Anna Netrebko a Hókirálynő bemutatóján

 
2015. Jún. 15. 11:29

Anna Netrebko a Hókirálynő bemutatóján

2015. június 15., Hétfő 11:29

A Hókirálynő bemutatójának közönsége a remek előadáson kívül még egy ajándékot kapott: a premieren megjelent a fővédnök, Anna Netrebko. Június végéig még négy alkalommal látható az előadás – persze Netrebko nélkül.

 

Christiane Lutz rendezővel és Karsten Januschke karmester nagyszerű előadást hozott létre – ebben a világhírű orosz-osztrák szoprán is egyetértett. Ő csak tudja, annak idején – pályája kezdetén, 16 évesen – Gerda szerepét énekelte a szentpétervári Marinszkij Színház színpadán. A két szomszédgyereket – akiknek a felnőtté válásáról az opera szól – Kismartonabn Szabolcs Brickner (Kai) és Julia Novikova (Gerda) alakítja.

Andersen „A hókirálynő“ című meséje két szegény kisgyermek, Kai és Gerda történetéről szól. A Hókirálynő elvarázsolja és palotájába viszi Kait, akinek jéggé dermedt szíve csak Gerda könnyeinek hatására válik ismét dobogó emberi szívvé. A két gyermek boldogan kel útra, hogy visszatérjen szülővárosába, ahol rá kell döbbenniük: míg távol voltak, rengeteg idő telt el, és közben véget ért gyermekkoruk is.

Nemcsak színpadi változatok készültek Andersen e talán legárnyaltabb meséjéből: a Disney filmstúdió „Jégvarázs“ címmel filmre is vitte a történetet. Több zeneszerzőt is megihletett már a mese. Kismartonban a legsikeresebb változatot adják elő, azt, amelynek zenéjét Szergej Banyevics komponálta, s amelyet ő dolgozott át kamarazenekarra. A siker része a díszlet: a barokk Haydn-terem a Hókirálynő jégpalotájává alakult át.

 

Jegyek a Szentmargitbányai Opera Irodájában válthatók: festspielbuero@panevent.at
T +43 2680 42042 és a

 

 

4 komment:
zo0ZhpvsJ0 | 2017. január 29., Vasárnap 09:29
Your posting is abslulteoy on the point!

zl9gyEJd6V5 | 2017. február 1., Szerda 17:57
Sharp thignikn! Thanks for the answer. http://vqxhjfuvufa.com [url=http://udrdbvzllm.com]udrdbvzllm[/url] [link=http://nzqapirwin.com]nzqapirwin[/link]

05cuUxOVY | 2017. február 3., Péntek 23:40
Of the panoply of website I've pored over this has the most <a href="http://ceryjns.com">vecayitr.</a>

PsM222b2xlfQ | 2017. február 5., Vasárnap 23:46
Created the greatest arlsitec, you have. http://txenktlwfao.com [url=http://ruxspzhfkbx.com]ruxspzhfkbx[/url] [link=http://pbuldlybv.com]pbuldlybv[/link]

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl