A Wizz Air rárepült a bécsi lehetőségre

Magyar fapados a Niki és az Air Berlin helyett

 
2018. Jan. 9. 14:35

A Wizz Air rárepült a bécsi lehetőségre

Magyar fapados a Niki és az Air Berlin helyett

2018. január 9., Kedd 14:35

Összesen tizenhét járatot indít  az idei évtől a Wizz Air Bécsből:  a magyar fapados három gépet állomásoztat a jövőben a Schwechat repülőtéren, s ezáltal 120 munkahelyet teremt. A  lehetőséget az Air Berlin illetve a Niki  kiesése teremtette meg.  2018 júniusától állomásozik az első A320 Airbus Bécsben, két további, nagyobb A321 novembertől érkezik. 

Az első három útvonalon már áprilisban közlekednek a Wizz Air gépei: kelet-európai úti célokról van szó. Danzig (Lengyelország), Tuzla (Bosznia-Hercegovina) ás Várna (Bulgária) az első járatok célpontja. Nyáron kifejezetten olyan városok - köztük kedvelt nyaralóhelyek -  következnek, ahova eddig a Niki  illetve az Air Berlin repült: Bari, Málta, Róma,Valencia és Tel Aviv. A novemberi új járatok célpontja: Billund, Bergen, Dortmund, Kutaissi, Larnaca, Nis, Ohrid, Teneriffa und Thessaloniki. 2018 végén már heti 69 járat indul Bécsből.

Az osztrák sajtó nagy érdeklődéssel fogadta a bejelentést, és magyar forrásokra hivatkozva részletesen beszámolt a jelentések megfogalmazásai szerint agresszíven terjeszkedő fapados eredményeiről. Eszerint a következő kilenc évben a Wizz Air  a jelenlegi 87 gépről 282 gépre bővítené flottáját, és évente 100 millió utast szállítana.

A 17 új járat beindítása és üzemeltetése, a bécsi telephely kialakítása közel 280 millió eurós beruházás. A személyzet - köztük a pilóták - keresése máris megkezdődött, a légitársaság nyílt napokat is tervez Bécsben, hogy a potenciális jelentkezők minél több ismeretet szerezhessenek.

A most közzétett adatok szerint a Wizz Air tavaly 28,27 millió utast szállított - 24,1 százalékkal többet, mint az előző évben.  A bécsi telephelyről induló járatokkal  együtt a magyar fapados immár 44 ország 145 városába repül majd.  

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl