Egyetlen jeggyel, éjjel egy óráig, 134 múzeumba

Október 1. Bécs: Múzeumok Hosszú Éjszakája

 
2016. Szept. 28. 19:00

Egyetlen jeggyel, éjjel egy óráig, 134 múzeumba

Október 1. Bécs: Múzeumok Hosszú Éjszakája

2016. szeptember 28., Szerda 19:00

Aki október első hétvégéjét Bécsben - vagy bármelyik tartományi fővárosban - tölti, az egyetlen belépőjeggyel látogathat végig több tucat múzeumot és élvezheti a kiállítások mellé kínált különleges programokat. Ameddig csak bírja, hiszen ez az október 1. az idén a Múzeumok Hosszú Éjszakája.

A fő rendező és egykori ötletgazda az ORF, az osztrák közszolgálati televízió épp elég tapasztalatot szerzett már, hiszen az idei a 17. a sorban. Az este hat órakor kezdődő "éjszakai műszak" valamennyi galéria és kiállító terem számára nagy esemény, a legtöbben már hetekkel korábban nyilvánosságra hozzák különleges programjaikat, amelyek a performansztól kezdve a tárlatvezetésen és a múzeumok rejtett termeinek megnyitásán át workshopokig, közönségtalálkozókig oly sok mindent felölelnek.

Egyedül Bécsben 134 kulturális intézmény vesz részt a programokban, amelyekre egyetlen jeggyel lehet bejutni. A 15 eurós jegy érvényes a kisbuszokra, amelyek az egyes helyszínek között közlekednek: 3 féle járatot indítanak, ezek érintik az összes fővárosi helyszínt. A gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a részvétel - és már csak azért sem kell őket otthon hagyni, mert több mint ötven  helyen várják az egyes korosztályoknak összeállított  programmal. (A kedvezményes jegy, nyugdíjasoknak, diákoknak 12 euró). Országosan több mint hétszáz múzeum és galéria várja az éjszakai látogatókat.

A találkozó hely, a pénztár és a buszok indulási csomópontja a Mária Terézia tér, a Szépművészeti Múzeum előtt - utóbbi egyébként alapításának 125. évfordulóját egész évben ünnepli, és a jubileumi programokból bőségesen juttat ezen az éjszakán a látogatóknak is.  

A Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben (is) igen népszerű, évről évre több tízezren váltják meg a jegyet, és a szervezők hiszik, hogy sok-sok visszatérő kultúra-fogyasztót teremt a különleges rendezvény sorozat. A 134 létesítmény programját lehetetlen közreadni, az internetes változatok közül a legáttekinthetőbb itt érhető el.



jooble
Bogipark
Ilona stüberl