklisekkel.

A 20. alkalommal megrendezett bécsi „bikefest” nemcsak világszínvonalú bringás attrakciókkal fogta meg  az érdeklődőket, hanem a hétköznapi kerékpáros világot is bemutatta. .

 Horváth Tamás képei itt tekinthetők meg.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl