Don Giovannival avatták az új Ruffini-színpadot

 
2011. Júl. 21. 18:22

Don Giovannival avatták az új Ruffini-színpadot

2011. július 21., Csütörtök 18:22

Rendkívüli az idei év a szentmargitbányai kőfejtőben: az ötévenként „kötelező” passiójáték miatt 2011-ben elmaradt volna az oly kedvelt operaelőadás. A tulajdonos Esterházy Magánalapítvány azonban egy második, kisebb játszóhely létesítésével lehetővé tette, hogy az idén két helyszínen tartsanak előadást.

Ez a második, az újonnan kialakított Ruffini-színpad (a névadó az a 19. századi férfiú, aki itt, a kőfejtőben a munkákat vezette, egyszersmind pedig jó kapcsolatokat ápolt a herceggel) intimebb előadásokra nyújt lehetőséget, mint a szomszédos, több mint kétszer annyit befogadó nagy színpad. Ezért esett a választás a Don Giovannira: augusztus végéig három szereposztásban összesen 21-szer adják. Ez a „kis” színpad is jókora méretű, lehetőséget ad rendkívüli látványra, amit a rendező és a díszlettervező ki is használt.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39