Idén is sokakat vonzott a maraton

A város is nyertese a versenynek

 
2015. Ápr. 13. 10:36

Idén is sokakat vonzott a maraton

A város is nyertese a versenynek

2015. április 13., Hétfő 10:36

A győztes ismét egy etióp futó, a női versenyt svájci hölgy nyerte. A város is túlélte a teljes lezárást, amely az éves maraton verseny napján persze megszokott. A 32. Bécsi Maratonon 42 657 futó vett részt, szokás szerint profik és amatőrök, fiatalok és öregek. Nekik ismét volt lehetőség a fél-maraton, de őszintén szólva, az a több mint 21 kilométer se éppen kis erőpróba.

A dobogó legmagasabb fokára az etióp Sisay Lemma állhatott fel (2:07:31), a második helyezett, a kenyai Duncan Koech nem sokkal maradt le mögötte (2:12:14), harmadikként egy másik etióp, Siraj Gena ért a célba. A szakértőket meglepte a győztes személye, igaz, a rossz nyelvek szerint ő csakis annak köszönheti elsőségét, hogy az igazi esélyes honfitársa, Getu Feleke lesérült. Persze mégsem lehet győzelme olyan meglepetés – nyert már előzőleg is kétszer maratont.

Igazi meglepetés volt azonban a női mezőny győztese: a 35 éves svájci Maja Neuenschwander most először nyert maratont. Szoros volt a verseny, 2:30:09 volt az eredménye. Egyforma ellenfél volt az erős ellenszél, ezért sem születtek rekordok.

Az azonban egy percig sem vitás, hogy a legnagyobb győztes Bécs városa. A futók 129 országból érkeztek, családtagokkal, szurkolókkal, mindannyian megszálltak valahol, és a futásra kijelöl útvonal mentén bámészkodó 400 ezres tömeg is jól fogyasztott. A szervezők egyéb szórakozásról is gondoskodtak, táncosok énekesek mulattatták azokat, akiket nem érdekelt maga a futás. Eközben szorgalmasan dolgoztak a tévéközvetítők: a futókat követve a város szinte valamennyi fontosabb idegenforgalmi látványosságát bemutatták.

 


 

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl