A LOFFICE ma már ismert intézmény Bécsben (is)

 
2015. Máj. 6. 15:06

A LOFFICE ma már ismert intézmény Bécsben (is)

2015. május 6., Szerda 15:06

Kevesebb, mint négy év telt el azóta, hogy honlapunk beszámolt a LOFFICE – a Budapesten akkor már bevált közösségi iroda – bécsi „exportjáról”. A Schottenfeldgasse 85. ma már olyan cím, amelyet kézről kézre adnak az irodahelyiséget, telephely címet, irodai szolgáltatást keresők.

Klementz Kata persze egy percig sem vitatja, hogy kellett egy kis türelem, napi tizenhat órás munka, szervezés, kitartás, amíg idáig eljutottak. Igaz, most, amikor beszélgetünk – és amikor természetesen esti rendezvényre is készülnek –, nehezen jutnánk szabad íróasztalhoz, talán csak a várólistára kerülnénk fel. A közönség, amelyet ezzel a szolgáltatással megcéloztak, hamar felismerte, mennyivel jobb közösségben, vidám környezetben dolgozni az otthoni magány helyett, milyen előny, ha ezt a környezetet más teremti meg, és tartja karban, nem beszélve az egyedül alig biztosítható irodai szolgáltatásokról. No meg a kapcsolatépítés lehetőségéről. Nem elhanyagolható, hogy az árak reálisak, ennyiért tulajdonképpen önálló irodát fenntartani szinte lehetetlen – vagyis sok minden szól a mellett – nem véletlen, hogy ez az irodai formáció a világ oly sok részén igen kedvelt.

A Klementz nővérek számára persze itt is éppen olyan fontos a kulturális tevékenység, mint Budapesten, ráadásul Bécs erre nagyon nyitott. Fiatal képzőművészek bemutatása új közönséget is vonz ide, a termek jó lehetőséget nyújtanak a kiállításokhoz, és az sem véletlen, hogy a vidám és fiatalos helyiségeket is kortárs művészek alkotásai díszítik.

A csaknem négyéves működés az ügyfeleik sorsát is óhatatlanul figyelemmel kísérő üzemeltetők számára sokféle tapasztalatot hozott, látják egy-egy újonnan alapított cég erőfeszítéseinek eredményét, fel tudják mérni a hibákat, az esetleges kudarcok okait. Ezek mind olyan tapasztalatok, amelyeket érdemes hasznosítani, nem beszélve azokról a kapcsolatokról, amelyeket adott esetben éppen a hozzájuk fordulók kérdései miatt kialakítottak.

Persze már a kezdet kezdetén cél volt a vállalatalapítók, a bécsi létet kialakítani próbálók segítése tanáccsal – alig nyílt meg az iroda, máris rendeztek ilyen témájú találkozót –de ma már kipróbált szakembergárdával is rendelkeznek. Az Oppenheim ügyvédi iroda, amelynek ma már nemcsak budapesti, hanem bécsi irodája is van, természetes partner például a jogi kérdésekben, cégalapításban segítséget kereső ügyfelek számára. Ma már ez a szolgáltatás kérésre kiegészülhet sokféle egyébbel. Az adózás, a társadalombiztosítás, az ingatlankeresés területén és még sok, az induláshoz tartozó témában bizony néha nem csak az újonnan érkezők szorulnak tanácsra. Szinte értelemszerűen adódott, hogy a LOFFICE tevékenységi körét kiegészítette az export tanácsadással – amelynek miben létéről a honlap részletes felvilágosítást ad.

 

Ki tudja, mivel bővül még ez a tevékenységi kör. A lendület töretlen. Ráadásul újabb és újabb lehetőségekkel fordulnak hozzájuk, olyanokkal, amelyekből lehet válogatni. A magyar kulturális rendezvények közönsége pedig tovább bővít(het)i azt a kört, amely megismeri a bécsi LOFFICEt.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl