Duna-csatorna fesztivál Bécsben - tizenharmadszor

Belépés és vízitaxizás ingyenes

 
2019. Máj. 16. 08:54

Duna-csatorna fesztivál Bécsben - tizenharmadszor

Belépés és vízitaxizás ingyenes

2019. május 16., Csütörtök 08:54

Három nap vidámság, remek programok, sok zene és persze tömeg. Bécs remekül használja a Duna csatornákat, amelyek tulajdonképpen az 1862-es nagy árvíznek köszönhetik létrejöttüket: ez után szabályozták a folyót, és terelték át a makrancos folyót egy nagy és fix ágba. Az idén tizenharmadszor rendezik meg május 24. és 26. között a Duna-csatorna Fesztivált, amelyen persze a zene a főszereplő, de jóga- és gasztronómiai élmények is várják a bulizni vágyókat. A részvétel ingyenes. A bécsi előzetest Horváth Tamástól kaptuk.

 

 

Ezrek költöznek majd a hónap végén a vízpartra.  A szervezők a tabalyi rendezvény tapasztalatai alapján legalább. 30.000 látogatóra számítanak, akik 20 helyszínen válogathatnak a programok közül a Spitelau-tól a Franzensbrücke-ig végig a Duna- csatorna mellett, ott ahol az elmúlt évtizedben sok népszerű szórrakozóhelyet alakítottak ki. Ezek többek között az Adria Wien, Badeschiff, City Beach, Flex, Summerstage és az egyre kedveltebb Tel-Aviv Beach.

A bátrabb zenei előadók a Duna vizére felállított színpadon fognak szerepelni. Ott lesz a német Stereo Total, Rikas és a Fortuna Ehrenfeld. Az osztrák Dives, Mary Broadcoast, Khalenberg, Strandhase, Like Elephants, Rewolfinger, Flut, Möwe, Ken Hayakawa und Schönbrunner Perlen, Yokohomo, NadineAbado, Polkagott, Chris Zitta.

A 3-10 éves korú gyerekek táncoktatáson is részt vehetnek, a Tango Argentino csoport pedig ígéretéhez híven mindenki megtáncoltat a fesztiválon.

Gasztronómiai élmények, kultúrprogramok és különféle sportolási lehetőségek között egy kis meditatív jóga is helyet kap rendezvényen. Az ingyenes belépő mellett ezen a hétvégén a Bootstaxi ingyen szállítja utasait a fesztiválra. (Bootstouren helyszín: Salztorbrücke. Péntek: 19:00-20:00, szombat: 16:00-20:00, vasárnap: 16:00-19:00) A helyszín természetesen gyalog is könnyen megközelíthető 

További információk a www.donaukanaltreiben.at oldalon találhatók.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl