Biztonságosabb pénzügyek ma és holnap

Segít a szakember – a PFS-Partners profilja

 
2013. Szept. 13. 10:08

Biztonságosabb pénzügyek ma és holnap

Segít a szakember – a PFS-Partners profilja

2013. szeptember 13., Péntek 10:08

Nem könnyű manapság eligazodni a pénzügyekben, amelyek területén az átláthatóság és a követhetőség a legfontosabb követelmény. A PFS-Partners és vezetője, János Zsolt – honlapunk tanácsadója- , ehhez nyújt segítséget pénzügyi tervezési koncepció kidolgozásával, elemzéssel. A cél megtalálni a hozzá fordulók vagyoni struktúrájának javításához vezető utat.

Mit tart a legfontosabbnak a PFS-Partners csapata? A legilletékesebb, János Zsolt, a cég vezetője erről is tájékoztatja a szervuszausztria.hu olvasóit.

Természetesen e pénzügyi tervezés átfogó tanácsadást jelent – jegyzi meg előjáróban. A négy alappillér, a likviditás minden piaci – és élethelyzetben, a biztonság, a vagyon és az előgondoskodás központi szempont az elemzésekben és a pénzügyi összefüggések áttekintésében. A szakember azt is elárulja, hogy az egyes pénzügyi termékeket sokáig konkrét koncepció nélkül árusították. Ma már tudott, hogy ennél többről van szó. Sok kérdést kell megválaszolni és figyelembe venni a megfelelő portfolió-stratégia kiválasztása előtt.

Részletek

A tanácsadás egyebek között a következőkre terjed ki:

- az egyéni pénzügyi és vagyoni helyzet elemzése és tervezése;
– a meglévő vagyon összetételének optimalizálása, új stratégiák kidolgozása;
– az üzemgazdasági és pénzügyi eszközök, illetve a privát-mérleg- és likviditás; előrejelzése, a kockázati és hozam-módszerek valamint alternatíváik hasznosítása szimuláció útján;
– az eredmények dokumentálása írásbeli szakvéleményben;
– rendszeres up-date, az úgynevezett ABS elv alapján (elemzés-tanácsadás-szolgáltatás)


János Zsolt arról is biztosít, hogy mindig az ügyfél dönti el: pénzügyei teljes szerkezeti elemzését és tervezését választja-e, avagy résztervezés keretében csupán a négy terület egyikére összpontosít.

Az egyéni jövőre vonatkozó elképzelések olyan egyediek, mint maga az ember – magyarázza a koncepciót. Valamennyiünk jövőjét a múltban szerzett tapasztalataink, jövendő céljaink és vágyaink alakítják. Kétségkívül vannak előre nem látható események, amelyek jelentős hatással vannak az egyéni kilátásokra. Örök emberi vágy előrelátni a jövőt – de hát ez sajnos ma sem lehetséges. A konkrét terv azonban biztonságot nyújt és irányt ad a jövőre –ráadásul egyénre szabva.

A kérdések kérdése

Mennyi időt szentel Ön vagyonának?

Sok cél és vágy szorosan összefügg az egyéni pénzügyekkel – az ingatlan szerzéstől a megszerzett vagyon rendezett továbbadásáig. Ennek megvalósításához szükség van a pontos tervezésre és sokszor bátor döntésekre. Nem egyszer az idő és a szakértelem hiánya az akadálya annak, hogy szembenézzünk ténylegesen a saját pénzügyi helyzetünkkel – figyelmeztet a tanácsadó. Ennek következtében elveszíthetjük az áttekintést, a hozamok csökkennek, legrosszabb esetben elmarad a kitűzött célok elvárt mértékű teljesülése. Ezzel együtt nőnek a költségek és a kockázat.

A megoldás

A kompetens szakember által személyre szabott pénzügyi tervezés jelenthet kiutat. A PFS- Partners ebben segítséget kínál.

A PFS pénzügyi tervezésének világosan körvonalazott céljai vannak. Ez a következők:

1. Biztosítani a vagyoni viszonyok áttekinthetőségét.
2. A pénzügyek optimalizálása, új stratégiák kialakítása.
3. Felkészülés a nem várt eseményekre, a meglévő értékek biztosítása ilyen helyzetben.
4. Az ügyfelet elkísérni pénzügyi életében és időben reagálni a gazdasági és magánéletében adódó változásokra.

János Zsolt tapasztalatai szerint az ügyfelek számára fontos, vajon még ki mindenki tudhat pénzügyi helyzetéről. Nos, a PFS-Partners kellő figyelemmel és diszkrécióval jár el, egyénre szabott válaszokat ad a kérdésekre és a megbízóval közösen dolgozza ki a személyes pénzügyi stratégiát.

Az egész több mint az egyes részek összessége. A vagyon stratégiát igényel, és e tekintetben nincs különbség aközött, hogy a vagyon felépítéséről, kezeléséről vagy átadásáról van szó.

S hogy miként dolgoznak a szakemberek?

A PFS-Partners munkatársai

- minden vagyontárgyat elemeznek és beiktatják a teljes képbe;
– a vagyont a pénzügyi célok (ingatlanszerzés, az utódlás rendezése, stb.) szerint strukturálják;
– az ügyfél befektetéseit a hozam és az adók figyelembevételével optimalizálják.

Sok a félreértés a likviditás fogalmáról. Ez maga a pénzügyi szabadság, ami annyit jelent, hogy az egyén a megfelelő időpontban készpénzzel rendelkezik, miközben tőkéjét rentábilisan növeli.

Ennek biztosítása nem egyszerű. János Zsolt és munkatársai tudják a megoldást.

A bevételeket szembeállítják a kiadásokkal és kivetítik a jövőre;
Időben feltárják, és szükség esetén megszüntetik az esetleges likviditási hiányokat;
Felülvizsgálják, és optimalizálják a meglévő és tervezett pénzügyi koncepciókat;
Betekintést teremtenek a vállalati és magánéleti összefonódásokba.


Az sem titok, hogy az egzisztenciális kockázatok a teljes életmódot megváltoztathatják. Ilyen érzelmi kihívást is jelentő pillanatokban jó, ha legalább a pénzügyek rendben vannak.

A szakember ennek érdekében vázolja az egzisztenciális kockázatok (betegség, munkaképesség elvesztése és halál) pénzügyi következményeit és kidolgozza a megfelelő koncepciót a család és az értékek védelmére.

János Zsolt minden alkalommal felhívja a figyelmet az előgondoskodás szükségességére hiszen tudja, milyen áhított cél a megszokott életkörülmények megőrzése a nyugdíjas korban és nyugállományba vonulás időpontjának szabad megválasztása.

Nem lehetetlen a feladat – hívja fel a figyelmet. Ehhez sem árt a szakértői segítség, hiszen a tanácsadó

- a bevitt értékek és a nyugdíjelvárások figyelembevételével felméri, milyen lesz az illető anyagi helyzete;
– létrehozza és rendszeresen karbantartja az egyéni előtakarékossági portfoliót;
– optimalizálja a vagyonstruktúrát a nyugdíjas lét megváltozott körülményeinek megfelelően (osztalékfizetés, kockázat).

De nem csak a fent felsoroltak tartoznak a tanácsdadásból származó előnyök közé – teszi hozzá. Kiemelendő, hogy a PFS a speciális szoftvernek köszönhetően különböző tervezési alternatívákat vázolhat fel. Ezzel az ügyfél előre felmérheti döntései illetve a szakember optimalizálási javaslatai sikerét. János Zsolt és munkatársai várják a szervuszausztria.hu olvasóinak jelentkezését egyéni problémáikkal.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39