Bécsi tömegtüntetés a jobboldali kormány ellen

 
2018. Jan. 15. 08:35

Bécsi tömegtüntetés a jobboldali kormány ellen

2018. január 15., Hétfő 08:35

A Westbahnhof környékéről a Mariahilferstrassen hömpölygött a tömeg egészen a Heldenplatzig: Bécsben tízezrek tüntettek a Szabadságpárt (FPÖ) kormányrészvétele ellen. A miniszteri poszthoz jutó, az egyes minisztériumokban vezető szerepet játszó szabadságpárti politikusok közül többen kötődnek a szélsőjobboldali, fasiszta eszméket hirdető, náci múlttal rendelkező diákszövetségekhez (Burschenschaft): erre is utalnak a tüntetők molinói.

 

A rendőrség szerint húszezren voltak, a szervezők 80 ezer résztvevőről adtak hírt - az igazság bizonyára a kettő között van.

De a szám kevésbé fontos, mint az, amit kifogásoltak a tiltakozók. Nemcsak a kormányzati szerephez jutott szabadságpártiak náci múltja ellen tüntettek, az új kabinet konkrét terveit, oktatáspolitikáját, fellépését a menekültekkel szemben,  a szociális támogatások lefaragását is kifogásolja a több tucat szervezet, amely a megmozdulást megszervezte. Képeink egy részét a tüntetésen résztvevőktől kaptuk, illetve a világhálón közzétett fotókból válogattuk. Képgalériánk itt tekintető meg.   

1 komment:
Lackinger Béla | 2018. január 15., Hétfő 09:24
Csak a szokásos ballib hiszti, húszezer anarchista, őskomcsi, no meg egy csomó beszervezett bértüntető Németországból. És persze németül alig makogó "menekült", migráns, illegális bevándorlók, akik az első sorokban vitték a molinókat. (Az osztráknak fázott a keze. Vigye csak az Ausländer.)

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl